Sukulenty i kaudeksy Ewy
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sukulenty i kaudeksy Ewy
Ewo, widziałam na innym forum jego kwiatki, ale napiszę tutaj: jest piękny! Obsypany mnóstwem gwiazdeczek, wygląda świetnie, aż nie chce się wierzyć, że nie pachnie różami 

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Cieszę się Kamilo, że Ci się podoba. Na wiosnę chętnie poczęstuję Cię kawałkiem, to sama się przekonasz o tym zapaszku
.
A to moje nowe przedzimowe nabytki. Znalazły się u mnie dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek
.
1. Bombacopsis cubensis - bliski kuzyn popularnej pachiry, ale ten tworzy kaudeks.

2. Dorstenia foetida

3. Euphorbia ankarensis

Mam też moją wymarzoną uncarinę, ale muszę zrobić świeże zdjęcie
.

A to moje nowe przedzimowe nabytki. Znalazły się u mnie dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek

1. Bombacopsis cubensis - bliski kuzyn popularnej pachiry, ale ten tworzy kaudeks.

2. Dorstenia foetida

3. Euphorbia ankarensis

Mam też moją wymarzoną uncarinę, ale muszę zrobić świeże zdjęcie

- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Śliczne
Ten pierwszy mi się najbardziej podoba 

- basga
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale fajne=oryginalne!
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
Fajnie zakwitł ci śmierdziuszek.
Nowości też ciekawe ... A ta pierwsza rzeczywiście bardzo podobna do pachiry
Nowości też ciekawe ... A ta pierwsza rzeczywiście bardzo podobna do pachiry
- eba
- Kontakt:
dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
.
Chciałam jeszcze przedstawić piękną gasterię otrzymaną dawno, dawno temu od Baryczki, a o której jakoś do tej pory nie wspomniałam. Bardzo przepraszam
.

Niestety, z aloesem mi się nie udało, bo popełniłam najgłupszy błąd, jaki tylko mogłam zrobić, wsadziłam go do ziemi i... podlałam
. Biedak bardzo szybko zgnił
.

Chciałam jeszcze przedstawić piękną gasterię otrzymaną dawno, dawno temu od Baryczki, a o której jakoś do tej pory nie wspomniałam. Bardzo przepraszam

Niestety, z aloesem mi się nie udało, bo popełniłam najgłupszy błąd, jaki tylko mogłam zrobić, wsadziłam go do ziemi i... podlałam

- eba
- Kontakt:
Z opóźnieniem, ale w końcu i ja pochwalę się ślicznymi nowościami do Gosi (Rosiowej).
Od lewej adromischus festivus, euphorbia mammillaris, euphorbia infausta, piaranthus decorus, euphorbia lactea. U góry trzy dorodne egzemplarze aloe aristata
. (Nie)dziękuję Małgosiu
.

A to piękne kolory jesieni PRZED oknem - fockea natalensis.

Adenium obesum. Zaczęło zrzucać liście, mocno ograniczyłam podlewanie, będąc przekonana, że szykuje się do spoczynku, a tu proszę - wypuściło pączki kwiatowe
.
No i co z tym teraz zrobić? Pozwolić kwitnąć, czy ciachnąć, żeby niepotrzebnie nie traciło sił?

Przez jakiś czas będę się pojawiać w mocno ograniczonej częstotliwości, bo szykuje mi się... przeprowadzka. Idziemy z bloków na wieś. Cieszę się... i jestem ciężko przerażona
.
Od lewej adromischus festivus, euphorbia mammillaris, euphorbia infausta, piaranthus decorus, euphorbia lactea. U góry trzy dorodne egzemplarze aloe aristata

A to piękne kolory jesieni PRZED oknem - fockea natalensis.

Adenium obesum. Zaczęło zrzucać liście, mocno ograniczyłam podlewanie, będąc przekonana, że szykuje się do spoczynku, a tu proszę - wypuściło pączki kwiatowe

No i co z tym teraz zrobić? Pozwolić kwitnąć, czy ciachnąć, żeby niepotrzebnie nie traciło sił?

