Ogród nie tylko różany :)
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Ogród nie tylko różany :)
Oj, trochę masz tam towaru Piękne trawki. Jak rośnie ta paproć - duża, mała? Musi być w cieniu pewnie
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trawki - piękne... dlaczego ja nie ma jeszcze trawek w ogrodzię ? bo one pewnie nie lubia kwaśnej ziemi...
Ha, okazało się, że te wędrówki ze słupem to nie były wcale na darmo... ale brak prądu jest rzeczywiście dokuczliwy.
Ha, okazało się, że te wędrówki ze słupem to nie były wcale na darmo... ale brak prądu jest rzeczywiście dokuczliwy.
- dominikams
Aniu, śliwę wykop, najlepiej z bryłą, ale jeśli się nie uda, to nie ma większego problemu, po prostu będziesz musiała ją mocniej przyciąć.
Potem do donicy, i to cała filozofia Jeśli nie masz sporej donicy, to włóż chwilowo do wora na śmieci. Nic jej nie będzie.
Zresztą w worze na śmieci możesz ją trzymać jakiś czas (tylko musi być dość ściśle wypełniony ziemią), i do gruntu w wolnej chwili (nawet i w lecie - po prostu cały wór z zawartością do dołka, i potem obedrzeć z folii, w miarę możliwości.
Ja swoją przesadzałam w środku upałów, oklapły jej trochę listki, więc przycięłam, zostawiając tylko 1 przewodnik, i od razu wstała. Co prawda moja była mała, ale pora roku bardzo niekorzystna.
Potem do donicy, i to cała filozofia Jeśli nie masz sporej donicy, to włóż chwilowo do wora na śmieci. Nic jej nie będzie.
Zresztą w worze na śmieci możesz ją trzymać jakiś czas (tylko musi być dość ściśle wypełniony ziemią), i do gruntu w wolnej chwili (nawet i w lecie - po prostu cały wór z zawartością do dołka, i potem obedrzeć z folii, w miarę możliwości.
Ja swoją przesadzałam w środku upałów, oklapły jej trochę listki, więc przycięłam, zostawiając tylko 1 przewodnik, i od razu wstała. Co prawda moja była mała, ale pora roku bardzo niekorzystna.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Domiś ale gdzie ja ją teraz dam?
Do piwnicy?
Do piwnicy?
- gosia2501
- 200p
- Od: 28 lut 2008, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, jeśli tylko zmieści się w piwnicy to możesz do piwnicy, ale możesz sprawdzić czy ziemia u ciebie jest zamarznięta, bo jeśli nie (wyobraź sobie sprawdziłam wczoraj i pod śniegiem ziemia nie jest w ogóle zmarznięta) to możesz zadołować ją w ziemi.
Pozdrawiam Gosia
- dominikams
Albo zadołować można (w donicy). W piwnicy może mieć za ciepło. A mrozy nie są takie duże, wiec bryła, nawet płytko zakopana, nie powinna przemarznąć.
Co to w ogóle za odmiana jest? Pissardi?
Co to w ogóle za odmiana jest? Pissardi?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Pissardi.
Problem jest w tym, że nie mam jej gdzie zadołować
Wszędzie będzie meblowanie (ogrodu) w tym roku i to zaraz po zniknięciu śniegu
Problem jest w tym, że nie mam jej gdzie zadołować
Wszędzie będzie meblowanie (ogrodu) w tym roku i to zaraz po zniknięciu śniegu
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Mówicie o Prunus cerasifera "Pissardii"....też mi się okropnie podoba i kiedyś też ją będę miała.
Jest cudna.
Aniu bardzo mi się podoba ta begonia biała z zewnętrznymi różowymi płatkami....jest śliczniutka.
Jest cudna.
Aniu bardzo mi się podoba ta begonia biała z zewnętrznymi różowymi płatkami....jest śliczniutka.
- dominikams
W takim razie postaw ją na zewnątrz, możesz nawet śniegiem obsypać, a jak będą zapowiadać większe mrozy, to do piwnicy.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Halo to ja
Aniu masz piękną Jukę ja moją posadziłam w półcieniu, mam nadzieję że zakwitnie mi też tak pięknie Pozdrawiam serdecznie
Aniu masz piękną Jukę ja moją posadziłam w półcieniu, mam nadzieję że zakwitnie mi też tak pięknie Pozdrawiam serdecznie
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU no to widać ,że nie na daremno łazili z tymi słupami . Wiem jak moze być dokuczliwy brak prądu ,a do tego jeszcze czasem przy takiej okazji przychodzi coś niespodziewanego . Moja Yuca dopiero 1 raz kwitła a krzaczor taki wielki . Ciekawe już jej w ubiegłym roku dałam 1 ostrzezenie ,że zmieni miejsce . Zobaczymy czy cos to podziała
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jadziu a może ona z tych co kwitną dopiero jak wytworzą odpowiednio duże krzewy. Ja mam taką. Nie kwitła przez 2, 3 lata, potem zakwitła potężnym kwiatem. Na drugi rok musiałam wyciąć cały stary pęd, ale wokół wytworzyła nowe i znowu nie kwitła. Nie znam się na jukach ale Widzę różnicę między typowymi jukami ogrodowymi kwitnącymi co roku, a tymi olbrzymami wydającymi kwiaty co parę lat. Tamte są dużo drobniejsze. chyba, ze ja nie wiem jak z nimi postępować.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Moja mała ,młoda juka zakwitła w tym samym roku po przesadzeniu w inne miejsce .
Drugą przesadziłam jesienią i mam nadzieję ,że zrobi mi niespodziankę, są w tym samym wieku
Drugą przesadziłam jesienią i mam nadzieję ,że zrobi mi niespodziankę, są w tym samym wieku