Moje storczykowe hobby
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczykowe hobby
Ale cudowny widok. Sama radość patrzeć na takie fotki.. Cudownie ci kwitną.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przecudnie Ci kwitną Brother Sara Gold jest prześliczny
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Grażynko, ten z liśćmi w kropki jest identyczny jak mój. Ciesze się, że Ci tak pięknie zakwitł. Mój odpoczywa
Piękny Phal. Brother Sara Gold, mam podobnego, który ma trzy pędy i bardzo gubi pąki
Czy Twój też pachnie?
Pięknie wyglądają wszystkie kwitnące razem, jakby już wiosna zawitała do Twojego domu!
Piękny Phal. Brother Sara Gold, mam podobnego, który ma trzy pędy i bardzo gubi pąki
Czy Twój też pachnie?
Pięknie wyglądają wszystkie kwitnące razem, jakby już wiosna zawitała do Twojego domu!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Zazdroszczę kwitnień, takie wiosenne kolorki. U mnie wszystko śpi, nic się nie dzieje, tak szaro, buro, nudno, trzeba kupić coś nowego ;)
Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa o moich Phal. Niestety nie kwitnie ich zbyt dużo, bo w sumie mam ich tylko 14, z tego jeszcze tylko kilka ma pędy kwiatowe, ale kwiaty rozwiną się pewnie dopiero wiosną.
Kamila- mój BSG- nie pachnie, a jest bardzo chętny do współpracy w kwestii kwitnienia, praktycznie miał przerwę tylko w wakacje. Ten z kropkowanymi liśćmi, jest bardzo wdzięczny i dzielnie się spisuje rozwijając kolejne pączki, ani jednego nie zrzucił, choć był przestawiany.
Carisma- wniosek słuszny, też myślałam o nowym nabytku, tylko te niskie temperatury mnie powstrzymują, ale jak się ociepli, to nie wiem, czy wytrzymam długo, bez przytachania jakiegoś storczyka
Kamila- mój BSG- nie pachnie, a jest bardzo chętny do współpracy w kwestii kwitnienia, praktycznie miał przerwę tylko w wakacje. Ten z kropkowanymi liśćmi, jest bardzo wdzięczny i dzielnie się spisuje rozwijając kolejne pączki, ani jednego nie zrzucił, choć był przestawiany.
Carisma- wniosek słuszny, też myślałam o nowym nabytku, tylko te niskie temperatury mnie powstrzymują, ale jak się ociepli, to nie wiem, czy wytrzymam długo, bez przytachania jakiegoś storczyka
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Grażyno, mój też jest "żywotny", ma teraz trzy pędy, jeden z jesieni '08, drugi z poprzedniej wiosny i trzeci z minionej jesieni. Niestety nawet go nie przestawiałam, a pąki zrzuca. Bardzo go lubię zwłaszcza dzięki jego zapachowi, szkoda, że Twój nie pachnie. A może go "obadaj", gdy będzie w pełnym słoneczku
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz piękne, kolorowe Phalaenopsisy, cudnie wyglądają razem.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Grażynko ale u Ciebie moc kwiatów i jakie piękne
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- śnieżka
Kamila, Dusia, Ania- cieszę się, że mnie regularnie odwiedzacie i moje storczyki.
Trochę ich kwitnie, ale w porównaniu z Waszymi kwitnieniami, to u mnie jest mało.
Kamilko- wąchałam go wiele razy przy różnych okazjach i nic. Ten typ już tak ma. CHyba nie mam żadnego pachnącego Phal, ani innego storczyka. Mam za to sabotka, który wydziela woń, ale trudno to nazwać zapachem- jest to raczej przykra woń. Na szczęście wyczuwalna tylko z bezpośredniego kontaktu, w innym wypadku musiałby stać gdzieś z dala od miejsc zasiedlonych przez ludzi.
Trochę ich kwitnie, ale w porównaniu z Waszymi kwitnieniami, to u mnie jest mało.
Kamilko- wąchałam go wiele razy przy różnych okazjach i nic. Ten typ już tak ma. CHyba nie mam żadnego pachnącego Phal, ani innego storczyka. Mam za to sabotka, który wydziela woń, ale trudno to nazwać zapachem- jest to raczej przykra woń. Na szczęście wyczuwalna tylko z bezpośredniego kontaktu, w innym wypadku musiałby stać gdzieś z dala od miejsc zasiedlonych przez ludzi.
