Zapasy na zimę
- e-opryski
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 paź 2009, o 20:16
- Kontakt:
Zapasy na zimę
Drodzy forumowicze
Czy robicie zapasy środków na zimię ? czy wszystko na bieżąco na wiosnę kupujecie ?
Jeśli kupujecie teraz to jakie środki ?
Czy robicie zapasy środków na zimię ? czy wszystko na bieżąco na wiosnę kupujecie ?
Jeśli kupujecie teraz to jakie środki ?
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zapasy na zimę
Ja kupuję na bieżąco,przechowuję tylko ten co mi został i będzie jeszcze ważny w przyszłym sezonie.
Z tego co zauważyłem to większość czeka z zakupem i kupuje na wiosnę większość lub na bieżąco. W tej chwili mało osób robi zapasy, chociaż są wyjątki, kupują teraz bo wzięli pieniądze za plony i kupują licząc na posezonową wyprzedaż lub na wyprzedaż z z powodu kończącego się terminu ważności. To jest jakieś 80%- 20%.Fallenangelv pisze:przechowuję tylko ten co mi został i będzie jeszcze ważny w przyszłym sezonie.
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja także kupuję generalnie na bieżąco, lub na początku sezonu.
Pozdrawiam, Maciek.
- e-opryski
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 paź 2009, o 20:16
- Kontakt:
heh raczej nie ma nic takiego. Ceny środków nie zmieniają się czy to przed czy po sezonie. A z tego co zauważyłem klienci nie chcą kupować środków z kończącą się datą ważności - nawet po niższej cenie.Domel pisze:Fallenangelv pisze: licząc na posezonową wyprzedaż lub na wyprzedaż z z powodu kończącego się terminu ważności. To jest jakieś 80%- 20%.
Jedynym wyjątkiem był roundup - w sezonie 39 zł , teraz 30 zł
Raczej chdziło mi o to bo np. w lutym jest mega zapotrzebowanie siarkol w marcu na Miedzian którego nie ma w hurtowaniach w tym okresie. Później w kwietniu Basta, następnie Mythos - co roku jest to samo że w sezonie nie można tego dostać.