Ogród Orinoko

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Orinoko

Post »

Echhh te łubiny... i po co ja kupowałam mieszankę... :(
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

MagdaMisia pisze:Echhh te łubiny... i po co ja kupowałam mieszankę... :(
Po to by sobie wyselekcjonować te które ci się podobają :;230
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E tam upoluje sobie kolorki - i na wiosnę posieję - to rośnie szybko jak chwast :D a u mnie kwitły niektóre już w tym roku latem mimo tego, że niby dopiero w II roku kwitną...
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marku, no nie mogę się napatrzeć na te fiolety! :shock: Wspaniały kontrast z łubinami! Czy mógłbyś wymienić kilka bylin w tych odcieniach z tego pięknego wiosennego filmiku?
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marku,właśnie obejrzałam Twój film z majowego ogrodu.
Pięknie jest u Ciebie, a film zrobiony z niemałym profesjonalizmem ;:138
Baaardzo podobają mi się krople rosy tańczące na liściach hosty ;:63
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za gratulacje :!: :!: :!:
Przy okazji , jak na razie przeleciałam Twój ogródek ale będę musiała jeszcze do niego
wrócić ze spokojem.
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39

Post »

Witam milusio!!!

Pell Lubię podobnie jak Ty tę kolorystykę..tak sobie wymyśliłem, że będę wprowadzał rośliny tylko w takiej tonacji. Wyjątek to pomarańczowe liliowce dla kontrastu. Na wiosne chcę podosadzać jeszcze trochę bylin niebiesko-fioletowych.
Magda Łubiny ścinam by ponownie zakwitły. Nasionka nie mają u mnie łatwego życia...wszędzie mam wysypaną kore między roślinami...praktycznie mało co się samo u mnie rozsiewa.
Moniko Dla takich widoków warto czekać.
Alino Miło mi Ciebie gościć. Te pochyłości to chyba jakieś złudzenie bo teren mam płaski jak stół. Jak kopałem niedawno strumień to na 30 metrach miałem zaledwie ok.10 cm. spadku.
Mariolu Kiedyś namierze te plamy i Cię najde (Najść -przyjść do kogoś nagle, bez zapowiedzi, zjawić się u kogoś gwałtownie) hihhii
Geniu ...i o to właśnie chodzi, żeby ogród był dopasowany do nas samych....i przynosił radość.
Magdziu Misiu Mariola ma racje ...może w tej mieszance być coś ciekawego co możesz nastepnie wyselekcjonować.
Kasiu W filmiku majowym głównie widoczne są kocimiętki, szałwie łąkowe, bodziszki i wieczorniki damskie....a dopełnieniem czyściec wełnisty.
Dalu Krople piękne to fakt. Tak sobie pomyślałem żeby może na rozpoczęcie sezonu u Ciebie nakręcić jakiś forumkowy filmik...co Ty na to?
Olu Zapraszam....chociaż teraz pewnie zatracisz się w maluszku i czasu będzie niewiele.

To może dziś zaprezentuje jak wyglada Mój ogród w Lipcu
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Marku :D
To pewnie by Ci się spodobał mój ogródeczek przynajmniej częściowo hi hi :oops:
Tylko u mnie ze względu na znikomy metraż nie ma takich pięknych , falujących , jednorodnych łanów roślin.
Też mogła bym mieć wszystko w takiej tonacji + drobne pastelowe elementy dla kontrastu :D :D
Powiesz Marku , jakie bylinki planujesz dosadzić, czy to sekret ?
Pozdrówki ;:3
Edit. Obejrzałam filmik... cudnie , naturalnie, jak na pięknej łące ! Zjawiskowe hortensje :D :D
Błękitny motyl bardzo mi się spodobał, chyba go przywiozłeś z innej stery klimatycznej i wypuściłeś :lol: ;:224
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Piękny film , ładnie uchwycone motylki i ile gatunków. :!: :!: :!:
Przy okazji dojrzałam wspaniałe hortensje ;:63
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mareczku z tej mieszanki łubinowej mam żółte, fioletowe i różowe łubiny - z tych, które kwitły w zeszłym roku. Trochę bezmyślnie je posadziłam, ale to już inna sprawa. Zobaczymy w przyszłym sezonie, co da się jeszcze wyselekcjonować :) Zebrałam nasionka różowego i fioletowego. Wiem, że łubiny są wrażliwe na przesadzanie... ale ja mam czas - nawet gdybym musiała poczekać na nowe to mi się nie spieszy :D
Dużo słoneczka życzę ;:3

Motyli bal... przepiękny :)
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39

Post »

Witam piątkową wieczorkową porą!!!

Pell Bardzo mi się podoba Twój ogród...ostatnio nawet trochę więcej czasu w nim posiedziałem....poleżałem....poogladałem na spokojnie...i...dotarłem do połowy hihihii.

Dwa miesiące temu zrobiłem sadzonki Ostróżek w kolorze niebieskim. Ładnie mi wzeszły i się ukorzeniły...więc na wiosne będę miał co sadzić. Dodatkowo kupiłem w necie (niestety tylko jedną szt. bo nie było więcej) Przetacznika długolistnego. Docelowo chciałbym go mieć jak najwięcej...będę zbierał nasiona i namnażał, za dwa lata może powstanie jakaś fajna kompozycja. Powoli obsadzam brzegi nowopowstałego strumienia Dąbrówką rozłogową... tą najzwyklejszą...krajową....jakoś nie przepadam za odmianami o barwnych liściach. I to chyba tyle z planowanych nasadzeń.

Motyla na początku hodowałem w domu...ale pózniej stwierdziłem że będzie mu lepiej na ogrodzie...jak odleci to trudno. Co ciekawe ...upatrzył sobie miejsce na leszczynie i właściwie przez większość dnia tam przesiadywał....widziałem go też kilka razy jak zalatywał do sąsiada na jabłka. Ogólnie to mieszkał w moim ogrodzie tydzień...pózniej już go nie widziałem.

Magdo Misiu, Olu Fajnie, że się filmik podobał......a jak się podobał to wstawiam następny...tym razem Mój ogród Październik 2009
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj ja mam ostróżki niebieskie białe i różowe .
Niebieskie niebieskie i różowe rozmnażają się pięknie ciągle je dzielę i wydaję , gorzej z białymi .

Obrazek

Przetacznik niebieski mam taki

Obrazek

Wybieram się na otwarcie sezonu wiosną do Wrocławia to mogłabym Ci wziąć po kawałku

Genia
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Obrazek

Marku, czy to przetacznik długolistny ? Jeżeli chcesz mogę podzielić i przywieźć dla Ciebie.
Dąbrówek u mnie dostatek, jak byś chciał, też mogę się podzielić ( kwitną w pięknym niebieskim odcieniu) :D
Przepraszam za kiepskie zdjęcie :oops:
Ostróżki, fajnie, u mnie są w czołówce ukochanych roślin.
Obejrzałam jesienny film i też bardzo mi się podoba, pióropusze traw są zjawiskowe.
Pozdrówki :D :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”