Kolorowy Ogród Geni cz.10
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz.10
Witaj Mirku
Bardzo się cieszę że wstąpiłeś do mojego forumowego ogrodu.
Dziękuję Ci za miłe słowa.
Mój ogródek jest mały a kwiatów do zdobycia mnóstwo jakoś muszę sobie radzić .
Co już myślę że mam już wszystko co mi się podoba to wpadam na forum i okazuje że nie ,że jest znowu parę roślinek do zdobycia
Starsze roślinki lądują za płotem oczywiście posadzone a nowe w ogrodzie .
Sporo trafia do moich kochanych przyjaciół z forum
Pozdrawiam i zapraszam częściej Genia
Mam wielki sentyment do Irlandii bo mój najstarszy synek też mieszka tam .
Genia
Bardzo się cieszę że wstąpiłeś do mojego forumowego ogrodu.
Dziękuję Ci za miłe słowa.
Mój ogródek jest mały a kwiatów do zdobycia mnóstwo jakoś muszę sobie radzić .
Co już myślę że mam już wszystko co mi się podoba to wpadam na forum i okazuje że nie ,że jest znowu parę roślinek do zdobycia
Starsze roślinki lądują za płotem oczywiście posadzone a nowe w ogrodzie .
Sporo trafia do moich kochanych przyjaciół z forum
Pozdrawiam i zapraszam częściej Genia
Mam wielki sentyment do Irlandii bo mój najstarszy synek też mieszka tam .
Genia
- e-genia
Moje koleusy zdjęcia robione komórką dziś syn mi zgrał na fotosik
To wszystko odnóżki porobione do przechowania na przeszły rok , ale wszystkie się zmarnowały
Już drugi rok nie udało mi się nic przechować .
To wszystko odnóżki porobione do przechowania na przeszły rok , ale wszystkie się zmarnowały
Już drugi rok nie udało mi się nic przechować .
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Geniu Zimowity prześliczne
Koleusów nigdy nie udało mi się przechować, po prostu kupuję nowe raz na jakiś czas. W tym roku ich nie miałam.
Miłego popołudnia
Koleusów nigdy nie udało mi się przechować, po prostu kupuję nowe raz na jakiś czas. W tym roku ich nie miałam.
Miłego popołudnia
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu teraz będę wiedział jaka jest róznica miedzy zimowitami a krokusami jesiennymi...
Ale cuuudne koleusy Miałaś .
Koleusy trzeba bezprzerwu uszczykiwac , uszczykiwać , uszczykiwac , zeby sie rozkrzewiały i borń Boze nie dopuścić do kwitnienia bo roslina wyda energie na niezbyt ładny kwiat i zrzuci liście..
Dawniej było u nas po parapetach w domu mulwum pokrzywek , to wiem..
Moja ciotka średio co 2 miesiaće sadziła nowe duze szczepki po 3 do doniczki i w ten sposób odmładzała... Trochę roboty z nimi jest..
Ale cuuudne koleusy Miałaś .
Koleusy trzeba bezprzerwu uszczykiwac , uszczykiwać , uszczykiwac , zeby sie rozkrzewiały i borń Boze nie dopuścić do kwitnienia bo roslina wyda energie na niezbyt ładny kwiat i zrzuci liście..
Dawniej było u nas po parapetach w domu mulwum pokrzywek , to wiem..
Moja ciotka średio co 2 miesiaće sadziła nowe duze szczepki po 3 do doniczki i w ten sposób odmładzała... Trochę roboty z nimi jest..
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Geniu ja mam na przyszły sezon nasionka koleusów Rokoko - takich o kolisto "postrzępionych" listkach. Kusi mnie żeby wysiać kilka wcześniej niż wiosną, ale nie wiem jaki będzie tego skutek jak myślisz?
Geniu ja mam tak samo z doniczkowymi.
Czasem cieszę,że już mam wszystkie odmiany jakiegoś gatunku,wejdę na forum i okazuje się,że byłem w błędzie.
Koleuski śliczne miałaś,piękna i bogata paleta kolorków.
Koleusy traktowane są jako roślinki jednoroczne,ale można je przechować do następnego roku.Jednak po kilku sezonach nie wyglądają zbyt efektownie.
Niestety Artur ma rację,że należy je uszczykiwać i nie dopuszczać do kwitnienia,bo to je osłabia,liście są coraz mniejsze.
U mnie niestety kwitły,od czasu do czasu je sprawdzam i obrywam pączki.Co mnie cieszy to nie zrzuciły liści tak jak Artur pisze,może kilka liści zeschło ale to z przesuszenia raczej.
