Roślinki Ani cz.5
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Roślinki Ani cz.5
Mirku nie wiem jak u Ciebie jest teraz z pogodą ale u mnie w nocy są już przymrozki
Zostaw ją już w domu....ja jak wyżej pisałam dałam radę przezimować ją na parapecie Tylko uważaj na lokatorów i podlewaj ją często....ja swoją podlewałam nawet 3 razy w tyg
Asiu u mnie na korytarzu też jest tyle stopni z tym że tam nie ma w ogóle światła, stoją w ciemnicy a drzwi otwiera się tylko jak wychodzimy na dwór
To fajnie że nic im nie będzie bo się zmartwiłam tymi łysymi gałązkami
Krysiu nie ma za co Pisałam Ci ile mają gałązki po ucięciu nie od ziemi....ja zawsze na oko obcinam. Zależy jaką formę chcesz uzyskać i czy te gałązki ukorzenić chcesz
Zostaw ją już w domu....ja jak wyżej pisałam dałam radę przezimować ją na parapecie Tylko uważaj na lokatorów i podlewaj ją często....ja swoją podlewałam nawet 3 razy w tyg
Asiu u mnie na korytarzu też jest tyle stopni z tym że tam nie ma w ogóle światła, stoją w ciemnicy a drzwi otwiera się tylko jak wychodzimy na dwór
To fajnie że nic im nie będzie bo się zmartwiłam tymi łysymi gałązkami
Krysiu nie ma za co Pisałam Ci ile mają gałązki po ucięciu nie od ziemi....ja zawsze na oko obcinam. Zależy jaką formę chcesz uzyskać i czy te gałązki ukorzenić chcesz
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chciałabym ją przerobić na formę drzewiastą,tylko nie bardzo wiem jak się fuksje w tym kierunku formuje? (nigdy nie kształtowałam roślin)
- Andziax007
- Kontakt:
Krysiu ja dwie fuksje też chcę mieć w formie drzewka Idzie mi dobrze w tym kierunku ale chcę mieć je dość duże
Podpowiem Ci że musi być jeden pęd który będzie rosnąć w górę.....jak osiągnie fuksja daną wielkość jaką byś chciała mieć to wtedy uszczykujesz czubek i od spodu szczepki żeby został sam pień a potem to już zostaje Ci tylko uszczykiwanie korony żeby była gęsta
Nie wiem czy zrozumiale napisałam Dlatego wkleję zdjęcie które kiedyś Monia mi pokazała
I jeszcze coś takiego
Podpowiem Ci że musi być jeden pęd który będzie rosnąć w górę.....jak osiągnie fuksja daną wielkość jaką byś chciała mieć to wtedy uszczykujesz czubek i od spodu szczepki żeby został sam pień a potem to już zostaje Ci tylko uszczykiwanie korony żeby była gęsta
Nie wiem czy zrozumiale napisałam Dlatego wkleję zdjęcie które kiedyś Monia mi pokazała
I jeszcze coś takiego
Moja fuksja zimowała na zewnątrz i przeżyła -9.
Na wiosnę odrosła.Jeszcze jej nie podlewałem bo ziemia namokła na polu.
Szczerze powiem,że jeszcze mi ani jeden listek nie opadł.W kuchni stoi w kącie.Ma kilka pączków,kilka kwiatków rozwiniętych.Jutro zrobię fociaka bo dziś już nie mam sił.
Na wszelki wypadek zrobię sadzonkę.
Na wiosnę odrosła.Jeszcze jej nie podlewałem bo ziemia namokła na polu.
Szczerze powiem,że jeszcze mi ani jeden listek nie opadł.W kuchni stoi w kącie.Ma kilka pączków,kilka kwiatków rozwiniętych.Jutro zrobię fociaka bo dziś już nie mam sił.
Na wszelki wypadek zrobię sadzonkę.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Andziu , jak się ma kolekcja ( niezwykła!) Twoich Asparagusów ? Coś przybyło? Spowodowałaś ,że od jakiegoś czasu zaczęłam się rozglądać za tymi roślinami i już wiem ,że odmian jest ...baaardzo dużo ! Skuszę się pewnie na jedną lub dwie rośliny , bo na razie nie mam ani jednego asparagusa !
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ja do fuksji mam pecha nie mogę przezimować zawsze mi pada miałam jużnawet 5 letniąi jednego roku też nie odbiła na wiosnę:( więc sobie darowałam
miłego dnia
miłego dnia
- Andziax007
- Kontakt:
Mirku to super że tyle potrafiła przetrzymać fuksja
Myślę, że nic jej nie będzie i będzie pięknie rosnąć nawet i zimą
O to ja czekam na fotki bo aż jestem ciekawa jaki ma kolorek kwiatuszków
Ewelinko dziękuję w imieniu Asparagusów 'Sprengeri' i 'Asparagoides' mi troszkę wyłysiały ale widzę że odrastają im nowe gałązki Ogólnie miewają się dobrze i jeszcze nie dołączył żaden do rodzinki....dopiero na wiosnę będę się rozglądać za kolejnymi odmianami
Celinko ja mam nadzieję że uda mi się je przezimować bo nie chciałabym je stracić tym bardziej że mam je dopiero rok i już się do nich przyzwyczaiłam i polubiłam
Ja również życzę Ci miłego dnia
Myślę, że nic jej nie będzie i będzie pięknie rosnąć nawet i zimą
O to ja czekam na fotki bo aż jestem ciekawa jaki ma kolorek kwiatuszków
Ewelinko dziękuję w imieniu Asparagusów 'Sprengeri' i 'Asparagoides' mi troszkę wyłysiały ale widzę że odrastają im nowe gałązki Ogólnie miewają się dobrze i jeszcze nie dołączył żaden do rodzinki....dopiero na wiosnę będę się rozglądać za kolejnymi odmianami
Celinko ja mam nadzieję że uda mi się je przezimować bo nie chciałabym je stracić tym bardziej że mam je dopiero rok i już się do nich przyzwyczaiłam i polubiłam
Ja również życzę Ci miłego dnia
Aniu dzisiaj podziwiałam twoje asparagusy nawet nie wiedziałam że jest tyle odmian.Dla mnie
asparagus kojarzy się tylko z dodatkiem do kwiatów.Po zatem nie lubię jak się sypie, mam jednego
który sama wyhodowałam z nasion od koleżanki ale nie sądziłam że mi wzejdzie.Teraz mam asparagus.
asparagus kojarzy się tylko z dodatkiem do kwiatów.Po zatem nie lubię jak się sypie, mam jednego
który sama wyhodowałam z nasion od koleżanki ale nie sądziłam że mi wzejdzie.Teraz mam asparagus.
- Andziax007
- Kontakt:
Danusiu mnie też się kojarzy z tym asparagus ale bardzo je lubię....widać to po odmianach
A najbardziej mi się podobają jak latem stoją na stoliku w altance albo wiszą wtedy są zieloniutkie i ani jedna igiełka nie spadnie
Widziałam tego Twojego asparagusa, piękny z niego okaz
P.s. Może dzisiaj wieczorkiem zrobię jakieś fotki zielonych
A najbardziej mi się podobają jak latem stoją na stoliku w altance albo wiszą wtedy są zieloniutkie i ani jedna igiełka nie spadnie
Widziałam tego Twojego asparagusa, piękny z niego okaz
P.s. Może dzisiaj wieczorkiem zrobię jakieś fotki zielonych
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu zrób zdjątka!
Ja już na nie czekam.
Ja już na nie czekam.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też chętnie zobacze
też czekam
też czekam
plisanetta pisze:I ja też