Ranczo Nokły cz.3
Re: Ranczo Nokły cz.3
Tadeuszu, roślinki pod tymi śnieżnymi kopułami mają teraz cieplutko. Ogród przypomina trochę wioskę Eskimosów z domkami igloo. A kolejne roślinki na rabacie jak zwykle piękne.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak zapewne się spodziewasz oko moje najbardziej zawiesiło się na szklarni Piękna, ogromna budowla, podziwiam. Chyba się zapiszę na te pomidorki
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadeusz, czy ten różowy powojnik masz z Płoskiego?? Mam od nich, chyba taki sam - bez nazwy
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Tadeuszu paliło mi się ,bo na all była niby okazja kupna linii kroplującej ,a ja chciałam zasięgnąć rady fachowca ...Tak mało jeszcze wiem Ta linia kroplująca to prezent od rodziny dla mnie na urodziny ...jedni perfumy i ciuchy ,no wiesz ...
-czy kapilary są potrzebne,czy sama linia kroplująca wystarczy
Pomidory posadzę dopiero na koniec maja do folii -a skąd Ci się wziął termin marzec
Mój drugi foliak ma 6-10 -i jest półokrągły więc ,aż tak dużo tych pomidorów do niego się nie zmieści .
Tadeuszu ja jestem rolnikiem ,a nie badylarzem -na to nie mam czasu ,bo jeszcze normalnie pracuję do 15
Pozdrawiam .
-czy kapilary są potrzebne,czy sama linia kroplująca wystarczy
Pomidory posadzę dopiero na koniec maja do folii -a skąd Ci się wziął termin marzec
Mój drugi foliak ma 6-10 -i jest półokrągły więc ,aż tak dużo tych pomidorów do niego się nie zmieści .
Tadeuszu ja jestem rolnikiem ,a nie badylarzem -na to nie mam czasu ,bo jeszcze normalnie pracuję do 15
Pozdrawiam .
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Tadeuszu A ja mam pytanie o budleje, zostawiasz je na zimę w gruncie Ciekawa jestem, jak radza sobie z naszymi wschodnimi warunkami
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Tadeuszu witaj, posadziłeś budleję d. żółtą, to jest chyba nowość bo ja takiej w sklepach nie widziałem, ale mi ochoty narobiłeś tym zdjęciem, zaraz pójdę poszukać czegoś na jej temat
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
ROMKU- dziękuję za odwiedziny, w ogrodzie śniegu jest na co najmniej 60 cm, mam nadzieję że pod taką "puchową kołdrą" niestraszny im był mróz , który u nas dochodził do - 30 stopni.
AGUŚ- dziękuję za odwiedziny , szklarnia jest nie tylko duża ,ale i wysoka, w wysokiej szklarni pomidory mają możliwość rośnięcia do góry, nierzadko długość moich pomidorów wynoszą 4-5 metrów. Zapraszam na pomidorki latem, nie powinno ich dla nikogo zabraknąć, oto jakie odmiany będę wysiewał za tydzień do kuwet.
[bELŻBIETO][/b]- dziękuję za odwiedziny, już nie pamiętam gdzie go kupiłem, być może że w Płoskim, wegetację rozpoczyna bardzo wcześnie, również kwitnie bardzo wcześnie i powtarza latem kwitnienie, rośnie szybko i bezproblemowo.
IDO- dziękuję za odwiedziny, byłem przekonany że mając tunel i możliwość jego ogrzewania rozpoczniesz wczesną uprawę, wyczytałem że przygotowałaś sto odmian do siania i sadzenia, a to już ilości "hurtowe". Dobrze że masz czym ogrzać tunel, zawsze mając takie możliwości można pomidory wysadzić tydzień, czy dwa tygodnie wcześniej , nie obawiając się nocnych przymrozków.
Ja swoje pomidory wysadzam na miejsce stałe w szklarni w okresie 20- 25 kwietnia. Niestety nie mogę Ci nic doradzić w sprawie linii kroplującej w tunelu, ja swoje pomidory w wodę zasilam sposobem tradycyjnym, z rzeki pompą i wężem podlewam je w miarę potrzeb.
PAMELKO- dziękuję za odwiedziny, budleja bez problemu zimuje w gruncie, by bez strat , przetrwała każdą zimę wystarczy ją okryć na 20-30 cm. ściółką ( lub ,tak jak róże ,obsypać ziemią). Budleja kwitnie na tegorocznych pędach i każdej wiosny należy ją mocno przyciąć by wydała nowe, duże pędy na których zawiązuje kwiaty.
MATEUSZU- dziękuję za odwiedziny, żółto kwitnąca budleja, to ubiegłoroczny nabytek, mam nadzieję że znajdziesz taką w swoim pobliżu, ma bardzo ładne kwiaty, ja szukam jeszcze budlei o białych kwiatach.
Kontynuacja zdjęć roślin rosnących w naszym ogrodzie.
AGUŚ- dziękuję za odwiedziny , szklarnia jest nie tylko duża ,ale i wysoka, w wysokiej szklarni pomidory mają możliwość rośnięcia do góry, nierzadko długość moich pomidorów wynoszą 4-5 metrów. Zapraszam na pomidorki latem, nie powinno ich dla nikogo zabraknąć, oto jakie odmiany będę wysiewał za tydzień do kuwet.
[bELŻBIETO][/b]- dziękuję za odwiedziny, już nie pamiętam gdzie go kupiłem, być może że w Płoskim, wegetację rozpoczyna bardzo wcześnie, również kwitnie bardzo wcześnie i powtarza latem kwitnienie, rośnie szybko i bezproblemowo.
