Ogród Grety
Re: Ogród Grety
Greto, zrobię na ten weekend.dziękuję bardzo !
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj GRETO, i ja pospacerowałem po Twoim pięknym ogrodzie, warto było mu poświęcić trochę czasu.
O wow Ginko przepiekne.6 lat to naprawdę ładny okaz,a mój ma roczek Ale ładnie rosnie i osobiście go uwielbiam.Marzyłam o nim od 10lat...ale wtedy jeszcze nie posiadałam ogrodu.
Urzekły mnie Greto twoje cisy Żałuję że od początku ich nie zasadziłam,bo miałyby już spore rozmiary,a tymczasem zawitały do mnie dopiero w tym roku
Ile lat ma Twój żywopłot?
Urzekły mnie Greto twoje cisy Żałuję że od początku ich nie zasadziłam,bo miałyby już spore rozmiary,a tymczasem zawitały do mnie dopiero w tym roku
Ile lat ma Twój żywopłot?
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Witaj Greto, zwiedziłam twój ogród, jest piękny, zadbany, wiele dużych drzew i iglaków. Najbardziej spodobał mi się ten stary dom, na pewno pamięta nie jedną ciekawą historię. Jest tu klimat jaki lubię.
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
Witam.
Ja tylko na chwileczkę.
Dzisiejsza fotka , tak , aby przerwać zadumę nad przemijaniem , smutkiem , stratą ukochanych ...
Powiem jedno, odnośnie Świąt Zmarłych ... tak pięknie tylko jest w Polsce.
Mój szanowny M specjalnie 6 miesięcy wcześniej brał urlop , na wyjazd do Polski , a teraz zachwycony opowiada jak w Polsce pielęgnuje się tradycję , pamięć o tych co odeszli ...
Roślinki całe przyjechały i czekają wiosny.
A teraz specjalnie sośnica dla e-Geni
Magdaleno cisy mają 4 lata , mam 65 sztuk i wszystkie sadziłam sama , po nocach mi się śniły.
i łysa maluszka, bo to szczepiona " dziewczyna " w tym roku miała owoce !
Ja tylko na chwileczkę.
Dzisiejsza fotka , tak , aby przerwać zadumę nad przemijaniem , smutkiem , stratą ukochanych ...
Powiem jedno, odnośnie Świąt Zmarłych ... tak pięknie tylko jest w Polsce.
Mój szanowny M specjalnie 6 miesięcy wcześniej brał urlop , na wyjazd do Polski , a teraz zachwycony opowiada jak w Polsce pielęgnuje się tradycję , pamięć o tych co odeszli ...
Roślinki całe przyjechały i czekają wiosny.
A teraz specjalnie sośnica dla e-Geni
Magdaleno cisy mają 4 lata , mam 65 sztuk i wszystkie sadziłam sama , po nocach mi się śniły.
i łysa maluszka, bo to szczepiona " dziewczyna " w tym roku miała owoce !
- Greta
Witaj Adamian
Jeże są zadomowione i oswojone , a z roku na rok ich przubywa. Teraz mam dwie rodziny 9 szt.
Codziennie są dokarmiane i mają przygotowane miejsca na przezimowanie.
Mam jeszcze wiewiórkę , buszującą często po domu i droczącą się z kotem.
Przylatują do mnie ptaki , ale nie znam ich nazw.
Zaglądają do mnie dzięcioł zielony i jeszcze jakieś ...
A tak to o zwierzętach to mogę pisać i pisać ...
Serdecznie pozdrawiam.
Jeże są zadomowione i oswojone , a z roku na rok ich przubywa. Teraz mam dwie rodziny 9 szt.
Codziennie są dokarmiane i mają przygotowane miejsca na przezimowanie.
Mam jeszcze wiewiórkę , buszującą często po domu i droczącą się z kotem.
Przylatują do mnie ptaki , ale nie znam ich nazw.
Zaglądają do mnie dzięcioł zielony i jeszcze jakieś ...
A tak to o zwierzętach to mogę pisać i pisać ...
Serdecznie pozdrawiam.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Greto
Ciasto z dyni? Pomyślałem OK. Takiego cuda jeszcze nie smakowałem, podpatrzyłem przepis, moja specjalistka od pieczenia wykonała i cudo będzie gościło na stole bardzo często... przynajmniej do wyczerpania mrożonej dyni. Dziękuję pychota!!!
