Nasiona pomidorów- prawidłowe pozyskiwanie nasion i przechowywanie
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów
Wyśle pomidora rozpłaszczonego i zobaczysz jak wygląda a nasionka sobie wyjmiesz .
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Chyba ,że listonosz zje hahaha
-
- 200p
- Od: 28 mar 2009, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a ja ostatnio widziałam na allegro białe bawole serca. Czy ktoś kiedyś jadł takie pomidory ??
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
łoooo matko - nie wiem co na to nasza Ania - ale ja allegro nie ufam...
-
- 200p
No właśnie szukałam ale aukcja się skończyła i jest tylko jakiś inny biały z rodzaju malinowych. Choć bardziej sceptyczna jestem co do zielonej zebry ,którą też ktoś tam oferuje. Jakoś kolor kojarzy mi się ze smakiem ale może się mylę
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Białego pomidora nie miałam okazji skosztować , zielone jak na razie dwa . Wszystko zależy od konkretnej odmiany , u czerwonych jest mnóstwo niesmacznych odmian , ale ludzie się nie zrażają jak trafią na coś niedobrego , tylko szukają kolejnych , lepszych . Jeśli chodzi o inne kolory , jak trafi się niesmaczna pierwsza odmiana , zwykle to oznacza koniec prób i twierdzenie ,, tego koloru nie lubię '' .
Z zielonych jak dla mnie Big Zebra za mało słodka , za to zielona zebra z malinowym rumieńcem , którą otrzymałam z krzyżówek , była całkiem , całkiem ...
Pozdrawiam , kozula .
Z zielonych jak dla mnie Big Zebra za mało słodka , za to zielona zebra z malinowym rumieńcem , którą otrzymałam z krzyżówek , była całkiem , całkiem ...
Pozdrawiam , kozula .
- MagdaMisia
Aniu chyba ten biały pomidorek pozostanie marzeniem... ale pewnie za czas jakiś go w końcu zdobędziemy do testów
-
- 200p
Czy ja wiem ,czy to marzenie. Co jakiś czas pokazują się na allegro. No chyba ,że Ania sama chce stworzyć taką odmianę. Ja chyba jednak się skuszę i zakupię Teraz wystawione są białe bawole serca i zebry.
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Sprowadziłam z Anglii nasiona trzech białych odmian. Jak coś wyjdzie w przyszłym roku będą nasionka do podziału .
- MagdaMisia
Już czekamy z niecierpliwością nie tylko na nasionka ale też na fotki z uprawy
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja już sama nie wiem co posiać na wiosnę Smakują mi niesamowicie malinówki, ale ożarowskie nie były zbyt plenne a w końcu połowę zeżarła mi zaraza. Może przez to, ze te deszcze były. Tu pytanko dla doświadczonych hodowców: Czy zawsze tak zaraza szaleje, czy jak jest sucho, to jest lepiej? Na pewno zaopatrzę się w nasiona "Koralika". Są dobre i niewymagające. A malinówki? Może warszawskie? Kupić w sklepie, czy macie jakieś godne polecenia odmiany? Już wypowiadałam się na forum w temacie malinówek, ale zeszły rok był dla mnie pierwszy i nie mam praktycznie żadnego doświadczenia
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Mateusz
- 100p
- Od: 13 lut 2008, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaraza bardziej szaleje jak jest mokro. W tym roku przekonałem się o tym nawet we własnym ogródku...
Pozdrawiam,
Mateusz!
Mateusz!