Kolekcja Agaty :-))) cz.2
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolekcja Agaty :-))) cz.2
Dziękuję
Beatko no przez tego Phal.tetraspis kupiłam tylko dwa storczyki bo jego cena jest
Oby był zdrów i tak jak mówisz szybko zakwitł
Na wiosnę się pomyśli o większej ilości hehe
Bardzo podobają mi się białe więc muszę sobie sprawić
Beatko no przez tego Phal.tetraspis kupiłam tylko dwa storczyki bo jego cena jest
Oby był zdrów i tak jak mówisz szybko zakwitł
Na wiosnę się pomyśli o większej ilości hehe
Bardzo podobają mi się białe więc muszę sobie sprawić
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Dziewczyny, jak to jest z tym pH. tetraspis, jaki on ma kolor właściwie: biały, bordo lub oba? Jaki będzie Twój, Agata?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko on powinien mieć białe płatki z jednym czerwonym, dlatego tak strasznie mi sie podoba, ale cenę ma też odpowiednią do urodyAgita pisze:Dziewczyny, jak to jest z tym pH. tetraspis, jaki on ma kolor właściwie: biały, bordo lub oba? Jaki będzie Twój, Agata?
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakupy bardzo ciekawe i zapowiadają się piękne kwitnienia Trzymam kciuki za zdrowie Phal. tetraspis
- agata0806
- 1000p
Agita tak jak napisała Beatka ma być biały z jednym czerwonym
Beatko no ten Dtps. też strasznie mi przypadł do gustu,ja mam formę zwykłą,nie peloric
Jasne,będziemy porównywać nasze kwiatuchy,mam nadzieję że na kwitnienie nie będziemy musiały długo czekać.
Ale te Dtps. które mam zakwitają bezproblemowo,jedynie Dtps.Kenneth Schubert jest jak na razie uparty
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Beatko no ten Dtps. też strasznie mi przypadł do gustu,ja mam formę zwykłą,nie peloric
Jasne,będziemy porównywać nasze kwiatuchy,mam nadzieję że na kwitnienie nie będziemy musiały długo czekać.
Ale te Dtps. które mam zakwitają bezproblemowo,jedynie Dtps.Kenneth Schubert jest jak na razie uparty
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
-
- 100p
- Od: 16 lut 2009, o 11:54
Agatko - gdzie Ty to wszystko mieścisz??? ja ostatnio jak mam na coś storczykowego ochotę to dochodzę do wniosku, że kolejny zakup byłby przegięciem. Nie mam równocześnie sumienia pozbyć się moich starszych marketowych egzemplarzy bo ich kwitnienia tez mi sprawiają mase radości.
Ostatnio 5 falenopsisów wzięłam do pracy - stoją sobie na miom parapecie, a że często wietrzymy to wszystkie jak na zawołanie wypuścily pędziki. Sa to falki specjalnej troski bo zaraziły sie wełnowcem dlatego tym bardziej cieszy mnie ich chęć kwitnienia.
Ostatnio 5 falenopsisów wzięłam do pracy - stoją sobie na miom parapecie, a że często wietrzymy to wszystkie jak na zawołanie wypuścily pędziki. Sa to falki specjalnej troski bo zaraziły sie wełnowcem dlatego tym bardziej cieszy mnie ich chęć kwitnienia.
- agata0806
- 1000p
Elizabett,Aga zawsze gdzieś się upycha,powiem Wam nawet ze mam jeszcze troszkę wolnego miejsca hehe
Dużo mi dała półeczka nad sufitem i to dzięki niej troszkę luźniej się zrobiło
No to w pracy będziesz miała piękny widok,te wszystkie 5 sztuk wypuściły pędy?
Ja na szczęście nie mam problemów z wełnowcami,jeszcze mi żadnego storczyka nie zaatakowały,uff
Dzisiaj przy podlewaniu zauważyłam pędzik u mojego woskowego bordaska,ten storczyk to ma niesamowity power hehe,ma dwa przedłużenia,keiki i teraz nowy pędzik Kwitnie na okrągło
Wczoraj otworzył się kolejny pączuszek Dtps.Purple Martin..