Ciasto z dyni? Pomyślałem OK. Takiego cuda jeszcze nie smakowałem, podpatrzyłem przepis, moja specjalistka od pieczenia wykonała i cudo będzie gościło na stole bardzo często... przynajmniej do wyczerpania mrożonej dyni. Dziękuję pychota!!!
Greta pisze:Ciasto z dyni.
skład:
2 szklanki mąki,
1 szklanka cukru,
2 łyżki cunamonu,
1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 szklanki przetartej przez mikser dyni,
3 jajka,
1 szklanka oliwy .
ubijam jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodaje się mąkę, proszek do pieczenia i oliwę mieszam, a na koniec dodaję 2 szklanki przetartej dyni i cynamon.
Mieszam wszystkie składniki.
Piekę w piecu 50 minut w temp. 180 st.C
Ciasto polewam lukrem z dodatkiem cynamonu.
i chowam w spiżarni przed łakomczuchami, aby nie jadły ciepłego ciasta.
smacznego !
Polecam kawcię z cukrem cynamonowym i imbirem.
- Greta
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Greto fajnie mieć domek i skrawek swojej ziemi żeby można było stworzyć sobie taki mały raj na ziemi .
Przez wiele lat mieszkałam w wieżowcu na 7 piętrze , czułam się troszkę jak w klatce , teraz mimo że mój ogródeczek mały , pierwszą rzeczą jaką robię to wychodzę na taras i patrze na mój ogródek .
Pozdrawiam Genia
Przez wiele lat mieszkałam w wieżowcu na 7 piętrze , czułam się troszkę jak w klatce , teraz mimo że mój ogródeczek mały , pierwszą rzeczą jaką robię to wychodzę na taras i patrze na mój ogródek .
Pozdrawiam Genia
- Greta
Droga Geniu
Ten jak określiłaś raj mam dopiero parę lat , wcześniej też było mi dane mieszkanie w blokach , urodziłam się w Chorzowie , w bloku bez balkonu , potem mieszkałam w kamienicy , akademiku , znowu kamienicy , aż zupełnie przez przypadek zobaczyłam raj na ziemi , skrawek nieba i ZAKOCHAŁAM SIĘ i ... wszystko postawiłam na jedną kartę ( nawet rodzinę ).
Mąż był przeciwnikiem kupna domu i przeprowadzki z Hambura do małej miejscowości.
Nie było dnia bez awantur , ale postawiłam na swoim ( jestem upartą Ślązaczką ) i osiądnęłam cel , jakim jest tem dom i ogród.
Właściwie wszystko robiłam i robię sama , od remontu i nadzoru do zaprowadzenia ogrodu.
Jest to bardzo ciężka praca , zwłaszcza , że pracuję zawodowo , ale nic to ... tu jestem szczęśliwa!
Właśnie tak jak Ty , też jak tylko budzę się rano to patrzę przez okno i ...
Serdecznie pozdrawiam.
Ten jak określiłaś raj mam dopiero parę lat , wcześniej też było mi dane mieszkanie w blokach , urodziłam się w Chorzowie , w bloku bez balkonu , potem mieszkałam w kamienicy , akademiku , znowu kamienicy , aż zupełnie przez przypadek zobaczyłam raj na ziemi , skrawek nieba i ZAKOCHAŁAM SIĘ i ... wszystko postawiłam na jedną kartę ( nawet rodzinę ).
Mąż był przeciwnikiem kupna domu i przeprowadzki z Hambura do małej miejscowości.
Nie było dnia bez awantur , ale postawiłam na swoim ( jestem upartą Ślązaczką ) i osiądnęłam cel , jakim jest tem dom i ogród.
Właściwie wszystko robiłam i robię sama , od remontu i nadzoru do zaprowadzenia ogrodu.
Jest to bardzo ciężka praca , zwłaszcza , że pracuję zawodowo , ale nic to ... tu jestem szczęśliwa!
Właśnie tak jak Ty , też jak tylko budzę się rano to patrzę przez okno i ...
Serdecznie pozdrawiam.