Dalie wymagania,problemy - cz.1
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie
Aby było dużo pięknych kwiatów na naszych daliach należy wszystkie przekwitnięte kwiaty obrywać (wycinać)... w tym cały sekret
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
też coś zamieszcze może się spodoba dwie karłowe z tego sezonu ta różowa cały czas pełno kwiatów miała
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
ale i tak wiem że to mie to co wy macie...jest na czym oko zawiesić
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Proponuję przesypać karpy ziemią torfową (kwiatową) - ona jest dość wilgotna więc powinny dać sobie w niej radę do wiosny...
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam,
Ktoś na forum doradzał żeby "spryskać" wodą, jeśli pomieszczenie jest b.suche.
Chociaż moje zawsze były pomarszczone, wiosną je sadziłam i było ok.
Kiedyś jakieś resztki z wyprzedaży kupowałam suche, myślałam że nic z nich nie będzie ale dały radę. Zakwitły późnym sierpniem, ale były piękne.
Ktoś na forum doradzał żeby "spryskać" wodą, jeśli pomieszczenie jest b.suche.
Chociaż moje zawsze były pomarszczone, wiosną je sadziłam i było ok.
Kiedyś jakieś resztki z wyprzedaży kupowałam suche, myślałam że nic z nich nie będzie ale dały radę. Zakwitły późnym sierpniem, ale były piękne.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko te różowe na pierwszym zdjęciu mają przecudny kolorek
całe lato sie nimi zachwycałam bo caly czas miały tyle kwiatów. po wykopaniu bulwy były małe może coś wyrośnie z nich wiosną .( kupiłam je w tym roku)ElzbietaaG pisze:Anetko te różowe na pierwszym zdjęciu mają przecudny kolorek
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Karpy dzieli się ostrym nożem na kilka części tak, aby na każdej były 2-3 pąki odnawiające i 2-3 bulwiaste korzenie. Po obeschnięciu ran sadzi się karpy do gruntu lub w pojemniki.
Robiłem tak wiosną kiedy widać było "kiełki".
Robiłem tak wiosną kiedy widać było "kiełki".
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 29 lip 2009, o 18:21
Dalia
Witam !
Bardzo Prosze O Poradę w sprawie dalii. Co roku sadze je w tym samym miejscu i co roku atakuje je przędziorek z którym nie moge sobie poradzic . Liście żółkną opadają , słabo kwitną. Kupuję przeróżne opryski ale to daje nikłe efekty . W tym roku pomyślałam , że spryskam bulwy i ziemię w której będę je sadzic srodkiem chemicznym ale nie wiem jakim . Nie wiem też czy to byłoby skuteczne. Proszę o pomoc . Raczej nie mam możliwości zmiany miejsca posadzenia. Pozdrawiam Serdecznie i z Góry Dziękuje
Bardzo Prosze O Poradę w sprawie dalii. Co roku sadze je w tym samym miejscu i co roku atakuje je przędziorek z którym nie moge sobie poradzic . Liście żółkną opadają , słabo kwitną. Kupuję przeróżne opryski ale to daje nikłe efekty . W tym roku pomyślałam , że spryskam bulwy i ziemię w której będę je sadzic srodkiem chemicznym ale nie wiem jakim . Nie wiem też czy to byłoby skuteczne. Proszę o pomoc . Raczej nie mam możliwości zmiany miejsca posadzenia. Pozdrawiam Serdecznie i z Góry Dziękuje
Bożena W