Widzę, że mój post "odbił się szerokim echem" - bardzo mi z tego powodu miło
Ja mieszkam bardzo blisko Rogowa, więc jestem tam stałym bywalcem, jeśli chcecie to moge pokazać jeszcze zdjęcia z innych pór roku, ale nie chciałabym się zbytnio narzucać
Moim zdaniem warto "promowac" - pokazywać ciekawe zakątki naszego kraju. Oczywiście świat stoi przed nami otworem, mamy coraz więcej pieniędzy i mozliwości do podróżowania i coraz częściej z nich korzystamy zapominając o tym, że Polska ma potencjał!. Mamy piękną przyrodę i jeszcze wiele nieskarzonych miejsc, warto je pokazać i odwiedzić (nie pozostawiając oczywiście po sobie żadnych śladów - z wyjatkiem odcisków "stóp").
A wracając jeszcze do Arboretum w Rogowie:
leszczyno - tuż obok ogrodu jest bursa studencka, w której można przenocować (standard zupełnie niezły - byłam tam kiedyś na przyjęciu weselnym, więc widziałam naocznie), ale nie należy jechać w ciemno, bo bywa że z powodu ćwiczeń studenckich wszystkie miejsca są zajete. Najlepiej zadzwonić i uzgodnić termin (myslę, ze na stronie ogrodu powinien być telefon..., o nawet znalazłam - ostatnia pozycja na tej stronie:
http://arboretum.sggw.pl/kontakt.html ).
W Kórniku byłam kilka lat temu (niestety zdjęcia mam ze zwykłego aparatu - niecyfrowe) pod koniec okresu kwitnienia azalii i różaneczników - wrażenia niesamowite. Jeszcze kiedyś muszę tam pojechać!