Ogród Marylii... cz.2
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
..Witaj...pewnie że ma swój urok ale wszystkim kto ma ogród chyba już się znudziła;)))
Piękne Przebiśniegi..już bym chciał je widzieć żywcem...w tamtym roku chodziłam po ogrodzie o tej porze i patrzyłam jak budzi się wiosna...teraz leży metr śniegu):Pozdrawiam Cieplutko:))
Piękne Przebiśniegi..już bym chciał je widzieć żywcem...w tamtym roku chodziłam po ogrodzie o tej porze i patrzyłam jak budzi się wiosna...teraz leży metr śniegu):Pozdrawiam Cieplutko:))
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Reni,nie mamy wpływu na pogodę,co prawda,to trwa zima i to taka jak powinna być w naszym klimacie,ostatnie zimy trochę nas przyzwyczaiły do innych warunków klimatycznych...u mnie tez masa śniegu,w ostatni weekend to dosypało konkretne ilości... możne już nie długo to potrwa...
- Aga2
- 200p
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marylko posiadaczko pięknych paulowni Mam 160 cm pulownie , kijek obecnie owinięty w agrowłókninie -zobaczymy czy da rade tej zimy. Szacunek dla rabaty wrzosowej, kupe roboty , jesienią też pare krzaczków wsadzałam. Zainsirowałaś mię korzeniem i rojnikami ,chyba mam korzeń
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
-
- 1000p
Witaj,Agnieszko,myślę ze paulownia spokojnie sobie poradzi,ja swoich nie okrywałam na zimę,tyle ze wcześniejsze zimy były łagodne,nawet jeśli podmarznie to spokojnie odbije z tych zdrewniałych części...
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Marylo mam nadzieję że u Ciebie również od kilku dni świeci słońce i zwały śniegu z wolna topnieją. W dniu wczorajszym byłem w swoim ogrodzie, piękny słoneczny dzień sprzyjał takiej wyprawie. Ilość śniegu która przykrywa moje rośliny i krzewy jest jeszcze bardzo duża , gdyż wynosi około 40 cm. Mam nadzieję że nadchodzące ocieplenie stopi grubą warstwe śniegu.
Życzę miłego i dnia
Życzę miłego i dnia
Pozdrawiam Zenek
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Marylko
Mam nadzieję, że juz niedługo będziemy
podziwiać w realu przebiśniegi
Mam nadzieję, że juz niedługo będziemy
podziwiać w realu przebiśniegi
Marylko co u Ciebie słychać Wysiałaś już jakieś nasionka Bo u mnie dzisiaj zaczęłam sezon, kupiłam nasiona które zaplanowałam i jeszcze malutkie co nie co-storczyk, hostę i trytomę, korzenie mają ładne ale sadzonki są malutkie. Widać kilka listków w anemicznym kolorze, postawiłam na słonku powinny się poprawić. Widziałam u Ciebie trawę pampasową -kupiłam nasiona-napisz czy bardzo się rozrasta
-
- 1000p
-
- 1000p
Witaj Aniu i Reni,dzisiaj w końcu zabrałam się za wysiewanie jednorocznych kwiatów,czekam na przesyłkę bylin,trawy tez już zamówiłam,ale z tymi to trzeba czekać do połowy marca...
A o to co posiałam...
I jeszcze oprócz tego,szałwie,dziwaczka,jakieś jednoroczne powojniki,lawenda się mrozi w lodówce a aksamitki to dopiero w kwietniu...
A tak to wygląda...
A o to co posiałam...
I jeszcze oprócz tego,szałwie,dziwaczka,jakieś jednoroczne powojniki,lawenda się mrozi w lodówce a aksamitki to dopiero w kwietniu...
A tak to wygląda...
-
- 1000p
Aniu,ja mam miskantusa,z trawą pampasową miałam złe doświadczenie,po pierwszej zimie wygniła i dałam sobie z nią spokój,ale jesienią,mama obdarowała mnie dwiema małymi sadzonkami,trzymam je w doniczkach i tak naprawdę nie wiem czy mam je wsadzać do gruntu czy nie...miskantus, ten który ja mam rozrasta się mocno i trzeba go ograniczać...
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
..Witam..piękne zasiewy u Ciebie...teraz tylko czekać wiosny a ona już pachnie;)))U mnie było jedynie cieplutko lecz śnieg nadal urzęduje .Tak jak Ty myślę że zima była normalna lecz jak piszesz zapomnieliśmy już o niej;)
Jednak lepiej aby już sobie poszła:)))Pozdrawiam...
Jednak lepiej aby już sobie poszła:)))Pozdrawiam...
-
- 1000p
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marylko ale masz piękny parapet!!każdy by taki chciał,przyjemność dla oka Widzę,ze już dużo posiałaś!