Początek mojego ogrodu - Beata B

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Aż zazdroszczę, tyle przyjemności Cię czeka. :wink: :lol:
Tak na serio to najprzyjemniejszy etap. "Tabula raza" można tworzyć, kupować , kupować i tworzyć do woli.
Pozdrawiam. ;:215
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalej trawka z Iławy o której pisałam w innym wątku :D , Brzózki zostają choć proponują mi ich przetrzebienie :( , na dzien dzisiejszy tego nie zrobię). Poza tym posadzilam trzy srebrne świerki, na posadzenie czekają irgi, mam już też cebulki tulipanów, krokusów, żonkili i szafirków, ale z nimi wstrzymam się jeszcze trochę, koniec września? Na działce mam kwaśną glebę, to co nawiozłam to czarnoziem z obornikiem, niestety koszta straszne więc i warstwa nie za gruba, ale próbuję się pocieszać ,że większość roślin woli "kwaśne". Czyżbym nie miała szans na konwalie? :?: :?: :?: :?: :?:
Walczę z perzem dopiero po trzecim przejściu widać rezultat, pielę ręcznie :D , bo raz,że działka duża(pędzelkowanie odpada), dwa nie cierpię chemii (każdy ma jakieś swoje widzimisię)
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko czeka Cię ogrom pracy,
ale za to efekty będą wspaniałe.
Beata B
100p
100p

Post »

hihihi, na razie to mam super wypasiony perzyk, moze komuś sadzonki ;:31 , a i szczawik z korzeniami po 30 cm też nie dziwota. A tak poważnie to bardzo się cieszę, myślałam o projektancie, ale dlaczego mam odbierać sobie radość tworzenia, a poza tym mam przecież Was i Wasze ogrody skąd mogę czerpać inspiracje. :D
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A inspiracji tu jest całe dzikie mnóstwo, więc czerp pełnymi garściami i pokazuj efekty :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Tak, tak, inspiracji tu znajdziesz pod dostatkiem :D . Są tu ogrody duże i małe, na pewno coś dla siebie znajdziesz! Ale masz fajnie, przestrzeń z ogromnym potencjałem! Zazdroszczę (pozytywnie) :D :D :D
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Witaj Beatko :P .
Bardzo fajnie że dołączyłaś do naszego forum :D . Jak widzę to masz duże pole do popisu .To dobrze ze będziesz wszystko sama planować bo to będzie tylko i wyłącznie twoja zasługa to co stworzysz.Masz dużo czarnej ziemi a ta by się nam też przydała ;:33 i tego ci pewnie zazdrościmy , ale tak pozytywnie . Pokazuj jak najwięcej zdjęć bo my bardzo lubimy je oglądać ;:11 .
Pozdrawiam ciepło.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

O kurcze. Fajnie tak móc sobie wszystko stworzyć od podstaw. Jak w reklamie - satysfakcja gwarantowana.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

fajna działeczka do obsadzania :)

Basia pewnie już wkrótce obsadzi ją piękną roślinnością :)
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Życzę powodzenia... ja jestem tez na etapie zagospodarowywania terenu, tylko brak czasu jest najgorszy...
Beata B
100p
100p

Post »

;:8 Witam, oto trawy z iławy po sześciu dniach Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek, świeże świerki i irga, oraz pole bitwy z perzem i moje ukochane brzozy.Zastanawiam się czym mogę zasłonić betonowy płot sąsiada, w tym rogu zaplanowałam warzywnik, ale to chyba niemożliwe, sąsiedzi mają zadbany ogród, ale widok od tyłu jest koszmarny. Obrazek
Beata B
100p
100p

Post »

:D Powoli coś zaczyna się dziać........... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Beata B
100p
100p

Post »

Witam, mamy jesień, a w moim ogródku trochę zmian.... Wprowadziły się różaneczniki, wrzosy, wrzośce i trawa, ktorej nazwy nie znam. W zakopanych koszyczkach drzemią cebulki przebiśniegów, krokusów, tulipanów. Mam nadzieję, że mogę posadzić jeszcze różę pomarszczonąObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”