Dalie wymagania,problemy - cz.1
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dalie
Agnieszko część swoich dali posadziłam za kamienicą w której mieszkam także na parterze.
Myślałam, że nic z nich nie wyrośnie, mają tam bardzo niesprzyjające warunki. Mój M przywiózł bardzo ciężką
łąkową ziemię, rosną od zachodniej strony, słoneczka jak na lekarstwo...a mimo tego zakwitły i wyrosły, że ho ho !
Myślałam, że nic z nich nie wyrośnie, mają tam bardzo niesprzyjające warunki. Mój M przywiózł bardzo ciężką
łąkową ziemię, rosną od zachodniej strony, słoneczka jak na lekarstwo...a mimo tego zakwitły i wyrosły, że ho ho !
- teli
- 200p
- Od: 17 paź 2008, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Byłam dzisiaj na działce , jest bardzo mokro , troszkę roślin , mróz ściął ...ale te które mam wykopać , stoją jeszcze dobrze .
Cany , dalie , mieczyki , dziwaczek.....
Cany , dalie , mieczyki , dziwaczek.....
Carpe Diem...
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Kontakt:
Elu, Twoje to takie półszlachetne, pomponiki super. Uwielbiam je w wazonie.
Moje to takie z nasion, może na wiosnę się skuszę zasadzić. Ale najgorzej że jak idą to wykopują do swoich działek, albo na wino sprzedają pod sklepami.
Z roku na rok coraz lepiej będzie pewnie. W tym roku chociaż piękną, zieloną trawkę mamy. Sąsiedzi się dziwili, że sami ją kosiliśmy i nie czekaliśmy na ADM czy jakoś tak. A to przecież widok z naszych okien, więc garby nam od tego nie urosną. A jaka radość wspólnej rodzinnej pracy była.
Pozdr.
Agnieszka W.
Moje to takie z nasion, może na wiosnę się skuszę zasadzić. Ale najgorzej że jak idą to wykopują do swoich działek, albo na wino sprzedają pod sklepami.
Z roku na rok coraz lepiej będzie pewnie. W tym roku chociaż piękną, zieloną trawkę mamy. Sąsiedzi się dziwili, że sami ją kosiliśmy i nie czekaliśmy na ADM czy jakoś tak. A to przecież widok z naszych okien, więc garby nam od tego nie urosną. A jaka radość wspólnej rodzinnej pracy była.
Pozdr.
Agnieszka W.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Agnieszko ja mieszkam blisko kościoła i latem miałam także problem,bo moje kwiaty dla odmiany
były wyrywane przez okolicznych żuli na tzw.bramy dla nowożeńców Ale mój M postraszył / pokrzyczał /
i chyba się wystraszyli
były wyrywane przez okolicznych żuli na tzw.bramy dla nowożeńców Ale mój M postraszył / pokrzyczał /
i chyba się wystraszyli
-
- 200p
- Kontakt:
Wiesz Elu to już się w głowie nie mieści,
Ja dla odmiany po powrocie z pracy w ogrodzie na miejscu skradzionego, białego rozchodnika, zastałam kartkę " 7 - NIE KRADNIJ". Mój Mąż to dla mnie zrobił, sąsiedzi mieli niezły ubaw. Mówili, zeby dać sobie spokój, ale ja od podstawówki w ziemii "grzebię". Hihihihi.
Wiesz ostatnio pod takim zajazdem, w stronę Koszalina widziałam cudną kompozycję. Na przemian z thują płożącą lub jałowcem płożącym w kolorze żółtym, bylo posadzone te jesienne fioletowe astry. Po prosty cudo. Posadzili dwa rzędy. Drugi rząd, tam gdzie w pierwszym astry w drugim te płożące thuje. Po prostu jak wiejski, cudowny obrazek, a ta gama kolorów.
Pozdr Agnieszka W.
Ja dla odmiany po powrocie z pracy w ogrodzie na miejscu skradzionego, białego rozchodnika, zastałam kartkę " 7 - NIE KRADNIJ". Mój Mąż to dla mnie zrobił, sąsiedzi mieli niezły ubaw. Mówili, zeby dać sobie spokój, ale ja od podstawówki w ziemii "grzebię". Hihihihi.
Wiesz ostatnio pod takim zajazdem, w stronę Koszalina widziałam cudną kompozycję. Na przemian z thują płożącą lub jałowcem płożącym w kolorze żółtym, bylo posadzone te jesienne fioletowe astry. Po prosty cudo. Posadzili dwa rzędy. Drugi rząd, tam gdzie w pierwszym astry w drugim te płożące thuje. Po prostu jak wiejski, cudowny obrazek, a ta gama kolorów.
Pozdr Agnieszka W.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Agnieszka W.
piękne są dalie. vardzo mi się podoba twoja dalia anabemowa nie wiem czemu nie ma jeszcze takiej żadnej w swojej kolekcji i patrząc na twoją akite przypomniało mi się że ją w tym roku kupowałam a z tego co mi się kojarzy to nie kwitła taka hymmm pewnie znowu pomyłka
Kłopoty z przechowywaniem tez mam jak kazda z nas .Ubiegłej zimy zmarzło mi 5 ogromnych worów bulw, ale troche tej wiosny uzupełniłam .Dziewczyny tych dalii mam więcej , ale nie wszystkie sfotografowane.Przygode z fotkami zaczęłam pod koniec lata aparatem w telefonie, ale już mam cyfrówkę i w następnym sezonie będą zdjęcia bardziej wyrażne.
Asiula kolekcję twoich dalii obejrzałam i pod wpływem ich uroku postanowiłam pokazać swoje.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zeszłoroczna zima była niełaskawa. I ja uzupełniałam stan poprzez nowe zakupy. Dzięki temu mogłam trochę odnowić kolekcję! A najpiękniejsze okazały się te które wysadziłam dopiero w lipcu, bo kupiłam z przeceny w LirojuAnna Guba pisze:Kłopoty z przechowywaniem tez mam jak kazda z nas .Ubiegłej zimy zmarzło mi 5 ogromnych worów bulw, ale troche tej wiosny uzupełniłam .Dziewczyny tych dalii mam więcej , ale nie wszystkie sfotografowane.Przygode z fotkami zaczęłam pod koniec lata aparatem w telefonie, ale już mam cyfrówkę i w następnym sezonie będą zdjęcia bardziej wyrażne.
Ale do tej zimy przygotowałam sie lepiej i obiecałam sobie sprawdzać temperaturę pomieszczenia i zaglądać regularnie, czy coś złego się nie dzieje!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 200p
- Kontakt:
Witaj ,
Aniu już mnie głowa z zazdrości rozbolała. Cudeńka. Uwielbiam je.
Szacuneczek.
Aniu już mnie głowa z zazdrości rozbolała. Cudeńka. Uwielbiam je.
Szacuneczek.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Agnieszka W.