Roślina do kuchni
Z wcześniej wymienionych wykluczyłbym bluszcze - są również trujące.
A może zioła ? Nie dość, że nie są trujące, to można je wykorzystywać w kuchni.
Albo cytrusy? Mogą być też takie rośliny jak: laur, oliwka, herbata, granat, figa, orzeszki ziemne - nie są trujące i również można wykorzystać pewne ich części w kuchni.
A może zioła ? Nie dość, że nie są trujące, to można je wykorzystywać w kuchni.
Albo cytrusy? Mogą być też takie rośliny jak: laur, oliwka, herbata, granat, figa, orzeszki ziemne - nie są trujące i również można wykorzystać pewne ich części w kuchni.
Pozdrawiam, Marcin ;)
Nie wariujmy bo zaraz wyjdzie na to że wszystko co zielone w naszych domach jest trujące skrzydłokwiat nie jest trujący jego młode sadzonki są bardzo często sprzedawane do akwarium jako "anubiasy", a skoro w Twoim domu jest sporo słońca to może rośliny które lubią suche powietrze i ogólnie suchy klimat np sukulenty?? Nie wszystkie bluszcze są trujące, te które są u mnie widocznie nie są skoro moje patyczaki jeszcze żyją po ich ciągłej konsumpcji.Jedną z moich ulubionych roślin jest monstera i gdy tylko uporam się z urządzeniem swojego pokoju i postawieniem akwarium 240l na pewno kilka sztuk monstery będę miał ;) bardzo wdzięczna roślinka i ma ciekawe kwiaty ;)
pozdrawiam
pozdrawiam
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką rośline polecacie?
Scindapsus rośnie od wielu lat u mnie w kuchni właśnie w takich warunkach, i jest coraz ładniejszy.
Waleria
- fgora
- 200p
- Od: 16 lis 2008, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
bluszcz ale trzeba o niego dbać i uwarzać zeby nie leciały na niego gorące opary bo opadnie
Pozdrawiam Filip
zielistki są mało wymagające i nie potrzebują dużo światła. Myślę, że im by tam pasowało.
Do tego tworzą rozłogi, które będą ładnie zwisały.
Do tego tworzą rozłogi, które będą ładnie zwisały.
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
U mnie od bardzo dawna rośnie hoja carnosa. Nie ma z nią żadnych problemów
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jaką roślinę polecacie do kuchni?
U mnie w takich warunkach sprawdziły się: paproć, zielistka i cissus.tomek19super pisze:Szukam rośliny dekoracyjnej do mojej kuchni. Przyznam iż nie jest tam dużo naturalnego światła. Okno wychodzi na zachód. Potrzebuję rośliny, którą powieszę na ścianie. Najlepiej było by, gdyby zwisała, odpowiadały jej dość "ciemne" warunki i szybko rosła. Macie jakieś propozycje?
U mnie w ciemnym miejscu rośnie ładnie paproć, scindapsus i syngonium.
- topsin
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lut 2010, o 20:57
A może Ashenantus albo Nemetchantus bardzo ładnie kwitną
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
A kwitnie? Widziałam w pewnej kuchni olbrzymią hoję, ale ani śladu kwitnienia.sylwik pisze:U mnie od bardzo dawna rośnie hoja carnosa. Nie ma z nią żadnych problemów
Waleria
jakie kwiaty do kuchni
Moja siostra poprosiła o pomoc w znalezieniu jakiś kwiatków do kuchni. Ma być całoroczny, nie płożący się, nic trującego i najlepiej jak najłatwiejszego w hodowli, bo ona raczej nie ma do tego smykałki często, aż nawet za częśto albo kwiaty przesuszy, albo zaleje Co będzie dobrze rosło w kuchni