Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Janek
- Przyjaciel Forum
- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
wiem, że części z was podobała się moja ardizja więc pokażę Wam jak się zmieniła w ciągu tego pół roku... przede wszystkim urosła do góry, a poza tym jakiś miesiąc temu obsypała się malutkimi białymi kwiatuszkami, a terazm ma już nowe, dojrzewające kuleczki... sami spójrzcie, dla mnie to naprawdę urocz roślina!
Mam w posiadaniu dwie odmiany sansewerii, tę z krótkimi i długimi liśćmi. Obydwie niezwykle wdzięczne. To prawda, że mocno się rozrastają, przesadzam je dość często i przy okazji rozdaję sadzonki. Na wiosnę zaplanowałam posadzenie sansewierii w doniczce razem z draceną. Marzy mi się taka kompozycja - wysoka dracena i pięknie "zarośnięty" na zielono dół doniczki... zobaczymy, czy się uda....
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja pod draceną posadziłam reo. Nie rośnie do góry, tylko już "obejmuje" cały pieniek. Podejrzewam,że sansewieria ma o wiele mniejsze wymagania , jeśli chodzi o podlewanie, niż dracena.szymka pisze:Mam w posiadaniu dwie odmiany sansewerii, tę z krótkimi i długimi liśćmi. Obydwie niezwykle wdzięczne. To prawda, że mocno się rozrastają, przesadzam je dość często i przy okazji rozdaję sadzonki. Na wiosnę zaplanowałam posadzenie sansewierii w doniczce razem z draceną. Marzy mi się taka kompozycja - wysoka dracena i pięknie "zarośnięty" na zielono dół doniczki... zobaczymy, czy się uda....
Waleria