Roślinki doniczkowe u Doroty
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu witam Ciebie bardzo serdecznie. Begonii mam kilka , muszę porobić im nowe zdjęcia, gdyż od zeszłego roku bardzo się rozrosły, przybyły mi też nowe odmiany.
Afelanra to już przeszłość ,masz rację -kwiat trudny w uprawie, pięknie wyglądł miesiąc po zakupie, póżniej zaczął powoli zrzucać liście, oczywiście nowe górą wyrastały ,ale były małe, kwiat wyglądał nieciekawie, mimo licznych moich zabiegów, spryskiwania liści, podlewania, musiałam się z nim pożegnać.
Dziękuję za pochwałę moich kwiatów.
Afelanra to już przeszłość ,masz rację -kwiat trudny w uprawie, pięknie wyglądł miesiąc po zakupie, póżniej zaczął powoli zrzucać liście, oczywiście nowe górą wyrastały ,ale były małe, kwiat wyglądał nieciekawie, mimo licznych moich zabiegów, spryskiwania liści, podlewania, musiałam się z nim pożegnać.
Dziękuję za pochwałę moich kwiatów.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tego się obawiałam Dorociu. Muszę się definitywnie wyleczyc z afelandry.
Tak będzie lepiej dla mnie i mojej kieszeni. U mnie ten kwiatek nie jest tani.
Tak będzie lepiej dla mnie i mojej kieszeni. U mnie ten kwiatek nie jest tani.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
Ależ piękne Też je uwielbiam No i widzę, że jeszcze kilku mi do kolekcji brakuje
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Przepiękne!!!!!!!!
Fantastycznie Ci rosną! Gratuluję!
Fantastycznie Ci rosną! Gratuluję!
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- korzo_m
Andziax007, katarzyneczka, elcia1974 dzękuję Wam za pochwały moich skromnych begonii. Mam je dopiero od zeszłego roku od jesieni, wtedy zaczęłam zagospodaroywać moje parapety. Nawet ne myślałam ,że kwiaty tak szybko się rozrosą , zaskoczyły mnie miło. Stoją na parapetach wschodnich okien, albo na podłodze, podlewam2 x w tygodniu, od czasu do czasu coś im szepnę miłego , a one tak ładnie się swoim wyglądem odwdzięczają.
- korzo_m
Re: Roślinki doniczkowe u Doroty
Ewo begonie pięknie rosą , po jednej widzę ,że chyba to jej ostanie tchnienie tego sezonu, moja wina, przeniosłam ją do chłodnego pokoju i są efekty. Czytałam ,że Twój grudnik w pąkach, ja też mam takiego dostałam go od Agaxkub, jest cały obsypany czerwonymi pączkami.
na moich parapetach jeszcze kwitną
skrzydłokwiaty
róża
na moich parapetach jeszcze kwitną
skrzydłokwiaty
róża
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Witaj Dototko
Dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego wątku. Powoli, acz systematycznie oglądam wszystkie roślinki.
Bardzo podobają Mi się skrętniki, a ten niebieski to chyba na hormonach. Tak dużo ma kwiatów.
Skrętniki, są drugą miłością , zaraz po hojach. Oczka Mi się śmieją, jak u kogoś je widzę.
Za begoniami nie przepadam, ale muszę przyznać, ze robią wrażenie
No i kociaczki...słodkości Szkoda, że nie zostaną takie malutkie
Dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego wątku. Powoli, acz systematycznie oglądam wszystkie roślinki.
Bardzo podobają Mi się skrętniki, a ten niebieski to chyba na hormonach. Tak dużo ma kwiatów.
Skrętniki, są drugą miłością , zaraz po hojach. Oczka Mi się śmieją, jak u kogoś je widzę.
Za begoniami nie przepadam, ale muszę przyznać, ze robią wrażenie
No i kociaczki...słodkości Szkoda, że nie zostaną takie malutkie
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- korzo_m
AgaZ witam Ciebie wśród doniczkowców . Mogłaś nie trafić do tego wątku, ja w sezonie traktuję go trochę po macoszemu, buszuję przez wiosnę i lato w ogródku :P :P Dzisiaj postanowiłam przy brzydkiej pogodzie odświerzyć mój drugi wątek. Hoję mam tylko jedną , skrętników 3 ,dwa niebieskie i jeden biały, niebieskie do tej pory kwitną , wprawdzie mają już dużo mniej kwiatów jak w pełni sezonu. Wiosną w ogrodiczym widziałam piękny bordowy skrętnik ,ale dla mnie w tamtej chwili był za drogi 20 zł, dzisiaj żałuję że go nie kupiłam.
Kociaczki już są duże, ja też uważam ,że co małe to takie słodkie one mają już pół roku.
Kociaczki już są duże, ja też uważam ,że co małe to takie słodkie one mają już pół roku.