Ogród nie tylko różany :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogród nie tylko różany :)

Post »

Oj, trochę masz tam towaru ;:108 ;:63 Piękne trawki. Jak rośnie ta paproć - duża, mała? Musi być w cieniu pewnie :roll:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trawki - piękne... dlaczego ja nie ma jeszcze trawek w ogrodzię ? bo one pewnie nie lubia kwaśnej ziemi... :?

Ha, okazało się, że te wędrówki ze słupem to nie były wcale na darmo... ale brak prądu jest rzeczywiście dokuczliwy.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, śliwę wykop, najlepiej z bryłą, ale jeśli się nie uda, to nie ma większego problemu, po prostu będziesz musiała ją mocniej przyciąć.

Potem do donicy, i to cała filozofia :wink: Jeśli nie masz sporej donicy, to włóż chwilowo do wora na śmieci. Nic jej nie będzie.

Zresztą w worze na śmieci możesz ją trzymać jakiś czas (tylko musi być dość ściśle wypełniony ziemią), i do gruntu w wolnej chwili (nawet i w lecie - po prostu cały wór z zawartością do dołka, i potem obedrzeć z folii, w miarę możliwości.

Ja swoją przesadzałam w środku upałów, oklapły jej trochę listki, więc przycięłam, zostawiając tylko 1 przewodnik, i od razu wstała. Co prawda moja była mała, ale pora roku bardzo niekorzystna.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Domiś ale gdzie ja ją teraz dam?
Do piwnicy? :roll:
Awatar użytkownika
gosia2501
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, jeśli tylko zmieści się w piwnicy to możesz do piwnicy, ale możesz sprawdzić czy ziemia u ciebie jest zamarznięta, bo jeśli nie (wyobraź sobie sprawdziłam wczoraj i pod śniegiem ziemia nie jest w ogóle zmarznięta) to możesz zadołować ją w ziemi.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Albo zadołować można (w donicy). W piwnicy może mieć za ciepło. A mrozy nie są takie duże, wiec bryła, nawet płytko zakopana, nie powinna przemarznąć.

Co to w ogóle za odmiana jest? Pissardi?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Pissardi.
Problem jest w tym, że nie mam jej gdzie zadołować :(
Wszędzie będzie meblowanie (ogrodu) w tym roku i to zaraz po zniknięciu śniegu :roll:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Mówicie o Prunus cerasifera "Pissardii"....też mi się okropnie podoba i kiedyś też ją będę miała. :D
Jest cudna.

Aniu bardzo mi się podoba ta begonia biała z zewnętrznymi różowymi płatkami....jest śliczniutka. :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie postaw ją na zewnątrz, możesz nawet śniegiem obsypać, a jak będą zapowiadać większe mrozy, to do piwnicy.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Halo to ja :wit
Aniu masz piękną Jukę ja moją posadziłam w półcieniu, mam nadzieję że zakwitnie mi też tak pięknie :D Pozdrawiam serdecznie ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU no to widać ,że nie na daremno łazili z tymi słupami . Wiem jak moze być dokuczliwy brak prądu ,a do tego jeszcze czasem przy takiej okazji przychodzi coś niespodziewanego :!: :!: :!: . Moja Yuca dopiero 1 raz kwitła a krzaczor taki wielki . Ciekawe już jej w ubiegłym roku dałam 1 ostrzezenie ,że zmieni miejsce . Zobaczymy czy cos to podziała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jadziu a może ona z tych co kwitną dopiero jak wytworzą odpowiednio duże krzewy. Ja mam taką. Nie kwitła przez 2, 3 lata, potem zakwitła potężnym kwiatem. Na drugi rok musiałam wyciąć cały stary pęd, ale wokół wytworzyła nowe i znowu nie kwitła. Nie znam się na jukach ale Widzę różnicę między typowymi jukami ogrodowymi kwitnącymi co roku, a tymi olbrzymami wydającymi kwiaty co parę lat. Tamte są dużo drobniejsze. chyba, ze ja nie wiem jak z nimi postępować.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Moja mała ,młoda juka zakwitła w tym samym roku po przesadzeniu w inne miejsce :heja .
Drugą przesadziłam jesienią i mam nadzieję ,że zrobi mi niespodziankę, są w tym samym wieku :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”