Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
eukomis
świetne masz pomysły. Bardzo podobają mi się Twoje powojniki. A o bugenwilli zaczełam marzyć,jak zobaczyłam ją w naturalnym środowisku.
świetne masz pomysły. Bardzo podobają mi się Twoje powojniki. A o bugenwilli zaczełam marzyć,jak zobaczyłam ją w naturalnym środowisku.
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko ja jestem w szoku
Niech no mi teraz M powie że zastawiłam cały balkon to wiem co mu pokazać
W ubiegłym roku przez Tomka zostałam zauroczona Kobe i w tym roku zawijam rękawy do wysiewu :P
Bugenwillę wywiozłam do pracy na zimowanie ( zgubiła wszystkie listki ) mam nadzieję że wiosną odbije
Chciałabym kopić jeszcze inne kolorki, ale jakoś nie mogę nigdzie upolować
Niech no mi teraz M powie że zastawiłam cały balkon to wiem co mu pokazać
W ubiegłym roku przez Tomka zostałam zauroczona Kobe i w tym roku zawijam rękawy do wysiewu :P
Bugenwillę wywiozłam do pracy na zimowanie ( zgubiła wszystkie listki ) mam nadzieję że wiosną odbije
Chciałabym kopić jeszcze inne kolorki, ale jakoś nie mogę nigdzie upolować
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sty 2010, o 23:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
[quote="eukomis"]Dalszy ciąg propozycji.kwiaty takie popularne a w jakich gustownych pojemnikach, myślę że warto zainwestować w pojemniki, bo one dodają tej elegancości i klimatu w połączeniu z kwiatami.
Jestem miłośniczką takich pięknych, naturalnych donic.W sklepie niebotyczne ceny, ale ja kupuje na giełdach z rzeczami używanymi (najczęściej przywożonymi z Niemiec).Teraz w zimie, kiedy ten towar jest niechodliwy, balkonówki ceramiczne, takie na zdjęciu wyżej kupowałam po 8 zł.Inne ceramiczne, duże!, cena od 10 do 15 zł.Myślę,ze warto się zainteresować.
Czy dobrze zrozumiałam?Jedna z Pań już wysiewa nasiona? czy to już czas aby robić rozsadę?
Jestem miłośniczką takich pięknych, naturalnych donic.W sklepie niebotyczne ceny, ale ja kupuje na giełdach z rzeczami używanymi (najczęściej przywożonymi z Niemiec).Teraz w zimie, kiedy ten towar jest niechodliwy, balkonówki ceramiczne, takie na zdjęciu wyżej kupowałam po 8 zł.Inne ceramiczne, duże!, cena od 10 do 15 zł.Myślę,ze warto się zainteresować.
Czy dobrze zrozumiałam?Jedna z Pań już wysiewa nasiona? czy to już czas aby robić rozsadę?
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Jeśli chodzi o moje zawijanie rękawów to jeszcze poczekam do przyszłego tygodnia :P
Teraz zaczynam szykować pojemniki i ziemię :P
No i miejsce trzeba zrobić żeby było im dobrze :P
Teraz zaczynam szykować pojemniki i ziemię :P
No i miejsce trzeba zrobić żeby było im dobrze :P
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Eukomis
Masz tak piękne zestawienie kwiatów balkonowych, że szkok
Napisz proszę czy kupujesz gotowe sadzonki, czy wysiewasz nasionka
Masz tak piękne zestawienie kwiatów balkonowych, że szkok
Napisz proszę czy kupujesz gotowe sadzonki, czy wysiewasz nasionka
Wczoraj już wysiałam petunie, gipsówkę, lobelie, astry karłowate.Ale wszystko po połowie bo podzieliłam się z bratową.Jeszcze muszę dokupić bo bedę miec mało,bardzo mam duży taras więc nawet jak mam około 30 szczepek pelargonii i parę fuksji to i tak myśle ze zabraknie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=28" onclick="window.open(this.href);return false;
- marlenka78
- 500p
- Od: 7 maja 2009, o 20:38
Ja wysiałam tez już geranie,petunie,lobelie i tunbergie na próbe na razie.Zobyczymy co z tego wyjdzie.Geranie mam już na ok.5cm, a pokrzywki gdzieś na 2cm.Zycze miłego siania
Aneta
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
O rany ja jeszcze nie kupiłam nasionek
Jutro zwiedzam sklepy oczywiście ogrodnicze
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Halinko piękne masz te kompozycje
Ja begonie bulwiaste wsadzam w lutym do doniczek w domu , wklęsłą częścią do góry, muszą być całe przykryte ziemią. Wodę wlewam do podstawki, nie lubią za mokro.
