Jakich roślin nie lubicie/jakie lubicie?
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pewnie podpadnę wielu forumowiczom, ale nie przepadam za różami. Ciągle je trzeba pryskać, przycinać, kopczykować. Albo mają mszyce, albo zżerają je jakieś lichy czy napada mączniak. Poza tym kłują i niszczą mi rękawiczki.
Nie znaczy to, że w moim ogrodzie nie ma róż, są, ale tylko takie, które radzą sobie same, bez mojej pomocy. Takie mogą być, ale się nimi nie zachwycam.
Nie znaczy to, że w moim ogrodzie nie ma róż, są, ale tylko takie, które radzą sobie same, bez mojej pomocy. Takie mogą być, ale się nimi nie zachwycam.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja nie lubię fiołków o białych kwiatach, nie wiem co to za gatunek ale wszędzie ich pełno. Rozsiewają się niesamowicie, są strasznie ekspansywne. I do tego nie pachną. To chyba jedyne kwiatki, których aktualnie nie lubię.
Kiedyś nie lubiłam róż (bo mają kolce) a obecnie mam dwie rabaty różane. Wydawało mi się że nie lubię wrzosów, bo z nimi tyle zachodu a przymierzam się do założenia wrzosowiska.
Pozdrawiam. Małgorzata
Kiedyś nie lubiłam róż (bo mają kolce) a obecnie mam dwie rabaty różane. Wydawało mi się że nie lubię wrzosów, bo z nimi tyle zachodu a przymierzam się do założenia wrzosowiska.
Pozdrawiam. Małgorzata
no to ja się dołączę z informacją o tym czego nie lubię : nie znoszę akacji, pcha się wszędzie czy chciana czy nie, ma kruche gałęzie, stare i suche się łamią i spadają tworząc drogę cierniową...brrrrrrrr te kolce - nie lubie jej bardzo, a i za lilakiem nei przepadam z tego samego powodu - panoszenia się.
A ja przewróciłam już dwa razy las do góry nogami i pobliskie łąki i ugory w poszukiwaniu białego fiołka..Malkar pisze:A ja nie lubię fiołków o białych kwiatach, nie wiem co to za gatunek ale wszędzie ich pełno. Rozsiewają się niesamowicie, są strasznie ekspansywne. I do tego nie pachną. To chyba jedyne kwiatki, których aktualnie nie lubię.
Pozdrawiam. Małgorzata
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja tak jak Amlos nie cierpię kaktusów. Dlatego też nigdy nie zaglądam do wątku " Kaktusy i inne sukulenty". I choć wytężam szare komórki nie przychodzi mi do głowy inna roślina, której mogłabym nie lubić.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)