Moje kaktusiki i sukulenty - katrina26
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusiki i sukulenty
Aniu moja Twoja mammillarka jeszcze nie zakwitła, jak kwiatek się rozwinie to ustrzelę fotkę
Mammillaria hahniana, hmmm to chyba nie to, moja ma jeszcze dodatkowy rudy cierń a na zdjęciach tej hahniana go nie widzę
Jutro muszę oczyścić ją z tego torfu w którym rośnie i przesadzić do prawidłowego podłoża.
Edit:
U Dawida (Tengela) w wątku znalazłam podobną mammilarkę i ma podpisaną Mammillaria hahniana Więc Aniu chyba miałaś rację
Mammillaria hahniana, hmmm to chyba nie to, moja ma jeszcze dodatkowy rudy cierń a na zdjęciach tej hahniana go nie widzę
Jutro muszę oczyścić ją z tego torfu w którym rośnie i przesadzić do prawidłowego podłoża.
Edit:
U Dawida (Tengela) w wątku znalazłam podobną mammilarkę i ma podpisaną Mammillaria hahniana Więc Aniu chyba miałaś rację
Kasiu wpisz w goglach nazwę mammillarki,jak pojawią się strony. Kliknij Grafika zresztą na pewno wiesz, pod tą nazwą mammillarki mają różny wygląd, jest ich sporo.
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tutaj mam link do ciekawej strony: http://www.cactusinfo.net/gallery/A/index.htm
WYbiera się literę i pokazują się miniaturki, na które klikamy i pojawia się duże zdjęcie z opisem.
WYbiera się literę i pokazują się miniaturki, na które klikamy i pojawia się duże zdjęcie z opisem.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- katrina26
- 1000p
Dziękuję za adres Przyda się
- katrina26
- 1000p
Wczoraj nie mogłam się oprzeć
Piękne zakupy Kasiu Melaczek powalający naturalnie. Mi może uda się wkleić zdjęcia w poniedziałek to pokażę swojego "bliźniaka"
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Ja też nie potrafiłabym się oprzeć, zwłaszcza taaakiemu melakowi i to na dodatek z cefalium.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Kasiu ładny wianuszek pączków na mammillarce, melakowi też bym się nie oparła
- Delete
To wszyscy zgodni co do Melaka. W ilu sklepach byłem to jeszcze nigdy żadnego Melocactusa nie spotkałem.
Mammillarie też niczego sobie. Zadbane i w dodatku kwitną. W kwiaciarniach w moim mieście właśnie Mammillarie najczęściej spotykane. Łącznie mam 7 rodzajów.
Mammillarie też niczego sobie. Zadbane i w dodatku kwitną. W kwiaciarniach w moim mieście właśnie Mammillarie najczęściej spotykane. Łącznie mam 7 rodzajów.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Rodzajów czy gatunków?Delete pisze:Łącznie mam 7 rodzajów.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
"To wszyscy zgodni co do Melaka. W ilu sklepach byłem to jeszcze nigdy żadnego Melocactusa nie spotkałem"
Bartku, a zajrzyj może do Obi? u mnie, jak byłam w czwartek to był wysyp Melocactusów, było w czym wybierać i przebierać, bo chyba z 20 sztuk było wystawionych
Bartku, a zajrzyj może do Obi? u mnie, jak byłam w czwartek to był wysyp Melocactusów, było w czym wybierać i przebierać, bo chyba z 20 sztuk było wystawionych
- Delete
Gatunków. Ciągle mi się mylą te pojęcia.blabla pisze:Rodzajów czy gatunków?Delete pisze:Łącznie mam 7 rodzajów.
Z obi to taki mały problem, że musiałbym jechać teraz do Wrocławia pociągiem lub busem. Stamtąd autobusem na Długą albo na Bielany. Ale wiosna już idzie to może zamówię w jakiejś kwiaciarni.bibi56 pisze: Bartku, a zajrzyj może do Obi? u mnie, jak byłam w czwartek to był wysyp Melocactusów, było w czym wybierać i przebierać, bo chyba z 20 sztuk było wystawionych
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- kati-1976
Ja jeszcze z pytankiem. Ile dałaś za tego melaka, Kasiu
- katrina26
- 1000p
O jak miło, dziękuję wszystkim za odwiedziny
Kasiu, jak miło cię znów zobaczyć Doczytałam że będziesz podwójną mamusią serdecznie gratuluję Melaczek kosztował całe 9,99, teraz jest w promocji w obi
Kwiatuszek mammillarki
Kasiu, jak miło cię znów zobaczyć Doczytałam że będziesz podwójną mamusią serdecznie gratuluję Melaczek kosztował całe 9,99, teraz jest w promocji w obi
Kwiatuszek mammillarki
- kati-1976
I mnie miło z Wami znowu być.
9,99 zł powiadasz. To niedrogo za taki okaz. Nie będę kupować, tylko tak z ciekawości pytam Od blisko roku nic nowego nie nabyłam i jestem z siebie dumna
9,99 zł powiadasz. To niedrogo za taki okaz. Nie będę kupować, tylko tak z ciekawości pytam Od blisko roku nic nowego nie nabyłam i jestem z siebie dumna
Tak Kasiu będę miała drugiego synka. Mam nadzieję, że ten będzie grzeczniejszy od pierwszego, bo jak nie to zbzikuję z tymi chłopamikatrina26 pisze: Kasiu, jak miło cię znów zobaczyć Doczytałam że będziesz podwójną mamusią serdecznie gratuluję