Zgadzam się z Kariną, ps. fajny avatarkarina1 pisze:(...)w ogrodzie nie może być nudno i monotonnie.
Mój piękny ogród
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: mój piękny ogród
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00
Matemax jak nie lubisz pielenia to polecam,agrowłóknine,lub folie i obsypać to korą ,oszczędzasz wtedy dużo czasu i wysiłku
a co tam trzeba jakoś na wesoło,przetrwać tą zime niedługo wiosna,jakoś wytrzymamy
a co tam trzeba jakoś na wesoło,przetrwać tą zime niedługo wiosna,jakoś wytrzymamy
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- Matemax
- 1000p
Ile bym dał aby móc w tej chwili iść sobie popielić
Aż ręce świerzbią... ale nie ma jak , ale jeszcze troszeczkę, jeszcze momencik ... i będziemy ... narzekać
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- Matemax
- 1000p
Na coś zawsze trzeba.Pauli pisze:(...) i będziemy ... narzekać
- karina1
- 1000p
o tak,już nie długo a na razie to niedługo można będzie przycinać krzewy, ja to z sekatorem się nie rozstaję Domek krasnali Ekologiczna nawierzchnia pod huśtawką wykonana z plastrów drzewa,teraz ładnie zarosła i wygląda naturalnie. wszystko z drewienka wykonał mój mąż ławeczkę ze stolikiem,stół dębowy pod wiatą,wiatę,altanę,drabiniasty wóz,no i małe wózki,huśtawkę ,to wszystko dodaje uroku w powiązaniu z zielenią kochamy drewniane dodatki i kamień w ogrodzie tak ostatnio liczyłam to mamy ok 10 odmian kamienia min.łupek,piaskowiec żółty i czerwony,serpentynit,granit,i granit czerwony,polniaki,wapienie,no a reszty to nie znam nazwy,a to wszystko to przewiezione z wycieczek spacerów,było tego.
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coraz ciekawiej się robi,domek superaśny,te plastry ciekawie wyglądają.
Nie raz miałam na nie ochotę.Może kiedyś
Nie raz miałam na nie ochotę.Może kiedyś
- Matemax
- 1000p
Pięknie to wygląda szkoda, że nie trwale. Trzeba impregnować co roku.karina1 pisze:
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
. Wpadłam z rewizytą i ujrzałam hektary, a Ty piszesz że to 18 ar. niemożliwe. Pięknie zarośnięta ściana dobre tło dla altany, chodniczek z drewna do piwniczki dobry pomysł też namawiam mojego M. do budowy takiej piwniczki w ogrodzie. Widzę że wszyscy nie mogą się doczekać wiosny, niech tylko ten śnieg stopnieje to chociaż będzie można pospacerować po ogrodzie.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- karina1
- 1000p
nietrwałe?zależy z jakiego drzewa,jak ktoś zrobi z brzozy,to nawet sezonu nie przetrwa,a dębowe to ohoho i jeszcze trochę, i wiesz nawet nie są impregnowane(tylko od spodu),bo mają być naturalne
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Wspaniały macie ogród a domek krasnali aż dech w piersiach zamiera :P
Bardzo urokliwe miejsce, pięknie się komponuje z bluszczem i płotem.
Bardzo urokliwe miejsce, pięknie się komponuje z bluszczem i płotem.
- karina1
- 1000p
Re: Mój piękny ogród
Dziękuję kochana ;:25 A to jest miejsce po stajni została zburzona,to wzniesienie to jest gruzowisko,tam powstała altanka,a tu niżej wybrane aż do zera(mój biedny mąż tyle się namęczył,ale warto było)po lewej powstało oczko wodne,no i jest tam wiata,z pod której jest najładniejszy widok.No i te gołe ściany paskudne prawda?ale na szczęście kupiłam winobluszcz pięciu listny i zarosło migiem a ciągu dwóch sezonów pokryło szczelnie całe ściany,a jaki on jest piękny jesienią ... tak pięknie się przebarwia. Kocham tą moją zieleń
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Re: Mój piękny ogród
Karina witaj na forum
Bardzo ładnie u Ciebie. Ściana z winobluszczem cudowna. Jeziorko też super. Podobają mi się takie ogrody o zróżnicowanej wysokości. U siebie celowo robiłam podwyższenia, żeby można było chociaż dwa stopnie zmieścić. Czekamy na więcej zdjęć.
Bardzo ładnie u Ciebie. Ściana z winobluszczem cudowna. Jeziorko też super. Podobają mi się takie ogrody o zróżnicowanej wysokości. U siebie celowo robiłam podwyższenia, żeby można było chociaż dwa stopnie zmieścić. Czekamy na więcej zdjęć.