Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kwiat przypomina aptenię cordifolia, która pochodzi z Afryki. Widziałam ją gęsto porostającą skarpy przy plażach na północy Afryki, co może świadczyć o tym, że w ubogich, przepuszczalnych glebach na bardzo dobrze nasłonecznionym stanowisku świetnie się czuje. Wpisz w google ta nazwę, jest parę stronek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Również na forum wielokrotnie już pisalismy o aptenii ,choćby tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ht=aptenia
znowu prośba o identyfikację
Bardzo proszę o pomoc w zidentyfikowaniu kilku moich roślin - trochę szukałam i mam pewne "typy", ale ponieważ nie jestem pewna postanowiłam jednak popytać...
Najgorzej jest z "draceną/jukką" - ciągle mam inne pomysły na jej identyfikację. Może to banalne, ale - przysięgam - dla mnie to czarna magia.
Dziękuję z góry i mam nadzieje,ze coś widzicie na tym zdjęciu...
ania
PS. nie za bardzo jestem biegła w tych sprawach, więc następne roślinki muszą byc w oddzielnych postach, bo już nie mogę bardziej zmniejszyć zdjęć.
S
Najgorzej jest z "draceną/jukką" - ciągle mam inne pomysły na jej identyfikację. Może to banalne, ale - przysięgam - dla mnie to czarna magia.
Dziękuję z góry i mam nadzieje,ze coś widzicie na tym zdjęciu...
ania
PS. nie za bardzo jestem biegła w tych sprawach, więc następne roślinki muszą byc w oddzielnych postach, bo już nie mogę bardziej zmniejszyć zdjęć.
S
To jest dracena
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....