Ogródek EdytyB - początki amatora
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
Oj tak, Admiration przepiękny Też planuję. Przypomniało mi się, że jeszcze mam taki różowo- nakrapiany, Rose Glow, albo jakoś tak, ale póki co nie będę go polecać, bo u mnie rósł w kiepskich warunkach, w cieniu raczej, i wyglądał niezbyt, no... Już jest przesadzony i czekam na ten sezon, żeby móc go ocenić.
Fajnie, że jest tyle miłośników berberysów
Fajnie, że jest tyle miłośników berberysów
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Oooo, to bardzo dobra wiadomość
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko byłam i kwiatuszek dla Ciebie zostawiam
Witaj Edyto , ładniusie te Twoje berberysy. Ja mam tylko Berberys Thunberga i Berberys Aurea. Ten drugi zawsze mi choruje .
Ale z różami to ja również jestem raczkujący. Jakoś nie mam do nich ręki, ale mam kilka sztuk. Ale niestety nie znam ich nazw.
Ale z różami to ja również jestem raczkujący. Jakoś nie mam do nich ręki, ale mam kilka sztuk. Ale niestety nie znam ich nazw.
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Państwa i na grzańca zapraszam bo mnie w nosie kręci i siedzę sobie w domku.
Dziewczyny - co do Admiration jest rzeczywiscie piękny (czytałam, że lubi slońce i półcień) , dzięki.
Wymyślolam sobie takie kompozycje z iglamów i berberysow i ten idealnie nadawać się będzie na obrzeża przed jaskrawozielonymi i czerwonymi o wiotkich lodygach. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie - w głowie to ulożylam soebie pięknie
Jolu Ty zawsze słoneczna jesteś a tego właśnie potrzeba teraz najbardziej
Marcin - podobno róż nie można sadzić gesto muszą mieć przewiewne miejsca, żeby mogły szybko liście schnąć, ja zawsze pryskam roztworem z mydła potasowego z dodatkiem czosnku - odkaża rośline i morduje mszyce. Pryskam również zanim pojawią się mszyce. Rośliny oklejone tym roztworem nie przyciągają tak bardzo tego paskudztwa.
Dziewczyny - co do Admiration jest rzeczywiscie piękny (czytałam, że lubi slońce i półcień) , dzięki.
Wymyślolam sobie takie kompozycje z iglamów i berberysow i ten idealnie nadawać się będzie na obrzeża przed jaskrawozielonymi i czerwonymi o wiotkich lodygach. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie - w głowie to ulożylam soebie pięknie
Jolu Ty zawsze słoneczna jesteś a tego właśnie potrzeba teraz najbardziej
Marcin - podobno róż nie można sadzić gesto muszą mieć przewiewne miejsca, żeby mogły szybko liście schnąć, ja zawsze pryskam roztworem z mydła potasowego z dodatkiem czosnku - odkaża rośline i morduje mszyce. Pryskam również zanim pojawią się mszyce. Rośliny oklejone tym roztworem nie przyciągają tak bardzo tego paskudztwa.
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Też mam kilka odmian berberysów ,ale jakie
Sadzę je w miejscach ,gdzie nie będą mnie za bardzo kuły .
ZIELONO MI ..........
Sadzę je w miejscach ,gdzie nie będą mnie za bardzo kuły .
ZIELONO MI ..........
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Edytko, Twoja żółta róża jest naprawdę godna uwagi, jak mi wpadnie coś podobnego w oko, to na pewno będę o niej pamiętać
a co z tym Westerlandem??
a co z tym Westerlandem??
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Piękny ten Berberys Edytko...
Muszę sobie jeszcze jakiegoś sprawić wiosną....
Muszę sobie jeszcze jakiegoś sprawić wiosną....
Witaj Edytko, dawno mnie nie było, a u Ciebie tyle się wydarzyło.
Pamiętasz kiedyś rozmawiałyśmy i brzydkich ,nurach sąsiadów... widzę że ładnie swoje brzydkie widoki upiększyłaś ja też mam nadzieje, bo sąsiad zapowiedział odnowienie ściany na wiosnę... jeszcze tylko musi się zgodzić na bluszcz
Przykro mi z powodu pieska... ale ciesze się że masz i nowe szczekanie domowe
Berberysy też lubię, mi się w tym roku udało kupić Pink Quenn też piękny, taki różowo purpurowy.
Ech i na wiosnę czeka mnie zakładanie ogródka...szkoda tylko że wiosna wolno nadchodzi... rok temu to i w lutym się pracowało
Pamiętasz kiedyś rozmawiałyśmy i brzydkich ,nurach sąsiadów... widzę że ładnie swoje brzydkie widoki upiększyłaś ja też mam nadzieje, bo sąsiad zapowiedział odnowienie ściany na wiosnę... jeszcze tylko musi się zgodzić na bluszcz
Przykro mi z powodu pieska... ale ciesze się że masz i nowe szczekanie domowe
Berberysy też lubię, mi się w tym roku udało kupić Pink Quenn też piękny, taki różowo purpurowy.
Ech i na wiosnę czeka mnie zakładanie ogródka...szkoda tylko że wiosna wolno nadchodzi... rok temu to i w lutym się pracowało