Spełniane marzenia
Re: Spełniane marzenia
Zajrzałam na twoje włości .I zazdroszczę ci, że ty to zaczynałaś od gołego pola, bo ja na wsi to zastałam zarośla, które przez rok karczowałam.Teraz pół ogrodu to już ogród, a reszta do przygotowania pod ogród.
Powoli dojdziesz do tego , że sama się zdziwisz, że aż tak zmieniłaś ten kawałek ziemi.
Powoli dojdziesz do tego , że sama się zdziwisz, że aż tak zmieniłaś ten kawałek ziemi.
Pozdrawiam wszystkich
Tegoroczny i zarazem jednoroczny kasztanowiec. A szkoda. Obok zdjęcie przyjętego już jałowca. Nie znam dalszej części nazwy ale bardzo ładnie komponują się żółtawe przyrosty z srebrno niebieskim środkiem. Prawdopodobnie ma dorastać do 1.5m średnicy i 50cm wysokości.
Tak wygląda pobliski las do którego bardzo często chodzimy jak nam dopiecze słoneczko i znajdujemy kurki z których robimy sos lub jajecznice na kurkach.
Tegoroczny i zarazem jednoroczny kasztanowiec. A szkoda. Obok zdjęcie przyjętego już jałowca. Nie znam dalszej części nazwy ale bardzo ładnie komponują się żółtawe przyrosty z srebrno niebieskim środkiem. Prawdopodobnie ma dorastać do 1.5m średnicy i 50cm wysokości.
Tak wygląda pobliski las do którego bardzo często chodzimy jak nam dopiecze słoneczko i znajdujemy kurki z których robimy sos lub jajecznice na kurkach.
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wiosenko, dziękuję za zdjęcia ogrodu iii lasu, którego Ci zazdroszczę ... jak ja kocham leśny klimat ... niestety las mam trochę daleko, dlatego postanowiłam, że posadzę sobie swój własny lasek, tylko czy się na niego doczekam
Na razie rosną małe świerki i jodełki
Na razie rosną małe świerki i jodełki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Wiosenko Duże wyzwanie przed Tobą i widać juz pierwsze efekty
Berberysy bardzo dobrze poddają się cięciu, swoje duże tnę dwa razy w sezonie, a czasami i częściej, gdy gałęzie przeszkadzają Koniecznie musisz przyciąć wiosną, ładnie sie rozkrzewi.
Jak często bywasz na tej działce?
Powodzenia życzę
Berberysy bardzo dobrze poddają się cięciu, swoje duże tnę dwa razy w sezonie, a czasami i częściej, gdy gałęzie przeszkadzają Koniecznie musisz przyciąć wiosną, ładnie sie rozkrzewi.
Jak często bywasz na tej działce?
Powodzenia życzę
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Miłego dnia Wiosenko
No widok lasu rozbroił mnie całkowicie
Zazdroszczę Ci, że masz go w zasięgu ręki no i te brzozy, ech
No widok lasu rozbroił mnie całkowicie
Zazdroszczę Ci, że masz go w zasięgu ręki no i te brzozy, ech
HALINKO
Urośnie twój las .Pamiętasz jak pisałaś mi, że że ogród mój również urośnie. Więc kochana mamy wyzwanie nie lada ty czekasz na swój piękny las a ja na ogród .
Ty masz swoje królestwo na wyciągnięcie ręki a ja muszę dojechać 50 km . Właśnie dzisiaj miałam jechać ale przychodzą znajomi i muszę realizować się w kuchni . PA PA
Urośnie twój las .Pamiętasz jak pisałaś mi, że że ogród mój również urośnie. Więc kochana mamy wyzwanie nie lada ty czekasz na swój piękny las a ja na ogród .
Ty masz swoje królestwo na wyciągnięcie ręki a ja muszę dojechać 50 km . Właśnie dzisiaj miałam jechać ale przychodzą znajomi i muszę realizować się w kuchni . PA PA
Pozdrawiam - wiosenka
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Wiosenko, nooo, to będziemy czekać, kiedy te nasze wezwania się spełnia
Ja, tworzenie lasu, traktuję trochę po macoszemu ... posadziłam iglaki i rosną sobie w trawce ale to z powodu braku czasu. Może w przyszłym roku pochodzę kolo nich
Miłej imprezki życzę i przyjemnego weekendu
Ja, tworzenie lasu, traktuję trochę po macoszemu ... posadziłam iglaki i rosną sobie w trawce ale to z powodu braku czasu. Może w przyszłym roku pochodzę kolo nich
Miłej imprezki życzę i przyjemnego weekendu
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Właśnie się przespacerowałam po Twoim ogrodzie i bardzo Ci zazdroszczę Wiosenko,że mozesz sama zadecydowac co sobie posadzisz ja niestety,pomimo niwątpliwej urody moich gigantycznych iglaków wolałabym miec jakiś wpływ na wygląd swojego ogródka
No coż,nic to najważniejsze,że mam ten swój zielony kawalątek Bedę Cię podglądać
No coż,nic to najważniejsze,że mam ten swój zielony kawalątek Bedę Cię podglądać
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Witam w niedzielny poranek .Pogoda cudowna ciepło , słonecznie tylko spacerować po ogrodach ,kto ma daleko( jak ja) to do parku.
MARZENKO wygląda na to, że jesteś bardzo ambitną i pracowitą ogrodniczka.Działka bardzo ładnie się przeobraża w twoje królestwo. Trzymam kciuki za kolejne decyzje. Zakup domku -strzał w 10 .Rewelacja standard *****gwiazdkowy
MARZENKO wygląda na to, że jesteś bardzo ambitną i pracowitą ogrodniczka.Działka bardzo ładnie się przeobraża w twoje królestwo. Trzymam kciuki za kolejne decyzje. Zakup domku -strzał w 10 .Rewelacja standard *****gwiazdkowy
Pozdrawiam - wiosenka
HALINKO
Imprezka udana. Niedziela super się zapowiada wypoczywaj w swoim ogrodzie
JA wybywam do parku bo mam najbliżej.
Imprezka udana. Niedziela super się zapowiada wypoczywaj w swoim ogrodzie
JA wybywam do parku bo mam najbliżej.
Pozdrawiam - wiosenka
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Witaj Wisienko niedzielnie,może i tak standard wysoki w porównaniu z moja murzyńska chatą,tylko te ciagłe zmiany planów mnie załamują.Chata miała być burzona ,teraz nie ja chyba oszaleję,z tym moim mężem No ,ale na szczęście to nie moja sprawa.... ja zajmuję sie ternami zielonym
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
MARZENKO bardzo dobre podejście do sprawy .JA również zajełam się częścią zieloną na naszej działce i w tym się chcę realizować a budowę domku zostawiłam mężowi.W tej chwili mamy 5 osobową przyczepę cempingową która pozwala na częste przebywanie na działce wraz z noclegiem.
Pozdrawiam - wiosenka
Przeglądam zdjęcia i znalazłam tegoroczne przelatujące żurawie zwiastujące wiosnę na działce
Wspaniałe to było uczucie jak słyszeliśmy ich klekot (chyba to klekot) Jeszcze trochę cierpliwości i znów będzie WIOSNA
Wspaniałe to było uczucie jak słyszeliśmy ich klekot (chyba to klekot) Jeszcze trochę cierpliwości i znów będzie WIOSNA
Pozdrawiam - wiosenka