I moje też
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: I moje też
No tak...Ja bym swojej Córeczce moich kwiatów niestety nie powierzyła, bo podobnie jak Twoja nie ma zacięcia do zielonych
Ale i tak sporo ,odtworzyłaś' widząc Twoje parapety
Ale i tak sporo ,odtworzyłaś' widząc Twoje parapety
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kingo, teraz rozumiem. Ty masz parapety piętrowe i dlatego tak wiele masz kwiatów.
I znowu gratuluję pomysłów.
I znowu gratuluję pomysłów.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Ładnie jak w szklarni ,przyjemnie i zielono ,pomysł świetny
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Nic nadzwyczajnego, pomysł z półeczkami na parapetach ściągnięty z FO. Te półeczki wiosną/ latem przenoszę na taras. No i przyznam się, że oddałam 1 malutki pokój moim kwiatkom na wyłączność.
3-ci parapet to z tego pokoju. Nawet tam okna nie wymieniłam ,żeby w zimie miały chłodno,ale osiągam najniżej +12stop.C. Wygląda, że to im wystarcza.I jeszcze w piwnicy jest trochę kaktusów,na spaniu.
3-ci parapet to z tego pokoju. Nawet tam okna nie wymieniłam ,żeby w zimie miały chłodno,ale osiągam najniżej +12stop.C. Wygląda, że to im wystarcza.I jeszcze w piwnicy jest trochę kaktusów,na spaniu.
- stasia109
Kinga, pięknie to zorganizowałaś, ja niestety nie mogę kwiatkom oddac pokoju, bo musiałabym kogoś wymeldować do garażu...
Kwiaty u mnie zimują na strychu. Tam jest ok. 10 stopni ciepła i jedno niezaduże okienko. Musi im to wystarczyć. Pa, pa
Kwiaty u mnie zimują na strychu. Tam jest ok. 10 stopni ciepła i jedno niezaduże okienko. Musi im to wystarczyć. Pa, pa
Adresy do moich wątków
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dużo masz roślinek i do tego bardzo ładne .
Oby do wiosny a u mnie śnieg pada i pada brr
Oby do wiosny a u mnie śnieg pada i pada brr
I ja pozwoliłam sobie do Ciebie zajrzeć. Cudne masz roślinki a kwitną przepięknie
Twoje okna wyglądają zupełnie jak moje z tą różnicą, że ja nie mogę zrezygnować z pokoju ale za to zrezygnowałam na zimę z firanek. Domownicy popukują się w czoło ale co tam
Twoje okna wyglądają zupełnie jak moje z tą różnicą, że ja nie mogę zrezygnować z pokoju ale za to zrezygnowałam na zimę z firanek. Domownicy popukują się w czoło ale co tam
A co to są firanki?
- stasia109
@lina, każdy chory pokazuje gdzie go boli...
Adresy do moich wątków
DobreKinga Domańska pisze:A co to są firanki?
No tak ja chyba zapomniałam gdzie piszę
Stasiu słusznie, wcale się nie przejmuję i dalej sobie podlewam
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Kingo,witam bardzo serdecznie,pragnąc pogratulować tylu roślinek. Masz zlote rączki. A te póleczki na parapetach,są podpowiedzią dla mnie jak poustawiać cale mnóstwo roślinek na niewielkim parapecie. Serdeczne dzięki. Pozdrawiam cieplutko.
Zawitałam u Ciebie Masz mnóstwo roślin w porównaniu do ilości parapetów i wszystko pomieściłaś, gratuluję
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Zanosi się na kwitnienie, paphiopedillum chyba jest białe, Jovanka gdzieś na forum pisała, że to rzadkość w hybrydach , będę się cieszyć jak rozchyli się całkowicie.
Dendrobium ma 5 pędów kwiatowych, ale nie będą kwitnąć w tym samym czasie. Kupione za 5zł jako tajemnica ,a wiem już ,że ma wściekle różowe kwiaty.
Nowy pęd kwiatowy/ 3 w tym roku/ ma znów miltonia, ale tyle jej pokazałam na początku wątku, że odpuszczę sobie teraz.
Od Beny dostałam epiphyllum oxypethallum, puszcza nowy pęd, znaczy przeżyło nie najlepszą temperaturę podczas drogi.
Mam problem z bougenvillą, mimo temp. 12stop C i rzadkiego podlewania zachciało jej się wypuścić listki, przeniosłam więc ją koło drzwi tarasowych i doświetlam. Zobaczymy co będzie, w zeszłym roku zmarniała mi inna,a zachowała się podobnie, ale jej nie przeniosłam.
Dendrobium ma 5 pędów kwiatowych, ale nie będą kwitnąć w tym samym czasie. Kupione za 5zł jako tajemnica ,a wiem już ,że ma wściekle różowe kwiaty.
Nowy pęd kwiatowy/ 3 w tym roku/ ma znów miltonia, ale tyle jej pokazałam na początku wątku, że odpuszczę sobie teraz.
Od Beny dostałam epiphyllum oxypethallum, puszcza nowy pęd, znaczy przeżyło nie najlepszą temperaturę podczas drogi.
Mam problem z bougenvillą, mimo temp. 12stop C i rzadkiego podlewania zachciało jej się wypuścić listki, przeniosłam więc ją koło drzwi tarasowych i doświetlam. Zobaczymy co będzie, w zeszłym roku zmarniała mi inna,a zachowała się podobnie, ale jej nie przeniosłam.