Zielony zakątek - Katki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dawno nie odwiedzałam Twojego ogrodu a tu takie zmiany Pięknie i kolorowo. Na azalie i różaneczniki napatrzeć się nie mogę U mnie nie chcą rosnąć więc oczy nacieszę u Ciebie Róże cudowne, szczególnie ta niebieska u mnie też taka sama "niebieska"
Piękne miejsce ... pięknie zagospodarowane .... tylko cieszyć się .....
Piękne miejsce ... pięknie zagospodarowane .... tylko cieszyć się .....
Aanula dzięki za miłe słowa i zapraszam częściej .
Mam nadzieje, że nadal będą mi tak dobrze rosły azalie i różaneczniki, bo właśnie dziś zakupiłam 13 szt. różnych gatunków i jeszcze kilka innych roślin kwaśnolubnych .
Byłam dziś w „raju” dla maniaków ogrodniczych, czyli w jednej z największych szkółek na południu Polski. Goniłam jak oszalała pomiędzy tymi wszystkimi roślinami i tylko ładowałam na wózek obawiając się, że nie zmieści mi się to wszystko do samochodu a bagażnik nie mały bo kombi. W sumie kupiłam ponad 20 roślin i ledwie to wszystko upchałam.
To chyba jest już małe szaleństwo .
Mam nadzieje, że nadal będą mi tak dobrze rosły azalie i różaneczniki, bo właśnie dziś zakupiłam 13 szt. różnych gatunków i jeszcze kilka innych roślin kwaśnolubnych .
Byłam dziś w „raju” dla maniaków ogrodniczych, czyli w jednej z największych szkółek na południu Polski. Goniłam jak oszalała pomiędzy tymi wszystkimi roślinami i tylko ładowałam na wózek obawiając się, że nie zmieści mi się to wszystko do samochodu a bagażnik nie mały bo kombi. W sumie kupiłam ponad 20 roślin i ledwie to wszystko upchałam.
To chyba jest już małe szaleństwo .
Nooooooo 20 roślin, to już nawet nie jest małe szaleństwo
Będę z niecierpliwością czekać, aż nam pokażesz gdzie to wszystko zasadziłaś. na pewno efekt końcowy bedzie przepięny. A wiosną? Jak to wszystko zacznie kwitnąć, o matko.
Będę z niecierpliwością czekać, aż nam pokażesz gdzie to wszystko zasadziłaś. na pewno efekt końcowy bedzie przepięny. A wiosną? Jak to wszystko zacznie kwitnąć, o matko.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Katko jeszcze małe pytanie, a właściwie dwa. Gdzie na południu Polski jest ta szkółka? Jakie mają ceny różaneczników (oczywiście orentacyjnie). Możesz napisać na PW, jeżeli wolisz. Bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedź. Całuski
Pozdrawiam Ewa
Mój ogródek.
Mój ogródek.
Witaj Katka,
Dopiero dzisiaj pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie. Oj, takie miejsca uwielbiam, no i te wzniesienia, to dodaje uroku. Ta rzeka w pobliżu. Rewelacja. Jeśli dosadzisz te nowe "nabytki" to będzie jeszcze piękniej. Ja ostatnio unikam szkółek z roślinkami, bo "tracę" potem rozum. Wszystko bym chciała kupić.
Pomęczę Cię póżniej abyś podała nazwę różanecznika na pierwszym ze zdjęć.
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam
Maria
Dopiero dzisiaj pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie. Oj, takie miejsca uwielbiam, no i te wzniesienia, to dodaje uroku. Ta rzeka w pobliżu. Rewelacja. Jeśli dosadzisz te nowe "nabytki" to będzie jeszcze piękniej. Ja ostatnio unikam szkółek z roślinkami, bo "tracę" potem rozum. Wszystko bym chciała kupić.
Pomęczę Cię póżniej abyś podała nazwę różanecznika na pierwszym ze zdjęć.
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam
Maria