Początek mojego ogrodu - Beata B
-
- 100p
- Od: 30 maja 2007, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalej trawka z Iławy o której pisałam w innym wątku , Brzózki zostają choć proponują mi ich przetrzebienie , na dzien dzisiejszy tego nie zrobię). Poza tym posadzilam trzy srebrne świerki, na posadzenie czekają irgi, mam już też cebulki tulipanów, krokusów, żonkili i szafirków, ale z nimi wstrzymam się jeszcze trochę, koniec września? Na działce mam kwaśną glebę, to co nawiozłam to czarnoziem z obornikiem, niestety koszta straszne więc i warstwa nie za gruba, ale próbuję się pocieszać ,że większość roślin woli "kwaśne". Czyżbym nie miała szans na konwalie?
Walczę z perzem dopiero po trzecim przejściu widać rezultat, pielę ręcznie , bo raz,że działka duża(pędzelkowanie odpada), dwa nie cierpię chemii (każdy ma jakieś swoje widzimisię)
Walczę z perzem dopiero po trzecim przejściu widać rezultat, pielę ręcznie , bo raz,że działka duża(pędzelkowanie odpada), dwa nie cierpię chemii (każdy ma jakieś swoje widzimisię)
-
- 100p
hihihi, na razie to mam super wypasiony perzyk, moze komuś sadzonki , a i szczawik z korzeniami po 30 cm też nie dziwota. A tak poważnie to bardzo się cieszę, myślałam o projektancie, ale dlaczego mam odbierać sobie radość tworzenia, a poza tym mam przecież Was i Wasze ogrody skąd mogę czerpać inspiracje.
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Beatko :P .
Bardzo fajnie że dołączyłaś do naszego forum . Jak widzę to masz duże pole do popisu .To dobrze ze będziesz wszystko sama planować bo to będzie tylko i wyłącznie twoja zasługa to co stworzysz.Masz dużo czarnej ziemi a ta by się nam też przydała i tego ci pewnie zazdrościmy , ale tak pozytywnie . Pokazuj jak najwięcej zdjęć bo my bardzo lubimy je oglądać .
Pozdrawiam ciepło.
Bardzo fajnie że dołączyłaś do naszego forum . Jak widzę to masz duże pole do popisu .To dobrze ze będziesz wszystko sama planować bo to będzie tylko i wyłącznie twoja zasługa to co stworzysz.Masz dużo czarnej ziemi a ta by się nam też przydała i tego ci pewnie zazdrościmy , ale tak pozytywnie . Pokazuj jak najwięcej zdjęć bo my bardzo lubimy je oglądać .
Pozdrawiam ciepło.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
-
- 100p
;:8 Witam, oto trawy z iławy po sześciu dniach , świeże świerki i irga, oraz pole bitwy z perzem i moje ukochane brzozy.Zastanawiam się czym mogę zasłonić betonowy płot sąsiada, w tym rogu zaplanowałam warzywnik, ale to chyba niemożliwe, sąsiedzi mają zadbany ogród, ale widok od tyłu jest koszmarny.