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, masz same cukiereczki!! Takie fajne, wesołe kolorki Podoba mi się też bardzo ten, co się dzisiaj otworzył, taka delikatna pastelowa morelka
Mój z nakrapianymi listkami też otwiera już 1wszy pąk- ale wydaje mi się strasznie blady, taki biało-różowy, bo nawet nie jasnoróżowy ;) Ciekawe, czy to będzie taki jak Twój i Kamilki... Chciałabym ;) No i ten mój ma maleńkie kwiatki- Twój też?
Mój z nakrapianymi listkami też otwiera już 1wszy pąk- ale wydaje mi się strasznie blady, taki biało-różowy, bo nawet nie jasnoróżowy ;) Ciekawe, czy to będzie taki jak Twój i Kamilki... Chciałabym ;) No i ten mój ma maleńkie kwiatki- Twój też?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Snieżko,
nick kojarzę z tym co za oknem i prognozą, ale jak popatrzę na Twoje storczyki to mi przechodzi.Więcej ...robi się nieziemski kolorowy świat i taaaaaki cieplutki.
Na pewno nie skojarzy się z zaspami ,zamiecią.
Spojrzenie skierowałam na Twoje tropiki. Miło mi było i zupełnie ..lżej.
Gratuluję już pokażnej kolekcji
i powodzenia w tej naszej pięknej pasji-
JOVANKA
nick kojarzę z tym co za oknem i prognozą, ale jak popatrzę na Twoje storczyki to mi przechodzi.Więcej ...robi się nieziemski kolorowy świat i taaaaaki cieplutki.
Na pewno nie skojarzy się z zaspami ,zamiecią.
Spojrzenie skierowałam na Twoje tropiki. Miło mi było i zupełnie ..lżej.
Gratuluję już pokażnej kolekcji
i powodzenia w tej naszej pięknej pasji-
JOVANKA
- śnieżka
Agnieszka, Jovanka-cieszę się ogromnie z Waszych odwiedzin i dziękuję za ciepłe słowa.
Agnieszko, świetnie, że Twój Phal. też już otwiera pączuszek. Mnie się wydawało na początku, że mój też jest taki blady, a może Ty masz jeszcze innego? To miałybyśmy ładny zestaw kolorków. Bardzo jestem ciekawa, jak ten Twój będzie wyglądał ostatecznie.
Jovanko- bardzo się cieszę, że odwiedziłaś mój wątek. Jesteś dla mnie wielkim autorytetem w temacie storczyki i z wielką uwagą czytam wszystkie Twoje posty z różnych wątków. Dzięki temu udało mi się uniknąć wielu poważnych błędów w uprawie niektórych storczyków. Fakt, że jako zupełna nowicjuszka zabrałam się nieraz za storczyki wymagające większego doświadczenia, a nie powinnam. Przez to mój zbiór storczyków zubożał o co najmniej kilka egzemplarzy. Teraz już wiem, jakich storczyków nie powinnam uprawiać, a jakie się świetnie dla mnie nadają.
Jovanko, serdecznie dziękuję za tyle miłych słów o moich storczykach i za życzenia na przyszłość.
Agnieszko, świetnie, że Twój Phal. też już otwiera pączuszek. Mnie się wydawało na początku, że mój też jest taki blady, a może Ty masz jeszcze innego? To miałybyśmy ładny zestaw kolorków. Bardzo jestem ciekawa, jak ten Twój będzie wyglądał ostatecznie.
Jovanko- bardzo się cieszę, że odwiedziłaś mój wątek. Jesteś dla mnie wielkim autorytetem w temacie storczyki i z wielką uwagą czytam wszystkie Twoje posty z różnych wątków. Dzięki temu udało mi się uniknąć wielu poważnych błędów w uprawie niektórych storczyków. Fakt, że jako zupełna nowicjuszka zabrałam się nieraz za storczyki wymagające większego doświadczenia, a nie powinnam. Przez to mój zbiór storczyków zubożał o co najmniej kilka egzemplarzy. Teraz już wiem, jakich storczyków nie powinnam uprawiać, a jakie się świetnie dla mnie nadają.
Jovanko, serdecznie dziękuję za tyle miłych słów o moich storczykach i za życzenia na przyszłość.