W o... Tuszy, metodach odchudzania się
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W o... Tuszy, metodach odchudzania się
Ok, tylko jak namówić mojego Sz.M. do poskakania np. z miotłą po mieszkaniu? Spociłby się na pewno i dlatego za nią nie łapie
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Naleweczko moze miotle trzeba zrobic make-up ........bo pora Mirku nie ma znaczenia
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
- 200p
- Od: 28 mar 2009, o 10:20
Moja znajoma zaczęła zachwalać pewnych aktorów i to jak świetnie się prezentują. Mąż tylko stwierdził ,że przecież to przeciętniaki i nic specjalnego a tak na marginesie to na siłownię się zapisał bo niby to korzystnie wpływa na sen Ale sposób podziałał ,bardzo dużo schudł choć to nie zdrowie było dla niego motywacją ale klatka piersiowa i brzuch aktora X ,którymi tak bardzo zachwyca się jego żona Ludzie są jednak próżni z natury
No dobra przyznam się/baba,to wiadomo/ze mam 48 lat i od 20 roku zycia ciagle waże 55 kg prz wzroście 170 cm.W iem wiele osób powie,ze szcęsciara ze mnie.No nie koniecznie,bo np.nawet lekarze podejrzewaja mnie albo o antoreksje albo o problemy z tarczycą,nic z tych rzeczy/podobno geny tu mają znaczenie i to prawda/.Zawsze lubiłam dobrze zjeść i nie zawsze zdrowe rzeczy i w efekcie okazalo sie ostatnio,ze mam podwyzszony cholesterol.Jak nie kijem to pałką.Czyli nie ma ludzi idelanych.
- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kupiłem sobie rowerek ( kellys viper 4,0) dziennie tak od 20 do 35km po miesiącu samopoczucie o niebo lepsze zużycie piwa spadło o hektolitry a przebieg to 590km waga minus 5kg
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o...Odchudzaniu:
Witam .
Ja po pierwszej ciąży ważyłam ok.90 kg przy wzroście 155 cm. Było fatalnie (mając 20 lat )
Ale teraz mogę się już pochwalić że ważę 53 kg. a latem nawet było 48 kg.
Jestem szczęsliwa ale to była ciężka walka przez ładne parę lat
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 kwie 2013, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja to chyba nigdy nie będę miała figury top modelki, za bardzo lubię jeść
A moja kobieta wymyśliła sobie ostatnio jakąś serię zabiegów i terapii modelowania sylwetki, szmery bajery generalnie, coś takiego jak tutaj - http://www.medycynaestetyczna.com/zabie ... e-sylwetki
Korzystałyście może drogie panie? Działa?
Korzystałyście może drogie panie? Działa?
?Jeżeli będę zajmował się tym, co myślą głupcy, nie będę miał czasu na to, o czym myślą ludzie inteligentni.?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 lip 2013, o 22:23
- Kontakt:
Ja nie wierzę żadnym zabiegom. Głównie ze względu na to, że jeśli pojawiają się efekty są z reguły krótkotrwałe.
Ja uwielbiam jeść, nie przepadam za gotowanym mięsem, czy warzywom, zupa bez śmietany dla mnie to nie zupa...
A mimo wszystko staram się utrzymać rozsądną wagę, redukuję spożywanie nie zdrowego jedzenia na tyle na ile moja silna wola mi pozwala (a uwierzcie silna nie jest).
Wyrobiłam w sobie pewne nawyki żywieniowe, jem około 5 dań dziennie.
Zawsze na drugie śniadanie spożywam maślankę, czy kefir, poza tym dbam aby w moim jadłospisie znalazło się warzywo bądź owoc. Nie jem po 18 (bynajmniej staram się). Uprawiam dużo sportu, do pracy, na uczelnię jeżdżę na rowerze, często jeżdżę na rolkach bo naprawdę to uwielbiam. Zimą uczęszczam na basen, aby zrekompensować brak jazdy na rolkach i rowerze.
Dodatkowo piję dużo wody (od 1.5 do 2 litrów)
Nie piję słodkich napojów w ogóle! Zamiast czarnej herbaty piję zieloną, która także wpływa pozytywnie na trawienie, słodzę ją miodem, gdyż cukru u mnie nie znajdziecie.
Myślę, że regularność spożywanych posiłków sprawiła, że moja przemiana materii się poprawiła. Oczywiście nie stało się to z dnia na dzień, ale jestem przekonana, że tylko zdrowe nawyki są kluczem do sukcesu.