Phal.Manni
I Dendrobium w pączkach..
Dużo mi dała półeczka nad sufitem i to dzięki niej troszkę luźniej się zrobiło
No to w pracy będziesz miała piękny widok,te wszystkie 5 sztuk wypuściły pędy?
Ja na szczęście nie mam problemów z wełnowcami,jeszcze mi żadnego storczyka nie zaatakowały,uff
Dzisiaj przy podlewaniu zauważyłam pędzik u mojego woskowego bordaska,ten storczyk to ma niesamowity power hehe,ma dwa przedłużenia,keiki i teraz nowy pędzik Kwitnie na okrągło
Wczoraj otworzył się kolejny pączuszek Dtps.Purple Martin..
Phal.Manni
I Dendrobium w pączkach..
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Agatko, piękne kwitnienia, a fotki super Dtps.Purple Martin czarujący, pięknie błyszczy.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
-
- 100p
- Od: 16 lut 2009, o 11:54
Wszystkie maja pedzik w mniej więcej jednakowym stadium rozwoju. Nie będzie to jakieś spektakularne kwitnienie bo to minifalenopsisy.agata0806 pisze:Elizabett,Aga No to w pracy będziesz miała piękny widok,te wszystkie 5 sztuk wypuściły pędy?
Niestety pozarażały sie od przecenionego falenopsisa - nie zauważyłam w porę. Próbuję je kurować i dlatego mam je w pracy, aby uchronić pozostałe storczyki.
Piękne, perłowo błyszczące kwiatuszki Dtps.Purple Martin. Ich kształt niezmiennie kojarzy mi się z gołębicą
A Dendrobium ma chyba podobny (jagodowy?) kolor do mojego i tak samo będą zaledwie 4 kwiaty.
Chętnie za jakiś czas porównam.
Mam również slabość do nakrapianych pączków
A Dendrobium ma chyba podobny (jagodowy?) kolor do mojego i tak samo będą zaledwie 4 kwiaty.
Chętnie za jakiś czas porównam.
Mam również slabość do nakrapianych pączków
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- agata0806
- 1000p
Renatka dzięki
Aga nic nie szkodzi że to mini,ważne że kwitnienia będą..Ja bardzo lubię miniaturkowe Phalaenopsis
Mam nadzieję że po ich wykurowaniu te świństwa już nie wrócą
Art Dendrobium ma kolor dokładnie taki jak określiłaś,ten kolorek jest świetny..Mój ma jeszcze drugi pędzik ale na tym już tylko dwa kwiatuszki
Dziś zaczął się rozwijać pierwszy pączek
A dzisiaj doszły do mnie storczyki od Ewelinki której raz jeszcze ślicznie DZIĘKUJĘ
Phal.Tetraspis się już nie martwię bo plamki wyschły i jestem pewna ze już nic złego dalej się nie będzie działo
Aga nic nie szkodzi że to mini,ważne że kwitnienia będą..Ja bardzo lubię miniaturkowe Phalaenopsis
Mam nadzieję że po ich wykurowaniu te świństwa już nie wrócą
Art Dendrobium ma kolor dokładnie taki jak określiłaś,ten kolorek jest świetny..Mój ma jeszcze drugi pędzik ale na tym już tylko dwa kwiatuszki
Dziś zaczął się rozwijać pierwszy pączek
A dzisiaj doszły do mnie storczyki od Ewelinki której raz jeszcze ślicznie DZIĘKUJĘ
Phal.Tetraspis się już nie martwię bo plamki wyschły i jestem pewna ze już nic złego dalej się nie będzie działo
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratulacje nowych kwiatuszków ;) Dorodne okazy...
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Agatko, super
Teraz tylko czekać wiosny ;) i następnego zamówienia , a plamki rzeczywiście wygladają dużo lepiej niż kilka dni temu
Będzie dobrze
Pozdrawiam,
Ewelina
Teraz tylko czekać wiosny ;) i następnego zamówienia , a plamki rzeczywiście wygladają dużo lepiej niż kilka dni temu
Będzie dobrze
Pozdrawiam,
Ewelina