Ketmia syryjska- Hibiskus ogrodowy
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie ja wczoraj otrzymałam zamówioną sadzonkę :P
Ma około 40 cm i ma już dużo pączków :P
Jak tylko będę miała aparat zrobię zdjęcia :P
Kontrapunkt ja też kiedyś miałam taką sytuację i koleżanka też
Przez 3 - 4 lata rosła i kwitła przepięknie, a któregoś roku nawet nie wypuściła 1 pąka
Takie miała piękne kwiaty , ale jak nie zakwitła kolejnego roku wydałam ją
Też nie wiem co było przyczyną braku kwiatków
Ma około 40 cm i ma już dużo pączków :P
Jak tylko będę miała aparat zrobię zdjęcia :P
Kontrapunkt ja też kiedyś miałam taką sytuację i koleżanka też
Przez 3 - 4 lata rosła i kwitła przepięknie, a któregoś roku nawet nie wypuściła 1 pąka
Takie miała piękne kwiaty , ale jak nie zakwitła kolejnego roku wydałam ją
Też nie wiem co było przyczyną braku kwiatków
Witam serdecznie.
Nelu podlewam swoje hibiskusy nawozem płynnym do roślin kwitnących i biohomusem. Jeden mam już 6 lat i pierwszy raz częściowo opadają mu pąki kwiatowe. Dwa wsadziłam wiosną malutkie, ale bardzo się cieszę że dowiedziałam się dzięki tobie jak je rozmnażać to zrobię parę sadzonek dla bratowej.
Nelu podlewam swoje hibiskusy nawozem płynnym do roślin kwitnących i biohomusem. Jeden mam już 6 lat i pierwszy raz częściowo opadają mu pąki kwiatowe. Dwa wsadziłam wiosną malutkie, ale bardzo się cieszę że dowiedziałam się dzięki tobie jak je rozmnażać to zrobię parę sadzonek dla bratowej.
Pozdrawiam! Barbara
Idź tak przez życie by nie potrącać innych.
Witam.Ewelina pisze:Niektóre Ketmie złapały podobno grzybicę , co może się objawiać ...żółknięciem i opadaniem nie w pełni rozwiniętych pąków
Może mi podpowiesz czym pryskać na tę grzybicę. Czy wystarczy wywarami roślinnymi?
I pytanie z innej beczki. Dlaczego na postach mam datę 04.2006 r. co zrobić żeby była aktualna?
Pozdrawiam! Barbara
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jestem tu nowa i właśnie posadziłam do ogrodu swoją pierwszą Ketmię. Jestem bardzo ciekawa co z niej wyrośnie Ma być biała z bordowym środeczkiem. Te wasze, które tu podziwiam są piękne.
Moja ma pączki - czy to znaczy, że zakwitną jeszcze w tym roku? Czy już raczej nie mam co na to liczyć i muszę czekać prawie rok, aż zobaczę kwiaty
Strasznie podobają mi się te wasze niebieskie okazy
Moja ma pączki - czy to znaczy, że zakwitną jeszcze w tym roku? Czy już raczej nie mam co na to liczyć i muszę czekać prawie rok, aż zobaczę kwiaty
Strasznie podobają mi się te wasze niebieskie okazy