Pomysł na.......
Bardzo ładnie gratuluję pomysłu, a może delikatne oświetlenie?Taka zabawa światłem daje naprawdę piękny efekt.
Pozdrawiam, Bartosz
Moja działeczka
Moja działeczka
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomysł na.......
Ja mam taki betonowy krąg w ogrodzie, wypełniony ziemią po brzegi.
Co roku sadzę tam niecierpki i czekam aż całkiem zarośnie bluszczem żeby nie było widać betonu...
Nie mogę znaleźć lepszych zdjęć ale pokażę takie jakie mam :
Lato 2008 - tam w oddali widać krąg z niecierpkami
A to już jesień 2008 - zbliżenie
Myślę że latem 2010 betonu nie będzie już wcale widać
Co roku sadzę tam niecierpki i czekam aż całkiem zarośnie bluszczem żeby nie było widać betonu...
Nie mogę znaleźć lepszych zdjęć ale pokażę takie jakie mam :
Lato 2008 - tam w oddali widać krąg z niecierpkami
A to już jesień 2008 - zbliżenie
Myślę że latem 2010 betonu nie będzie już wcale widać
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariola jaki piękny masz ten krąg mało oczy nie wlepiły się w monitor .Coś tak czuję że zrobię coś podobnego(jak pozwolisz trochę ściągnąć z tego pomysłu ) , bardzo ładny kontrast.Sam lubię bluszcze i ten fajny róż.
- Comcia
Będzie mi bardzo miło :P
W tym roku poza niecierpkami rośnie tam niewysoka datura....
P.S. Tak sobie myślę że bardziej praktyczne byłyby zioła albo coś innego - wtedy krąg byłby podwyższoną rabatą.
Mój jest w cieniu więc pozostają niecierpki....
W tym roku poza niecierpkami rośnie tam niewysoka datura....
P.S. Tak sobie myślę że bardziej praktyczne byłyby zioła albo coś innego - wtedy krąg byłby podwyższoną rabatą.
Mój jest w cieniu więc pozostają niecierpki....
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ mięta w półcieniu rośnie świetnie, nawet chyba lepiej, niż w pełnym słońcu, bo ziemia jej tak bardzo nie obsycha
Możesz spokojnie wsadzić tam różne odmiany mięty i złote oregano (też woli półcień), tyle że nie będzie już tak kolorowo...
Możesz spokojnie wsadzić tam różne odmiany mięty i złote oregano (też woli półcień), tyle że nie będzie już tak kolorowo...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Mięta dobrze czuje się w cieniu, ale ... potrafi wyrosnąć bardzo wysoka. Chyba, ze będzie regularnie przycinana Słusznie jednak Beatka zauważyła, ze wtedy zabraknie kolorów ....
Mariolko, chyba dobrze jest, tak jak jest
Mariolko, chyba dobrze jest, tak jak jest
- Comcia
I tak zostanie
Chodziło mi o to że taki betonowy krąg można też potraktować jako grządkę wzniesioną, wygodną bo nie trzeba się schylać.
Chodziło mi o to że taki betonowy krąg można też potraktować jako grządkę wzniesioną, wygodną bo nie trzeba się schylać.
Ja też mam betonowy krąg i myślę jak go zagospodarować. Myślałem o posypaniu go ziemią położeniu kamieni polnych posadzeniu roślin i bluszczu co sądzicie ?
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Gdzie dokładnie chcesz posypać ziemią, gdzie dokładnie chcesz ułożyć kamienie i jakie są tam warunki słoneczne? Bluszcz woli cień i półcień, w słońcu mu za sucho i za gorąco. Poza tym pomysł jest ok
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ogólnie chce posypać ziemię cały ,,krąg'' ale z kamieni zrezygnuje one mogą spowodować załamanie się studni a ona jest niezwykle stara i źle zrobiona.
- Rodusik
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
Nam likwidowali szambo , kręgów było sporo jakieś 10-12 wystawili i wywieźli bo to wiadomo z szamba - nic ciekawego.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
a może studnia chłonna...