Sposób na przyduchę?
Re: Sposób na przyduchę?
na Slasku podobne mrozy
Kilka ostatnich dni tez bylo bardzo mrozno w nocy
jutro podjade na dzialke i zrobie kilka zdjec jak teraz wyglada oczko
pozdrawiam Krzysztof
Kilka ostatnich dni tez bylo bardzo mrozno w nocy
jutro podjade na dzialke i zrobie kilka zdjec jak teraz wyglada oczko
pozdrawiam Krzysztof
Witam Krzysztof !
Bardzo dziękuję za informację i fachową poradę odnośnie montażu.
Zamówiłem dzisiaj przez internet odpowietrzacz Aqua-Oxy. Ma wydajność 1000 l/h i mam nadzieję, że zda egzamin. Podzielę się efektami po montażu. Ja mam jeszcze problem ze zwierzątkami. A jest tego aż nadto. Wydry, tchórzofretki, kormorany i bobry. W lecie nie ma problemu bo kręci się trochę ludzi i zwierzaki trzymają się z dala od działek. Zimą plądrują wszystko. Bobry załatwiły w pień wszystkie wierzby i topole. Wydry natomiast dobierają się do stawów. W sąsiedniej wiosce wycieły w trzech stawach wszystkie ryby. Na przerębel założę więc drucianą siatkę.
Pozdrawiam
Janusz
Bardzo dziękuję za informację i fachową poradę odnośnie montażu.
Zamówiłem dzisiaj przez internet odpowietrzacz Aqua-Oxy. Ma wydajność 1000 l/h i mam nadzieję, że zda egzamin. Podzielę się efektami po montażu. Ja mam jeszcze problem ze zwierzątkami. A jest tego aż nadto. Wydry, tchórzofretki, kormorany i bobry. W lecie nie ma problemu bo kręci się trochę ludzi i zwierzaki trzymają się z dala od działek. Zimą plądrują wszystko. Bobry załatwiły w pień wszystkie wierzby i topole. Wydry natomiast dobierają się do stawów. W sąsiedniej wiosce wycieły w trzech stawach wszystkie ryby. Na przerębel założę więc drucianą siatkę.
Pozdrawiam
Janusz
- AurorA
- 200p
- Od: 30 sty 2007, o 19:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ten napowietrzacz jest przeznaczony do oczek wodnych do 10 tys l a Ty masz stawik o pojemności ponad 10 razy takiej, lepsze to oczywiście niż nic, ale można było wybrać coś większego.pelcowka pisze: Bardzo dziękuję za informację i fachową poradę odnośnie montażu.
Zamówiłem dzisiaj przez internet odpowietrzacz Aqua-Oxy. Ma wydajność 1000 l/h i mam nadzieję, że zda egzamin.
Pozdrawiam
Janusz
Pozdrawiam Arek.
Oczko wodne żaden problem
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co sądzicie o takim napowietrzaczu: HAILEA AC0-308 ?
Cena przystępna, parametry też, ale wygląda mi to na jednorazówkę.. Ma to jakiś serwis lub części?
Cena przystępna, parametry też, ale wygląda mi to na jednorazówkę.. Ma to jakiś serwis lub części?
Pozdrawiam, Maciek.
- AurorA
- 200p
- Kontakt:
bardzo niska cena , duża wydajność , jakość poniżej przeciętnej. Do większych zbiorników.Suppa pisze:Co sądzicie o takim napowietrzaczu: HAILEA AC0-308 ?
Pozdrawiam Arek.
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam...Dziś w nocy - 24 st ale pomka chodzi i niezamarzła.
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Kontakt:
Dokładnie, ta pompka jest za mała.AurorA pisze:Ten napowietrzacz jest przeznaczony do oczek wodnych do 10 tys l a Ty masz stawik o pojemności ponad 10 razy takiej, lepsze to oczywiście niż nic, ale można było wybrać coś większego.pelcowka pisze: Zamówiłem dzisiaj przez internet odpowietrzacz Aqua-Oxy. Ma wydajność 1000 l/h i mam nadzieję, że zda egzamin.
Pozdrawiam
Janusz
Osobiście mogę Ci Januszu polecić dmuchawę Hiblow i dyfuzory rurowe. TUTAJ masz sposób montażu tego typu napowietrzania w stawie.
A tak to wygląda w zimie.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 lut 2010, o 21:46
- Kontakt:
Najlepszym i sprwdzonym sposobem na problem braky dustępu telnu jest snopek słomy taki prostokatny z prasy. po prostu wrzucam go na powierzchnie wody. Nigdy nie było problemu, mam nadzieje że w tym roku też rybki dobrze przezimują.
- AurorA
- 200p
- Kontakt:
rolnik 1500 nie pisz takich głupot bo jeszcze ktoś uwierzy i tak zrobi, a wtedy będzie miał do Ciebie żal.
Powiedz w takim razie jak dostaje się ten tlen gdy całość zamarznie, oraz czy rozkładająca się słoma zabiera tlen czy go oddaje.
Powiedz w takim razie jak dostaje się ten tlen gdy całość zamarznie, oraz czy rozkładająca się słoma zabiera tlen czy go oddaje.
Pozdrawiam Arek.
Tymi snopkami to ja na zimę okładam brzegi oczka czym ograniczam grubość lodu po brzegach,pęcherzyki gazów z dna nie zostają wtedy na środku bo lód jest grubszy tylko spływają w brzegi gdzie jest łatwiej im wydostać sie spod lodu bo lód cieńszyrolnik1500 pisze:Najlepszym i sprwdzonym sposobem na problem braky dustępu telnu jest snopek słomy taki prostokatny z prasy. po prostu wrzucam go na powierzchnie wody. Nigdy nie było problemu, mam nadzieje że w tym roku też rybki dobrze przezimują.
Pozdrawiam Jurek
-
- 500p
- Od: 6 sty 2008, o 07:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
w oczku wodnym nie jest ważne czy lód jest cienki czy gruby
ważne jest aby umożliwić swobodne ujście siarkowodoru do atmosfery
aby nie bawić się w kucie przerębli najprościej zastosować napowietrzanie
ważne jest aby umożliwić swobodne ujście siarkowodoru do atmosfery
aby nie bawić się w kucie przerębli najprościej zastosować napowietrzanie
pozdrawiam