Przez jakiś czas będę się pojawiać w mocno ograniczonej częstotliwości, bo szykuje mi się... przeprowadzka. Idziemy z bloków na wieś. Cieszę się... i jestem ciężko przerażona

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo, piękne nowości!
Super rośnie gasteria, a o aloes poproś wiosną, chętnie się podzielę. Ten okaz, z którego oderwałam młode dla Ciebie też już na tamtym świecie. Latem na ogrodzie zjadły go jakieś gąsieniczki
Nie ma za co przepraszać, ja też mam kilka nowości jeszcze z wiosny, oczekujących na publikacje
A właśnie miałam pokazać jak mi się rozrosła orbea od Ciebie, nawet pąk wypuściła, ale usechł. Może to i dobrze, tak przed zimą.
A życia na wsi się nie bój! Ja kocham wieś, mimo jej zaściankowości.
Będziesz mogła latem urlopować swoje sucholuby na zewnątrz, zażyjesz spokoju, ciszy i przestrzeni. Będziesz bliżej natury
Widzisz- same plusy!
Tylko z dojazdami zawsze jest problem (zwłaszcza zimą). Niemniej myślę, że nie ma nic piękniejszego niż życie na wsi
Super rośnie gasteria, a o aloes poproś wiosną, chętnie się podzielę. Ten okaz, z którego oderwałam młode dla Ciebie też już na tamtym świecie. Latem na ogrodzie zjadły go jakieś gąsieniczki

Nie ma za co przepraszać, ja też mam kilka nowości jeszcze z wiosny, oczekujących na publikacje

A życia na wsi się nie bój! Ja kocham wieś, mimo jej zaściankowości.
Będziesz mogła latem urlopować swoje sucholuby na zewnątrz, zażyjesz spokoju, ciszy i przestrzeni. Będziesz bliżej natury

Tylko z dojazdami zawsze jest problem (zwłaszcza zimą). Niemniej myślę, że nie ma nic piękniejszego niż życie na wsi

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- eba
- Kontakt:
Kamilko, dziękuję za odwiedziny
.
Ja bardzo lubię wieś, ale nienawidzę przeprowadzek.
Zwłaszcza jak wszystko tylko na mojej głowie...

Ja bardzo lubię wieś, ale nienawidzę przeprowadzek.
Zwłaszcza jak wszystko tylko na mojej głowie...
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
Samej przeprowadzki to nie zazdroszczę ... ale zobaczysz jak fajnie mieszka sięna wsi i potem będziesz się dziwić jak mogłaś tyle lat męczyć się w mieście .
Fajne nowości ...
Fajne nowości ...
- esti42
- 1000p
- Od: 21 sty 2009, o 14:54
Ale bóstwo

JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
Cześc Ewo ,gratuluje ci wsi,a chłopa zmuś by było to jak najszybciej,całe szczęście przed wami,POWODZENIA 

- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Ja też bym chciała na wsi mieszkać... 

- eba
- Kontakt:
No i Wigilia była już na wsi
. Trochę na paczkach i bez tv (o internecie nie wspomnę), ale to w końcu rodzinne święta, a nie tylko patrzenie na ścianę.
Moje rośliny jakoś przeżyły kataklizm, ale są strasznie zakurzone, bo dom jeszcze nie w pełni wykończony i po świętach prace jeszcze będą trwały.
Zdjęciami pochwalę się więc pewnie za jakiś czas.
Wszystkim życzę udanego Sylwestra i wspaniałego Nowego Roku!

Moje rośliny jakoś przeżyły kataklizm, ale są strasznie zakurzone, bo dom jeszcze nie w pełni wykończony i po świętach prace jeszcze będą trwały.
Zdjęciami pochwalę się więc pewnie za jakiś czas.
Wszystkim życzę udanego Sylwestra i wspaniałego Nowego Roku!