Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny
Aniu, dla mnie Moonlight Orchid jest piękny. Co ja mówię najpiękniejszy .
Z tych ostatnich oczywiście, bo niestety liliowce bardzo mi się podobają
Z tych ostatnich oczywiście, bo niestety liliowce bardzo mi się podobają
- Mrowka83
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 sty 2010, o 22:30
Witaj Aniu!
Chciałam Cię okrzyknąć ,,Królową Piwonii", ale co ja tu widzę jesteś specjalistką również irysów,liliowców,host,paprotek,żurawek,róż.........Jesteś wielką kolekcjonerką pięknych niespotykanych roślin.Podziwiam Cię!!! Pięknie,, po prostu pięknie!
Chciałam Cię okrzyknąć ,,Królową Piwonii", ale co ja tu widzę jesteś specjalistką również irysów,liliowców,host,paprotek,żurawek,róż.........Jesteś wielką kolekcjonerką pięknych niespotykanych roślin.Podziwiam Cię!!! Pięknie,, po prostu pięknie!
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja myślałam że mam piękny ogród o ogrom roślin!!!!
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aneczko witaj, piękne liliowce, czy pojedyncze kwiaty kwitną jeden dzień czy są jakieś wyjątki, pozdrawiam
-
Aniu, ja też mam pytanie o liliowce. Zadałam je w wątku "liliowce kwitnące inaczej" ale nikt nie odpowiedział Czy możesz polecić jakiegoś który kwitnie albo bardzo wcześnie albo póżno albo prawie całe lato jak np.niepozorny a kwitnący prawie całe lato do mrozów Stella D'oro
Masz chyba już prawie wszystkie więc na pewno jesteś bardzo kompetentna
A masz może szałwię gregii ? miałam to cudo ale zginęło i nie wiem z kąt wytrzasnąć.
Masz chyba już prawie wszystkie więc na pewno jesteś bardzo kompetentna
A masz może szałwię gregii ? miałam to cudo ale zginęło i nie wiem z kąt wytrzasnąć.
Aniu, byłam, pooglądałam Twoje śliczne liliowce. Kolekcja wspaniała, zresztą , jak wszystko.
Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Wiktorio- coraz więcej pająków pojawia się na rynku ale nie są odmianami powszechnie spotykanymi w sprzedaży
Atko - to był pierwszy rok kwitnienia tej odmiany. Mam nadzieję na naprawdę piekne kwiaty Moonlight Orchid w tym roku
Mrówko83 - witaj w moim ogrodzie. Rośliny ozdobne są moją pasją od zawsze; dla nich jestem zdolna do wielu wyrzeczeń. Nic więc dziwnego, że się uzbierało sporo ciekawostek. Ale jak pospacerujesz po ogrodach naszego forum to zobaczysz, że moja kolekcja roślin nie jest ani największa, ani najbogatsza więc z pewnością nie zasługuję na miano "królowej" w żadnej dziedzinie. Niemniej cieszę się z Twojej aprobaty
izaziem - cieszę się, że trafiłaś do mojego ogrodu. Z niecierpliwością czekam aż otworzysz własny wątek-jestem bardzo ciekawa Twojego ogrodu. Z pewnością jest piękny. W moim jest dużo roślin ale z chęcią zmieniłabym w nim dużo. Zresztą cały czas coś w nim zmieniam. Nie dziwię się, że nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie w wątku "liliowce kwitnące inaczej". Ja też nie znam odmian liliowców, które kwitłby cały sezon.
Miałam Salvia greggii ale nie przeżyła poprzedniej zimy. Nie jest to gatunek u nas zimotrwały. Masz rację, że jest urocza.
Niestety nie pamiętam, skąd ją miałam.Przeczytaj jeszcze tu:http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 35&start=0
Mateuszu - niestety pojedyncze kwiaty liliowców kwitną tylko jeden dzień ; pod wieczór są już brzydkie.Hodowcy pracują nad wydłużeniem tego czasu. Wiem, że istnieją już odmiany, które kwiaty rozwijają bardzo powoli i wieczorem są one jeszcze swieże.
Atko - to był pierwszy rok kwitnienia tej odmiany. Mam nadzieję na naprawdę piekne kwiaty Moonlight Orchid w tym roku
Mrówko83 - witaj w moim ogrodzie. Rośliny ozdobne są moją pasją od zawsze; dla nich jestem zdolna do wielu wyrzeczeń. Nic więc dziwnego, że się uzbierało sporo ciekawostek. Ale jak pospacerujesz po ogrodach naszego forum to zobaczysz, że moja kolekcja roślin nie jest ani największa, ani najbogatsza więc z pewnością nie zasługuję na miano "królowej" w żadnej dziedzinie. Niemniej cieszę się z Twojej aprobaty
izaziem - cieszę się, że trafiłaś do mojego ogrodu. Z niecierpliwością czekam aż otworzysz własny wątek-jestem bardzo ciekawa Twojego ogrodu. Z pewnością jest piękny. W moim jest dużo roślin ale z chęcią zmieniłabym w nim dużo. Zresztą cały czas coś w nim zmieniam. Nie dziwię się, że nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie w wątku "liliowce kwitnące inaczej". Ja też nie znam odmian liliowców, które kwitłby cały sezon.
Miałam Salvia greggii ale nie przeżyła poprzedniej zimy. Nie jest to gatunek u nas zimotrwały. Masz rację, że jest urocza.
Niestety nie pamiętam, skąd ją miałam.Przeczytaj jeszcze tu:http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 35&start=0
Mateuszu - niestety pojedyncze kwiaty liliowców kwitną tylko jeden dzień ; pod wieczór są już brzydkie.Hodowcy pracują nad wydłużeniem tego czasu. Wiem, że istnieją już odmiany, które kwiaty rozwijają bardzo powoli i wieczorem są one jeszcze swieże.
- Atka-a1
Będę czekała na zdjęciaAtko - to był pierwszy rok kwitnienia tej odmiany. Mam nadzieję na naprawdę piekne kwiaty Moonlight Orchid w tym roku
A może uda sie je zobaczyć w realu?
- andowan
Z pewnością się udaAtka-a1 pisze:Będę czekała na zdjęciaAtko - to był pierwszy rok kwitnienia tej odmiany. Mam nadzieję na naprawdę piekne kwiaty Moonlight Orchid w tym roku
A może uda sie je zobaczyć w realu?
- Atka-a1
Już się nie mogę doczekać
-
Aniu tą szałwię miałam dwa sezony więc będę jej szukać żeby dać jej jeszcze szansę.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Aniu!
Fopiero dzisiaj mogłam pooglądać twoją kolekcję liliowców.
Jeden w jeden przepiękny i gdybym miała wybrać, czy tradycyjne,
czy pająki nie wiem, które bym wybrała.
Fopiero dzisiaj mogłam pooglądać twoją kolekcję liliowców.
Jeden w jeden przepiękny i gdybym miała wybrać, czy tradycyjne,
czy pająki nie wiem, które bym wybrała.
- andowan
Izo- mam nadzieję, że ją zdobedziesz i będzie Ci dobrze rosła i przecudnie kwitłaizaziem pisze:Aniu tą szałwię miałam dwa sezony więc będę jej szukać żeby dać jej jeszcze szansę.
Krysiu - nie chcę wybierać-dla mnie piękne są wszystkie
Wracając do lilii.... Nie mam zbyt wielu lilii azjatyckich ale turbankowe bardzo lubię.