A ja odwrotnie wodę mineralna niegazowaną. 1/2 szklanki na czczo.bety79 pisze:a ja slyszałam zę własnie powinno się pić wode mineralną ale GAZOWANĄ wspomaga trawienie i oczyszcza organizm
W o... Tuszy, metodach odchudzania się
Ja slyszalam ze dlatego powinno sie pic niegazowana poniewaz gazowana wyplukuje mineraly z organizmu.
Co do MŻ to mam znajoma ktora wcale duzo nie jje ale schudnac tez nie moze, juz tak sie wnerwila ze dziennie zjada tylko dwie bulki, czasami mż nie zawsze jest adekwatne do sytuacji, sa osoby co jedza za trzech a sa szczuple, ja zjem niewiele a odrazu odbija sie to na mojej sylwetce.
Co do MŻ to mam znajoma ktora wcale duzo nie jje ale schudnac tez nie moze, juz tak sie wnerwila ze dziennie zjada tylko dwie bulki, czasami mż nie zawsze jest adekwatne do sytuacji, sa osoby co jedza za trzech a sa szczuple, ja zjem niewiele a odrazu odbija sie to na mojej sylwetce.
Kilka lat temu kupiłam książkę "Jak się odmłodzić" autora nie pamietam. Książka jest niesamowita z tego powodu, że właśnie jej autor żył 116 lat a zmarł spokojnie we śnie. Nazywał siebie człowiekiem bez wieku.
Otóż właśnie autor książki w młodości bardzo chorował. Zmienił swój tryb życia zupełnie głównie w dziedzinie jedzenia. Jadł potrawy wyłącznie przez siebie sporządzone i pił soki ze świeżych owoców i warzyw.
Owe potrawy były oparte wyłącznie na owocach i warzywach SUROWYCH. Autor uważał, że przetworzone w jakikolwiek sposób jedzienie pozbawione jest siły witalnej i jest bezwartościowe dla człowieka. Nie jadł mięsa, słodyczy. O ile pamietam na śniadanie jadł sałatkę z banana z orzechami włoskimi, pozostałe posiłki wyglądały podobnie.Nie jadł ziemniaków ani przetworów zbożowych nie pił mleka, gdyż uważał że zamulają one jelita. Pił soki tylko przez siebie wyciśnięte. Nawet wymyślił maszynke do soków. Podobno wyleczył się z wszystkich dolegliwości i leczył w ten sposób innych ludzi. Uważał, że przyczyną wszelkich chorób są toksyny wytwarzające się przez gnijące jedzenie w jelitach, dlatego stosował dodatkowo PŁUKANIE JELIT. Płukanie jelit to nie to samo co lewatywa. Płukanie jelit przeprowadzał rurką o długości 2 m wprowadzana do jelit,
do której wlewał letni roztwór wody z sokiem z cytryny. Po wypłukaniu z jelit toksyn człowiek wracał do zdrowia. Czytając tą ksiązkę naprawdę trudno zaprzeczać autorowi w wielu kwestiach.
Otóż właśnie autor książki w młodości bardzo chorował. Zmienił swój tryb życia zupełnie głównie w dziedzinie jedzenia. Jadł potrawy wyłącznie przez siebie sporządzone i pił soki ze świeżych owoców i warzyw.
Owe potrawy były oparte wyłącznie na owocach i warzywach SUROWYCH. Autor uważał, że przetworzone w jakikolwiek sposób jedzienie pozbawione jest siły witalnej i jest bezwartościowe dla człowieka. Nie jadł mięsa, słodyczy. O ile pamietam na śniadanie jadł sałatkę z banana z orzechami włoskimi, pozostałe posiłki wyglądały podobnie.Nie jadł ziemniaków ani przetworów zbożowych nie pił mleka, gdyż uważał że zamulają one jelita. Pił soki tylko przez siebie wyciśnięte. Nawet wymyślił maszynke do soków. Podobno wyleczył się z wszystkich dolegliwości i leczył w ten sposób innych ludzi. Uważał, że przyczyną wszelkich chorób są toksyny wytwarzające się przez gnijące jedzenie w jelitach, dlatego stosował dodatkowo PŁUKANIE JELIT. Płukanie jelit to nie to samo co lewatywa. Płukanie jelit przeprowadzał rurką o długości 2 m wprowadzana do jelit,
do której wlewał letni roztwór wody z sokiem z cytryny. Po wypłukaniu z jelit toksyn człowiek wracał do zdrowia. Czytając tą ksiązkę naprawdę trudno zaprzeczać autorowi w wielu kwestiach.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też od czasu do czasu się odchudzam , niestety jak nie jem po 18, to posiłki przesuwam niechcący i wcale nie jem mniej, tylko żołądek pracuje o innej porze. A praktycznie wszystko co smaczne jest niezdrowe, jak tu odzwyczaić się od pysznych wędlin, sporządzonych własnoręcznie i wędzonych w wędzarce na działce mięs grillowanych, pieczonych i duszonych, serników i innych pyszności
Jak się odchudzam, jem to samo, tylko mniej, dużo wody niegazowanej, ćwiczenia na wzmocnienie mięśni kręgosłupa i brzucha.
Metoda skuteczna, tylko wymaga samodyscypliny.
Jak się odchudzam, jem to samo, tylko mniej, dużo wody niegazowanej, ćwiczenia na wzmocnienie mięśni kręgosłupa i brzucha.
Metoda skuteczna, tylko wymaga samodyscypliny.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bo to jedna z lepszych i sprawdzonych metod Basiu. Druga to zupa kapuściana - też rewelacja jeśli chodzi o efekty.Basia pisze:Myślę, że największy problem nie w zaspokajaniu głodu, ale w jedzeniu dla przyjemności i dlatego, że nie wiadomo co zrobić z rękami.
Dieta dla takowych - jedz ale tylko jeden rodzaj. Jak jesz jajka gotowane na twardo to tylko to. Mojego niedoszłego odchudziła sporo.