Zapasy na zimę

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-opryski
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 paź 2009, o 20:16
Kontakt:

Zapasy na zimę

Post »

Drodzy forumowicze
Czy robicie zapasy środków na zimię ? czy wszystko na bieżąco na wiosnę kupujecie ?
Jeśli kupujecie teraz to jakie środki ?
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zapasy na zimę

Post »

Ja kupuję na bieżąco,przechowuję tylko ten co mi został i będzie jeszcze ważny w przyszłym sezonie.
Domel
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 lis 2009, o 20:25

Post »

Fallenangelv pisze:przechowuję tylko ten co mi został i będzie jeszcze ważny w przyszłym sezonie.
Z tego co zauważyłem to większość czeka z zakupem i kupuje na wiosnę większość lub na bieżąco. W tej chwili mało osób robi zapasy, chociaż są wyjątki, kupują teraz bo wzięli pieniądze za plony i kupują licząc na posezonową wyprzedaż lub na wyprzedaż z z powodu kończącego się terminu ważności. To jest jakieś 80%- 20%.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja także kupuję generalnie na bieżąco, lub na początku sezonu.
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
e-opryski
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 paź 2009, o 20:16
Kontakt:

Post »

Domel pisze:
Fallenangelv pisze: licząc na posezonową wyprzedaż lub na wyprzedaż z z powodu kończącego się terminu ważności. To jest jakieś 80%- 20%.
heh raczej nie ma nic takiego. Ceny środków nie zmieniają się czy to przed czy po sezonie. A z tego co zauważyłem klienci nie chcą kupować środków z kończącą się datą ważności - nawet po niższej cenie.

Jedynym wyjątkiem był roundup - w sezonie 39 zł , teraz 30 zł

Raczej chdziło mi o to bo np. w lutym jest mega zapotrzebowanie siarkol w marcu na Miedzian którego nie ma w hurtowaniach w tym okresie. Później w kwietniu Basta, następnie Mythos - co roku jest to samo że w sezonie nie można tego dostać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”