PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
Axelo piękne zdjęcia ,o jakże bym chciała obejrzeć te zakątki nie tylko wirtualnie.Marzenie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zapraszam Was serdecznie do odwiedzenia z pewnością ciekawego, choć nieco dziwacznego parku - ogrodu .
Oto " OGRÓD TAROTA" , którego zdjęcia z krótkim opisem znajdziecie tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 863bbe705b
Oto " OGRÓD TAROTA" , którego zdjęcia z krótkim opisem znajdziecie tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 863bbe705b
- Rodusik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wakacje 2009 Morawy- Czechy ( kraina zamków i jaskiń0 część 1
miejscowość Letovice -to nasze miejsce wypadowe tam nie tylko na zamku czas się zatrzymał.
miejscowość Letovice -to nasze miejsce wypadowe tam nie tylko na zamku czas się zatrzymał.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
Re: PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
Piękne zdjęcia, aż chciałoby się tam jechać...
Kupię Aturi i Dzbanecznik - najlepiej nasiona, chociaż nie pogardzę sadzonką
Moje Roślinki Doniczkowe
Moje Roślinki Doniczkowe
- dorota1007
- 200p
- Od: 26 wrz 2009, o 21:38
Dech zapiera...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=63996" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam- Dorota
Pozdrawiam- Dorota
Oj tak...dorota1007 pisze:Dech zapiera...
Kupię Aturi i Dzbanecznik - najlepiej nasiona, chociaż nie pogardzę sadzonką
Moje Roślinki Doniczkowe
Moje Roślinki Doniczkowe
- Rodusik
Morawy - Czechy cz.2
Przepaść Macocha - powstała po zapadnięciu się jaskini.
Takie jest wyjście z jaskini (wypłynięcie od przepaści łódeczkami płyniemy pod ziemią w rzece)
dno jaskini to otwarta przestrzeń (130 m od krawędzi i od dna jaskini jeszcze 50 m zalane wodą w najgłębszym miejscu (syfon)
jaskinia
po wypłynięciu wjeżdżamy kolejką linowa na szczyt gdzie spoglądamy w dół przepaści z tarasu widokowego
Przepaść Macocha - powstała po zapadnięciu się jaskini.
Takie jest wyjście z jaskini (wypłynięcie od przepaści łódeczkami płyniemy pod ziemią w rzece)
dno jaskini to otwarta przestrzeń (130 m od krawędzi i od dna jaskini jeszcze 50 m zalane wodą w najgłębszym miejscu (syfon)
jaskinia
po wypłynięciu wjeżdżamy kolejką linowa na szczyt gdzie spoglądamy w dół przepaści z tarasu widokowego
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Zdjęcia przywołały wspomnienia...
Wiele lat temu byłam na wyciecze w rejonie Morawskiego Krasu, widziałam i jaskinie i niezwykłą przepaść Macochy , która ma głębokość ponad 138 metrów i jest największą przepaścią tego rodzaju w całej środkowej Europie.
Przepaść Macocha, która swą nazwę zawdzięcza legendzie z XVII wieku, powstała przez zawalenie się stropu jaskini. Dlatego jej dno jest częściowo pokryte rumowiskiem skalnym, które jest pozostałościami zawalonego stropu. Przez dno przepaści przepływa rzeczka Punkva, która zasila dwa jeziorka. Górne jeziorko (Horní jezírko) ma w przybliżeniu 13 metrów głębokości i jest widoczne z góry. Dolne jeziorko (Dolní jezírko) jest ukryte między skałami a jego głębokość przekracza 30 metrów.
Przepiękne tereny, które warto zobaczyć
Wiele lat temu byłam na wyciecze w rejonie Morawskiego Krasu, widziałam i jaskinie i niezwykłą przepaść Macochy , która ma głębokość ponad 138 metrów i jest największą przepaścią tego rodzaju w całej środkowej Europie.
Przepaść Macocha, która swą nazwę zawdzięcza legendzie z XVII wieku, powstała przez zawalenie się stropu jaskini. Dlatego jej dno jest częściowo pokryte rumowiskiem skalnym, które jest pozostałościami zawalonego stropu. Przez dno przepaści przepływa rzeczka Punkva, która zasila dwa jeziorka. Górne jeziorko (Horní jezírko) ma w przybliżeniu 13 metrów głębokości i jest widoczne z góry. Dolne jeziorko (Dolní jezírko) jest ukryte między skałami a jego głębokość przekracza 30 metrów.
Przepiękne tereny, które warto zobaczyć
- Rodusik
Dubrownik piękny. Byłam 2 lata temu.
Czekam na więcej zdjęć . Warto powspominać.
Czekam na więcej zdjęć . Warto powspominać.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Mam podobne zdjęcia zrobione kilka lat temu , w tym samym miejscu Ale wtedy Dubrownik był w Chorwacji
Dawaj te obiecane zdjęcia z Albanii, czekamy