Pieczarki - uprawa amatorska
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pieczarki jak uprawiać
Perdii ile udaje ci się zebrać pieczarek w jednym "rzucie"? Strasznie to ciekawi mojego męża, który lubi "przeliczać"
Bardzo obiecująco wyglądają zawiązki owocników na Twoich zdjęciach. Już mnie dopadła gorączka pieczarek. Pozdrawiam
Bardzo obiecująco wyglądają zawiązki owocników na Twoich zdjęciach. Już mnie dopadła gorączka pieczarek. Pozdrawiam
Aśka
Nie ważyłam pierwszych które już zjedliśmy. Było ich około 20 - 30 dkg, ale to nie był pełen wysyp. Musiałam wyjechać na parę dni,a mój słodki mąż nie zapewnił im odpowiednich warunków Teraz dopiero jest naprawdę pierwszy i wygląda, że dość obfity wysyp. Jak będę zbierać to zważę. Jestem sama z mężem i jak dla dwojga to jest wystarczająco,a nawet powiem że dużo.
- aśka2006
- 500p
Dziękuję za info. Mężów widzę mamy podobnych Mój synek pieczarek nie jada czyli nas też dwoje do jedzenia. Mniam uwielbiam grzybki.
Aśka
- Asia40
- 100p
- Od: 18 kwie 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aśka czy można na priv prosić o namiary na sklep z grzybnią? Naprawdę można hodować kanie? W domu? Bozesz... uwielbiam te grzyby
Asia
- aśka2006
- 500p
W domu pieczarki. Kanie na zewnątrz pod drzewami. Sprzedają ściółkę przerośniętą grzybnią ok 3 kg i to się zakopuje w ziemi. Grzyby leśne to płyn z zarodnikami - wlewa się w dołki obok korzeni drzew iglastych (słyszałam, że można również przy dębach).
Namiary na sklep na pw. Dzięki uprzejmości Perdii, która sklep nam poleciła.
Namiary na sklep na pw. Dzięki uprzejmości Perdii, która sklep nam poleciła.
Aśka
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ja też bym chętnie obejrzała ich ofertę Najlepiej podajcie tutaj nazwę sklepu. Podaje sie linki do szkółek róż, to chyba do pieczarek też można
Podaję link do sklepu. http://www.gadar.pl
perdii gdzie trzymasz teraz pieczarki i jaka tam jest temperatura ?
Ponieważ jest to nie duże pudełko, ustawione jest na podłodze w pokoju-pracowni . temperatura w pokoju jest około 17-18 stopni. Światło raczej małe. Pudełko stoi na podłodze przy ścianie oddalonej od okna około 4 metrów.
- aśka2006
- 500p
Moje pieczarki już od 2 dni podlewane stoją w temperaturze pokojowej
Jedyne co mnie martwi to fakt, że słoma wewnątrz paczki była w jednym miejscu zamarznięta. Mam nadzieje, że to im nie zaszkodzi.
Perdii - piękne pieczarki.
Jedyne co mnie martwi to fakt, że słoma wewnątrz paczki była w jednym miejscu zamarznięta. Mam nadzieje, że to im nie zaszkodzi.
Perdii - piękne pieczarki.
Aśka
Myślę Asiu, że dobra wilgotność, temperatura zrobią swoje i będziesz miała super pieczarki.
Po nocy już muszę je ściąć, są już jak w sam raz do smażenia.
Po nocy już muszę je ściąć, są już jak w sam raz do smażenia.
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Gratuluję pieczarek Ja bardzo jestem ciekawa tych brązowych, bo piszą, że są bardziej aromatyczne. Asiu, ty chyba zamówiłaś je, prawda?