Bukszpan - rozmnażanie,produkcja sadzonek
- karolina7787
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 mar 2007, o 19:30
Ukorzeniacz dobra rzecz.
Cześć. Myślę że najprościejszym sposobem byłoby użycie ukorzeniacza. Ja bym trzymała to w jakimś ciepłym miejscu. po prostu stworzyć roślince dogodne warunki życia. Pozdrawiam
- klara-0226
- 10p - Początkujący
- Od: 15 lip 2007, o 08:36
Bukszpan
Witam!
Właśnie teraz przymierzam sie do ukorzeniania bukszpanu ogólnie wiem jak ma to wygladać a moje pytanie konkretnie dotyczy warunków przechowywania ukorzenionych sadzonek przez zime.
Właśnie teraz przymierzam sie do ukorzeniania bukszpanu ogólnie wiem jak ma to wygladać a moje pytanie konkretnie dotyczy warunków przechowywania ukorzenionych sadzonek przez zime.
Ukorzeniam w sierpniu wsadzając gałązki do ziemi na jakiejś małej grządce, i pozostawiam przez zimę lekko okrywając np. gałązkami ze świerka, na wiosnę prawie wszystkie wypuszczają nowe przyrosty czyli ok. 99% jest już ukorzeniona. Zostawione w doniczce na zimę przemarzną, a jeśli będziesz trzymać w ogrzewanym pomieszczeniu mogą przemarznąć w następną zimę, chyba że będzie łagodna
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kiedy jest najlepszy czas na ukorzenianie bukszpanu?
Kiedy jest najlepszy czas na ukorzenianie bukszpanu? Proszę doradżcie i podzielcie się ze mną własnymi doświadczeniami.