Mój tata ma dużą nadwagę (ok 167 cm wzrostu waga 92 kg) Jeszcze 3 miesiące temu ważył 98 kg. Widać, że chudnie systematycznie, to mu daje motywacji, i tata podobnie do mnie nauczył się jadać regularnie, zamiast słodkich napojów po obiedzie, pije mleko na śniadanie niestety spożywa chleb, ale ciemny, na drugie śniadanie zawsze jest nabiał (najczęściej jogurt naturalny nie słodzony). Gdyż białko korzystanie wpływa na przemianę materii i poprawia ją o ok 25%.
Fakt, że chudnie regularnie motywuje go do coraz dłuższych spacerów i często odmawia sobie jednej porcji obiadu.(w domu zawsze była zupa i drugie danie z mięsem i ziemniakami)
Myślę, ze tylko takie zbilansowane odchudzanie jest efektowne i bezpieczne. Fakt utrata wagi nie następuje szybko, ale dzięki temu nabieramy zdrowych przyzwyczajeń a to jest gwarancją do utrzymywania stałej wagi bez efektów jojo.
Ja uwielbiam jeść, nie przepadam za gotowanym mięsem, czy warzywom, zupa bez śmietany dla mnie to nie zupa...
A mimo wszystko staram się utrzymać rozsądną wagę, redukuję spożywanie nie zdrowego jedzenia na tyle na ile moja silna wola mi pozwala (a uwierzcie silna nie jest).
Wyrobiłam w sobie pewne nawyki żywieniowe, jem około 5 dań dziennie.
Zawsze na drugie śniadanie spożywam maślankę, czy kefir, poza tym dbam aby w moim jadłospisie znalazło się warzywo bądź owoc. Nie jem po 18 (bynajmniej staram się). Uprawiam dużo sportu, do pracy, na uczelnię jeżdżę na rowerze, często jeżdżę na rolkach bo naprawdę to uwielbiam. Zimą uczęszczam na basen, aby zrekompensować brak jazdy na rolkach i rowerze.
Dodatkowo piję dużo wody (od 1.5 do 2 litrów)
Nie piję słodkich napojów w ogóle! Zamiast czarnej herbaty piję zieloną, która także wpływa pozytywnie na trawienie, słodzę ją miodem, gdyż cukru u mnie nie znajdziecie.
Myślę, że regularność spożywanych posiłków sprawiła, że moja przemiana materii się poprawiła. Oczywiście nie stało się to z dnia na dzień, ale jestem przekonana, że tylko zdrowe nawyki są kluczem do sukcesu.
Mój tata ma dużą nadwagę (ok 167 cm wzrostu waga 92 kg) Jeszcze 3 miesiące temu ważył 98 kg. Widać, że chudnie systematycznie, to mu daje motywacji, i tata podobnie do mnie nauczył się jadać regularnie, zamiast słodkich napojów po obiedzie, pije mleko na śniadanie niestety spożywa chleb, ale ciemny, na drugie śniadanie zawsze jest nabiał (najczęściej jogurt naturalny nie słodzony). Gdyż białko korzystanie wpływa na przemianę materii i poprawia ją o ok 25%.
Fakt, że chudnie regularnie motywuje go do coraz dłuższych spacerów i często odmawia sobie jednej porcji obiadu.(w domu zawsze była zupa i drugie danie z mięsem i ziemniakami)
Myślę, ze tylko takie zbilansowane odchudzanie jest efektowne i bezpieczne. Fakt utrata wagi nie następuje szybko, ale dzięki temu nabieramy zdrowych przyzwyczajeń a to jest gwarancją do utrzymywania stałej wagi bez efektów jojo.
Regulamin
Ogrodnictwo, to nie jest tylko praca, to przede wszystkim sztuka.
Ogrodnictwo, to nie jest tylko praca, to przede wszystkim sztuka.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
kulow pisze:Kupiłem sobie rowerek ( kellys viper 4,0) dziennie tak od 20 do 35km po miesiącu samopoczucie o niebo lepsze zużycie piwa spadło o hektolitry a przebieg to 590km waga minus 5kg
A ja kupiłem kosiarke ( bo mam sporo do koszenia), więc efekt końcowy podobny
-
- 10p - Początkujący
- Od: 29 sty 2013, o 21:04
- Kontakt:
Ja osobiście odrzuciłem słodycze ,nie jem ich już ponad pół roku,nawet cukierka ani czekolady.Dużo ruchu ja osobiście trenuje kolarstwo szosowe ,więc i specjalna dieta bogata w węglowodory.W pół roku schudłem 18kg .
Pozdrawiam Adam
Skuteczne odchudzanie nie jest możliwe bez aktywności fizycznej. Trzeba stanowczo odrzucić wszystkie napoje słodzone oraz łakocie. Do tego jakiś fitness lub siłownia. Nie potrzeba wcale cudownych programów ani diet.
A może macie jakieś sprawdzone i pewne przepisy na przytycie Przydało by mi się jakieś +15 kg i to na poważnie