Ciężko wyczuć koleusy.U mnie jest aktualna fotka pokrzywek,więc można "oblukać"
Czasem cieszę,że już mam wszystkie odmiany jakiegoś gatunku,wejdę na forum i okazuje się,że byłem w błędzie.
Koleuski śliczne miałaś,piękna i bogata paleta kolorków.
Koleusy traktowane są jako roślinki jednoroczne,ale można je przechować do następnego roku.Jednak po kilku sezonach nie wyglądają zbyt efektownie.
Niestety Artur ma rację,że należy je uszczykiwać i nie dopuszczać do kwitnienia,bo to je osłabia,liście są coraz mniejsze.
U mnie niestety kwitły,od czasu do czasu je sprawdzam i obrywam pączki.Co mnie cieszy to nie zrzuciły liści tak jak Artur pisze,może kilka liści zeschło ale to z przesuszenia raczej.
Ciężko wyczuć koleusy.U mnie jest aktualna fotka pokrzywek,więc można "oblukać"
- e-genia
Monikoja też co roku kupuję od nowa bo nie mogę ich przechować .
Arturja to wszystko wiem robiłam tak cały czas i miałam dzięki temu dużo koleusów .
Magdo ja takich nasion właśnie szukałam wiosną ale nie znalazłam .
Myślę że lepiej wcześnie wiosną wsiać i one zdążą urosnąć .Nie masz opakowania od nich ?
Genia
Arturja to wszystko wiem robiłam tak cały czas i miałam dzięki temu dużo koleusów .
Magdo ja takich nasion właśnie szukałam wiosną ale nie znalazłam .
Myślę że lepiej wcześnie wiosną wsiać i one zdążą urosnąć .Nie masz opakowania od nich ?
Genia
Geniu, z koleusami to zawsze jest problem, u mnie trzymam je w domu na parapecie w pokoju gdzie nikomu nie wadzą, a wiosną po prostu dzielę je i sadzę na nowo, wystawiając na taras. Ma kilka pięknych odmian
- e-genia
Mirku tak to jest jak coś tylko pięknego zobaczymy to kupujemy .
Na pewno nie przesuszyłam dbałam bardzo o nie , ale jak mówiłeś one wcześniej stały na dworze i po przeniesieniu do domu zaczęły zrzucać liście ..
Zaraz wstąpię do Ciebie i zobaczę Twoje .
Genia
Na pewno nie przesuszyłam dbałam bardzo o nie , ale jak mówiłeś one wcześniej stały na dworze i po przeniesieniu do domu zaczęły zrzucać liście ..
Zaraz wstąpię do Ciebie i zobaczę Twoje .
Genia
- e-genia
To jakbyś miał kilka sadzonek za dużo wiosną to wiesz kto chętnie po nie się uśmiechnie ;:91Sylweste pisze:Geniu, z koleusami to zawsze jest problem, u mnie trzymam je w domu na parapecie w pokoju gdzie nikomu nie wadzą, a wiosną po prostu dzielę je i sadzę na nowo, wystawiając na taras. Ma kilka pięknych odmian
Wiesz teraz dopiero sobie o tym pomyślałam że powinnam kupić kilka i trzymać w domu a robić odnóżki do ogrodu .
Genia
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu koleusy przepiękne i nawet nie chce się wierzyć że zdjęcia robione komórką
Gieniu dziękuje za wszystko wiem że dzwoniłaś ale gdy odebrałam już padła bateria
Jeszcze będzie pewnie nie raz okazja porozmawiać
Gieniu dziękuje za wszystko wiem że dzwoniłaś ale gdy odebrałam już padła bateria
Jeszcze będzie pewnie nie raz okazja porozmawiać
To jest dobry sposób, bo mimo, że nie wyglądaja tak pięknie, nie są takie gęściutkie, wygrzane słoneczkiem itd, to zimują wtedy ładnie, nic im się nie dzieje, a wiosną są w sam raz do podziału, a wiesz jak szybko przecież rosną to wiele im nie trzeba jak masz nieco wolnego miejsca na parapecie to przetestuj
Sylwek dobrze robi,wtedy zaoszczędzona kasa zostaje nam na inne chciejstwa.
Sylwku może jakaś fotka Twoich koleusków??
Geniu zdjęcia bardzo ładne,wypasioną komórkę masz..
Sylwku może jakaś fotka Twoich koleusków??
Geniu zdjęcia bardzo ładne,wypasioną komórkę masz..