Po 15 maja wystawiam już takie ładne na działce. Znalazłam jakieś zdjęcia z 2008roku, w roku ubiegłym dokupiłam jeszcze białą i żółtą , w tym roku też dokupię jakiś inny kolor- jest tyle kolorów.
pozdrawiam papa , aby do wiosny
Ja begonie bulwiaste wsadzam w lutym do doniczek w domu , wklęsłą częścią do góry, muszą być całe przykryte ziemią. Wodę wlewam do podstawki, nie lubią za mokro.
Po 15 maja wystawiam już takie ładne na działce. Znalazłam jakieś zdjęcia z 2008roku, w roku ubiegłym dokupiłam jeszcze białą i żółtą , w tym roku też dokupię jakiś inny kolor- jest tyle kolorów.
pozdrawiam papa , aby do wiosny
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Bożenko dziękuję za informację o begoni chcę w tym roku sobie je posadzić na balkonie, zrobię tak jak piszesz twoja jest piękna czy ty masz tam wsadzoną jedną czy kilka w jednej donicy?
Katarzyno jak wiesz w naturze są inne piękne kolory ale u nas nie często można je spotkać.A kobee warto siać bo ma piękne białe lub niebieskie kwiaty.
Dzidzia ja nie sieję kwiatów balkonowych, sadzonki kwiatów co roku kupuję i to jest prezent co roku od mojego męża jedziemy do firmy Plankpol i tam ich kupujemy. Sieję tylko kwiaty do mojego ogródka ale tylko nie które, dalię,cynię i kobee.
Proszę używać opcji "edycja" zamiast dopisywania kolejnego postu zwłaszcza, jeśli robi się to w tak maleńkich odstępach czasu. Połączyłam 3 posty.
/Zgredo
Katarzyno jak wiesz w naturze są inne piękne kolory ale u nas nie często można je spotkać.A kobee warto siać bo ma piękne białe lub niebieskie kwiaty.
Dzidzia ja nie sieję kwiatów balkonowych, sadzonki kwiatów co roku kupuję i to jest prezent co roku od mojego męża jedziemy do firmy Plankpol i tam ich kupujemy. Sieję tylko kwiaty do mojego ogródka ale tylko nie które, dalię,cynię i kobee.
Proszę używać opcji "edycja" zamiast dopisywania kolejnego postu zwłaszcza, jeśli robi się to w tak maleńkich odstępach czasu. Połączyłam 3 posty.
/Zgredo
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Halinko
Jak znajdę zdjęcie z ubiegłego roku to wstawię,
W takiej doniczce mam po 1 -ej bulwie , one się tak pięknie rozrastają , na jesieni jeszcze przed mrozami, ja swoje jeszcze trochę potrzymam w altanie na dzialce, żeby trochę podwiędły i się wysuszyły, potem obcinam łodyszki - tylko nie za krótko, bo one się potem i tak skurczą, wyciągam je z donic , bez ziemi same bulwy przechowuje w piwnicy . Jak będziesz miała już większe bulwy ,to na jesieni jak wysadzisz je z ziemi ,mozesz podzielić na mniejsze , osuszyć ( tak z dobę potrzymaj) żeby trochę obeschły i przechowujesz do wiosny.
Są bardzo piękne i zawsze sie udają , są wrażliwe na mróz dlatego wystawiam je po 15 maja.
Życzę powodzenia na pewno Ci będą kwitły całe lato .
Pozdrawiam papa
Jak znajdę zdjęcie z ubiegłego roku to wstawię,
W takiej doniczce mam po 1 -ej bulwie , one się tak pięknie rozrastają , na jesieni jeszcze przed mrozami, ja swoje jeszcze trochę potrzymam w altanie na dzialce, żeby trochę podwiędły i się wysuszyły, potem obcinam łodyszki - tylko nie za krótko, bo one się potem i tak skurczą, wyciągam je z donic , bez ziemi same bulwy przechowuje w piwnicy . Jak będziesz miała już większe bulwy ,to na jesieni jak wysadzisz je z ziemi ,mozesz podzielić na mniejsze , osuszyć ( tak z dobę potrzymaj) żeby trochę obeschły i przechowujesz do wiosny.
Są bardzo piękne i zawsze sie udają , są wrażliwe na mróz dlatego wystawiam je po 15 maja.
Życzę powodzenia na pewno Ci będą kwitły całe lato .
Pozdrawiam papa
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Bożenko dziękyję - kupię sobie bo mi się bardzo podobają.