I znowu następny OGRÓD...
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: I znowu następny OGRÓD...
Drogie panie, a może zostawcie tu miejsce na rośliny gospodarza? Wstawiacie śliczne kwiatuszki, ale to jest wątek Matemaxa i jego roślin
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Mrowka83
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 sty 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam!
Gratuluję pięknego ogrodu!Masz bardzo ładne oczko wodne, a roślinki w nim wspaniale wyrośnięte-jak ty to robisz?Mam nadzieję, że i moje oczko tak kiedyś będzie wyglądać.Ale przede wszystkim muszę Cię pochwalić za hodowle Murarki ogrodowej.Cieszę się, że są ludzie, którzy dostrzegają problemy z jakimi boryka się przyroda.Pszczół coraz mniej, teraz mamy problem z masowym ginięciem pszczół, tak więc taka hodowla wspomoże nas ekosystem, w niewielkim stopniu , ale już coś.Cieszę się, że doceniasz tą pracowitą pszczółkę.Na pewno odwdzięczy Ci się za to co dla niej zrobiłeś.Pozdrawiam!
Gratuluję pięknego ogrodu!Masz bardzo ładne oczko wodne, a roślinki w nim wspaniale wyrośnięte-jak ty to robisz?Mam nadzieję, że i moje oczko tak kiedyś będzie wyglądać.Ale przede wszystkim muszę Cię pochwalić za hodowle Murarki ogrodowej.Cieszę się, że są ludzie, którzy dostrzegają problemy z jakimi boryka się przyroda.Pszczół coraz mniej, teraz mamy problem z masowym ginięciem pszczół, tak więc taka hodowla wspomoże nas ekosystem, w niewielkim stopniu , ale już coś.Cieszę się, że doceniasz tą pracowitą pszczółkę.Na pewno odwdzięczy Ci się za to co dla niej zrobiłeś.Pozdrawiam!
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Przystojnego na dodatek !drozd pisze:Witaj Matemax
Ponieważ Panie zdominowały to forum, miło powitać następnego mężczyznę.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Witaj Mateuszu,
Widzę, że murarki oraz oczko zrobiło na odwiedzajacych największe wrażenie. Na mnie także. Bardzo spodobał mi się Twój ogród i za pozwoleniem bedę wpadała co jakiś czas aby podglądnać zmiany przy oczku i nie tylko. Mam nadzieję coś "zmałpować" , bo oczko wodne z liliami także mi się marzy, ale nie mam zupełnie doświadczenia. Na murarki się nie skuszę, bo jakieś 500 m od mojego ogrodu stoją ule sąsiada i pszczółki same przylatują w odwiedziny w poszukiwaniu kwiatuszków.
Widzę, że murarki oraz oczko zrobiło na odwiedzajacych największe wrażenie. Na mnie także. Bardzo spodobał mi się Twój ogród i za pozwoleniem bedę wpadała co jakiś czas aby podglądnać zmiany przy oczku i nie tylko. Mam nadzieję coś "zmałpować" , bo oczko wodne z liliami także mi się marzy, ale nie mam zupełnie doświadczenia. Na murarki się nie skuszę, bo jakieś 500 m od mojego ogrodu stoją ule sąsiada i pszczółki same przylatują w odwiedziny w poszukiwaniu kwiatuszków.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- madzisia777
- 100p
- Od: 26 sty 2009, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mateusz.
Mnie też bardzo zainteresowały te pszczółki , bo ja uwielbiam wszelkie pożyteczne stworzenie.
Musze sie jeszcze tylko zaglębić w temat i pomyśleć gdzie powiesić taki domek.
Rozumiem że te pszczółki jak sie już zadomowią to są i są wiele lat.
Poza tym masz śliczne oczko wodne i cudne lilie ( na koksie ), achhh mam do nich słabość.
Boskie też są te floksy, też planuje posadzić takie u siebie. Pewnie bosko one pachną
Przeczytałam cały twój wątek, idziesz jak burza.
Poza rozbudową oczka, jakieś jeszcze inne plany???
Ja już sie nie moge doczekać wiosny
Mnie też bardzo zainteresowały te pszczółki , bo ja uwielbiam wszelkie pożyteczne stworzenie.
Musze sie jeszcze tylko zaglębić w temat i pomyśleć gdzie powiesić taki domek.
Rozumiem że te pszczółki jak sie już zadomowią to są i są wiele lat.
Poza tym masz śliczne oczko wodne i cudne lilie ( na koksie ), achhh mam do nich słabość.
Boskie też są te floksy, też planuje posadzić takie u siebie. Pewnie bosko one pachną
Przeczytałam cały twój wątek, idziesz jak burza.
Poza rozbudową oczka, jakieś jeszcze inne plany???
Ja już sie nie moge doczekać wiosny
Pozdrawiam Magda
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Witaj Mateuszu. Strasznie się cieszę, że z sukcesami układa Ci się współpraca z murarkami. Przeglądając różne zagraniczne strony natknęłam się na specjalne domki dla dzikich pszczół i postanowiłam zrobić taki eksperyment w moim ogrodzie, a tu taka niespodzianka. Nie trzeba eksperymentować! To naprawdę działa! Fajnie, że powoli i u nas kultura ogrodnictwa za sprawą super ludzi z forum ma szansę na rozwój. Naprawdę podziwiam Anglików za ich wkład w tą dziedzinę. To właśnie z jednej z angielskich stron chciałam "ściągnąć" pomysł na domek dla pszczółek:
-
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
No i teraz zwalą się kandydatki na żony i teściowepelagia72 pisze:Przystojnego na dodatek !drozd pisze:Witaj Matemax
Ponieważ Panie zdominowały to forum, miło powitać następnego mężczyznę.
Dawid
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Pell chyba zmienię av.
Mrówko może na zdjęciach to tak wygląda ale ja mam ciągle ten niedosyt
Nalewko nie ważne, byle było pięknie...
Boguśko, Karinko, Zabeczko
Drozd trzeba się wspierać
Sylwek, Asia, Madzia, Ola dzięki
Mrówko może na zdjęciach to tak wygląda ale ja mam ciągle ten niedosyt
Nalewko nie ważne, byle było pięknie...
Boguśko, Karinko, Zabeczko
Drozd trzeba się wspierać
Sylwek, Asia, Madzia, Ola dzięki
- Matemax
- 1000p
Dawid to pokaż swój image
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Podoba mi się taki wiszący domek dla pszczół.
- Matemax
- 1000p