Białe kwiaty kaktusa są dla mnie piękne bo chyba rzadziej je widzę.
Zwykle króluja amaranty i żółte.
Białe są sliczniutkie.
Ale ,ale Basiu masz niesamowitego farta z tym kwitnieniem. Gratuluję
Dziękuję Ci Karo ,mam nadzieję że pogoda dopisze bo jeszcze kilka szykuje się do kwitnienia , mi też bardzo podobają się białe kwiaty niekoniecznie kaktusików
Witam. MAm dowaz prośbę. Może wy wiecie co to a roślinki. Wg napisu na doniczkach pisze że do są jakieś sukulenty. Wiecie jakie? Lubie wiedzieć jakie rosliny trzymam w pokoju
A ja mam jeszcze takie pytank, prośbę do was:) Macie jakieś kwitnące kaktusiki tzn nadmiar? I nie macie co z nimi zrobić. Z chęcia bym od was odkupiła albo coś:)
Heheheh. Kwitnący kaktus - marzenie każdego miłośnika kaktusików. Ja niestety nie mam i sam spoglądam na swoje z nadzieją że któryś kiedyś zakwitnie (chodź nie mam pewności czy te które mam w ogóle kwitną). W sumie mam kaktusa który kwitnie - Zygocactus - ale on nie wygląda jak typowy kaktus i pewnie nie o taki Ci chodzi (tego akurat mam w nadmiarze). Pozdrawiam
no w mojej karierze to tylko 3 zakwitły:P 2 mamillarie i epifilium:) no i jeszcze stapelia vieregata (nie pamiętam dokładnie jak się to pisze)
Drugi to ten kalanchoe ( a wiecie moze dokłądnie jaka? Bo szukam szukam i znaleźć nie mogę)?? o ja:) Zawsze chciałam to mieć:) Musze mojego chłopaka uściskać że m i to kupił:)
A ta roślinka ma specjalne wymagania czy coś?
Dziś poszłam do kwiaciarni niby tlyko po doniczki, al enie mogłaś się oprzeć urokowi schlumbergery z białymi kwiatami bo w domu mam z czerwonymi:) Ma już dużo pąków, a moja w domu nie ma. I sie zaczełam zastanawiać czy puści jakiegoś pączka...
No jestem:) Ale z tego dużego zrobiłam szczepke i jak on mi padnie to zawsze będzie młody okaz:). Ten młodziutki istnieje od kwietnia ale bardzo urósł wiec moze on pokaże kwiatuszki:)