IDO- dziękuję za odwiedziny, byłem przekonany że mając tunel i możliwość jego ogrzewania rozpoczniesz wczesną uprawę, wyczytałem że przygotowałaś sto odmian do siania i sadzenia, a to już ilości "hurtowe". Dobrze że masz czym ogrzać tunel, zawsze mając takie możliwości można pomidory wysadzić tydzień, czy dwa tygodnie wcześniej , nie obawiając się nocnych przymrozków.
Ja swoje pomidory wysadzam na miejsce stałe w szklarni w okresie 20- 25 kwietnia. Niestety nie mogę Ci nic doradzić w sprawie linii kroplującej w tunelu, ja swoje pomidory w wodę zasilam sposobem tradycyjnym, z rzeki pompą i wężem podlewam je w miarę potrzeb.
PAMELKO- dziękuję za odwiedziny, budleja bez problemu zimuje w gruncie, by bez strat , przetrwała każdą zimę wystarczy ją okryć na 20-30 cm. ściółką ( lub ,tak jak róże ,obsypać ziemią). Budleja kwitnie na tegorocznych pędach i każdej wiosny należy ją mocno przyciąć by wydała nowe, duże pędy na których zawiązuje kwiaty.
MATEUSZU- dziękuję za odwiedziny, żółto kwitnąca budleja, to ubiegłoroczny nabytek, mam nadzieję że znajdziesz taką w swoim pobliżu, ma bardzo ładne kwiaty, ja szukam jeszcze budlei o białych kwiatach.
Kontynuacja zdjęć roślin rosnących w naszym ogrodzie.
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Witaj, a ja właśnie mam białą Rozmnażałem fioletową z sadzonek na wiosnę, porozdawałem sąsiadom i wszystkie im się przyjęły, z białej też będę robił tak więctadeusz48 pisze:(...)ja szukam jeszcze budlei o białych kwiatach.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Tadeusz czy ten krzew to na pewno żywotnik wschodni? Przypomina mi on bardziej Tujopsis
Żywotnik japoński Thujopsis Dolabrata.
http://images8.fotosik.pl/215/7483a31a4e8e4c10med.jpg [/img][/url] [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/.html][img]http://images8.fotosik.pl/215/6e5a4ced40a949camed.jpg
Żywotnik japoński Thujopsis Dolabrata.
http://images8.fotosik.pl/215/7483a31a4e8e4c10med.jpg [/img][/url] [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/.html][img]http://images8.fotosik.pl/215/6e5a4ced40a949camed.jpg
Pozdrawiam Zenek
- Kubuś
- 200p
- Od: 2 paź 2008, o 17:50
Witam.
Tadeuszu jak zwykle piękne te fotki. Kolorowe takie... troszeczkę lata wprowadzasz w tą burą pogodę.
Tadeuszu proszę Cię, jak możesz to zdaj fotorelację z siania pomidorów...
Już w takim razie wiem jaką mam jabłonkę, bo mam taką sama jak Ty.
Pozdrawiam
Tadeuszu jak zwykle piękne te fotki. Kolorowe takie... troszeczkę lata wprowadzasz w tą burą pogodę.
Tadeuszu proszę Cię, jak możesz to zdaj fotorelację z siania pomidorów...
Już w takim razie wiem jaką mam jabłonkę, bo mam taką sama jak Ty.
Pozdrawiam
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Witaj TADEUSZ Świetnie że do Ciebie zawitałam ,widzę że w przyszłym tygodniu będzie u Ciebie akcja pomidor. Miałam wątpliwości kiedy wysiewać pomidorki koktajlowe ,ale skoro Ty wysiewasz doświadczony ogrodnik to ja za Tobą zaczynam działać Jak to dobrze ,że jest forum tyle problemów się od razu rozwiązuje
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Witaj Tadeuszu! Jak zwykle piękne okazy pokazujesz ,często zaglądam do Ciebie by na bieżąco podziwiać fotorelacje z Waszego pięknego ogrodu.
Dzisiaj oglądając Twoje rośliny przypomniałam sobie,że poszukiwałam właśnie takiej rajskiej jabłoni,jaką przedstawiłeś w ostatniej serii zdjęć,jeśli możesz napisz proszę czy sprawia ona jakieś problemy w uprawie i jak wysoko rośnie.
Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli.
Dzisiaj oglądając Twoje rośliny przypomniałam sobie,że poszukiwałam właśnie takiej rajskiej jabłoni,jaką przedstawiłeś w ostatniej serii zdjęć,jeśli możesz napisz proszę czy sprawia ona jakieś problemy w uprawie i jak wysoko rośnie.
Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Witaj Tadeuszu. Przez zimę wpadałam cichaczem podglądać przepiękne wspomnienia lata. Szkoda, że zdjęcia mają się ku końcowi, ale niebawem będziemy śledzili wiosenne roslinki
Czytałam dużo dobrego o cytryńcu chińskim. Zakupiłam nasionka i zamierzam wysiać, ale nie mam pojęcia jak odróżnić odmianę męską od żeńskiej No , ale może będę się nad tym zastanawiała jak już mi wyrosną.
Czytałam dużo dobrego o cytryńcu chińskim. Zakupiłam nasionka i zamierzam wysiać, ale nie mam pojęcia jak odróżnić odmianę męską od żeńskiej No , ale może będę się nad tym zastanawiała jak już mi wyrosną.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki