Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

:wit Witaj Gosiu,ładna rabatka z różanecznikami ;:63 nic się nie przejmuj zdjęciami jest ok.ważne że kolorowo ;:196
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Gosiu witaj na forum, masz świetnie zapowiadający się wątek i bardzo przyjemny ogród, rabaty pomysłowo obsadzone, ciekawy dobór roślin. Spodobał mi się pomysł z doniczką ze żwirkiem podstawioną pod rynnę, ja co prawda pod rynnami mam beczki na wodę, ale pomysł doskonały spływająca woda nie robi dziury w ziemi. Pokazuj nam jak najwięcej, każdy a nas coś ciekawego dla siebie podpatrzy :D

Pozdrawiam Tomek :wit
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witaj Gosiu! :D
Cieszę się że zostawiłaś w końcu u mnie jakiś ślad. :D Więc ja pędem do Ciebie :wink: Nawet nie sądziłam że mam taką cichą wielbicielkę mojego ogrodu. Bardzo jest mi miło i fajnie że otworzyłaś swój wątek! Lepiej późno niż wcale! I widzę że coraz śmielej odsłaniasz zakątki swojego Raju. Śliczne nasadzenia Gosienko - ja właśnie takie różnorodności i kolorki uwielbiam! Będę Ci kibicować, a zobaczysz jeszcze trochę i M się zarazi różami. A różami zainteresowłaś sie dokładnie w tym samym czasie co ja. :wink: Ja żeby przetyrwać tę paskudną zimę, robię juz plany a nawet dziś zakupiłam pierwsze nasiona dziewanny, naparstnicy do róż. :wink:
Serdecznie Cie pozdrawiam
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiulek - dłużej pomieszkasz na forum, to chciejstwa roślinne powoli opanują Twoją kieszeń :D Było już tu wiele sposobów na to, jak zgromadzić jak najwięcej roślinek.
Najfajniejszy to ogłosić po rodzinie i znajomych, że najwspanialszy prezent - to roślinka! Bardzo skuteczne! W jednym z wątków jest świąteczne zdjęcie choinki z cudnie opakowana łopatą jako prezentem :;230
A ja Ci życzę na wiosne prezentów rododendronowych :D
Pozdrawiam - Ula
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam was moi kochani. Lejecie miód na moje serce. Dziękuję wam za to. Patrząc na inne ogrody podziwiam zmysł tworzenia, albo bezgraniczną miłość do roślin. Miło przebywać wśród ludzi, którzy podzielają takie same pasje. Powiem krótko jestem bardzo szczęśliwa, że mogę od was uzyskać takie wsparcie.
Grzesiu mnie też zdarza się nie rozpoznać jakiejś roślinki. U mnie nie rozpinałeś tamaryszka prawdopodobnie z powodu jakości zdjęcia. Miło mi, że cały czas zaglądasz.
Ewuniu prawdę mówiąc nie wiem jaką mam ziemię, ale wokół mnie są pola i lasy, ale bardziej myślę, że to są właśnie piaski, ze względu na bliskość lasu.
Karinko, nie ma porównania z twoimi. Jak już napisałam u Ciebie widać artystyczna dusze.
Tomku, właśnie chciałam uniknąć takiego wymywania ziemi i zalewania rosnących tam roślinek, szczególnie, że posadziłam tam różę, a one tego nie lubią. Muszę jednak w przyszłym roku zmienić tę doniczkę na większą, zresztą cała rabatka jest do powiększenia, gdyż cyprysik, który rósł bez większych przyrostów od lat, w tym roku rozszalał się. Muszę te roślinki przesunąć bardziej do przodu.
Kasiu bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Ja dzięki Tobie mam kolejnego hopla Hortensje.
Ulu niestety wszystkie moje prezenty przychodzą zimą, kiedy nie ma wyboru roślinek ;:46
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiulek - trzeba przenieść imieninki! Urodzinki też! I rocznicę ślubu!
A wiosną jest "zajączek"... i dzień dziecka, i dzień matki, i pierwszy dzień lata, i rozpoczęcie sezonu grilowego :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu ja na przestrzeń na razie to właśnie narzekam, bo chciałabym mieć busz taki jak u Ciebie. Ale mam nadzieję, że z czasem mi się to uda. jak dotąd to będąc na forum mam coraz więcej chciejstw, tylko kasy czasem brak :wink: No i mąż czuwa.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Ja dlatego tak długo urządzam swój ogródek. Mam trochę tej przestrzeni. Tylko, że u innych ona zapełnia się w tempie przyśpieszonym, a u mnie w ograniczonym. Jedyną moja pociechą jest to, że mam co roku o czym myśleć, co zasadzić w kolejnym zakątku. Trochę jeszcze ich mam. ;:138 I w tym miejscu bardzo współczuję Neli, bo jest tyle roślin, które jeszcze nie rosną w naszych ogródkach, a nie ma ich gdzie wcisnąć. Myślę jednak, że Nela coś wykombinuje :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś to on ma aż taką władzę? Dobrze, że będę miała takie znajomości :;230
A tak na poważnie, to zapraszam do siebie, to sama ocenisz. Myślę, że od jakiegoś czasu zaczęto trochę więcej myśleć o wyglądzie naszego głównego deptaka, ale chyba jest za mało zieleni. Całe szczęście ja mieszkam na obrzeżach, więc mam w okół dużo zieleni. W Płocku mamy piękną skarpę wiślaną tutaj można sobie pospacerować.
Cudne te nasze pieski. Prawda?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu gdybyś miała przyjechać dzisiaj to pewnie nie dojechałabyś. Całe szczęście, że siedzę w domu i nie muszę odkopywać się z zasp. Ale czeka mnie to jutro, bo trzeba zapełnić lodówkę. Dlatego dzisiaj siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przepraszam Cię bardzo, ale tak na szybko nie kojarzę. Zresztą ja tylko wiem kto jest prezydentem Płocka i na tym kończy się znajomość moich władz ;:14
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witam kolejną Gosię :wit
Widzę ,że Ty też z moich okolic .Jak fajnie ,że nas coraz więcej jest :D
Dawniej czułam się tu osamotniona ,a teraz już nas trochę jest :wink:
Do Płocka mam jakieś 60 kilometrów :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko ja też się cieszę, że nas coraz więcej. Jak oglądałam spotkania Wrocławiaków, to aż mnie zazdrość brała, że mają taką zgrana grupę. Może my też coś zorganizujemy w tym roku?

Mati. Dzięki. Wybrałęś akurat tego, który najbardziej mi się podoba. Skąd wiedziałeś? :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”