Rośliny z południowego parapetu
Re: Rośliny z południowego parapetu
ogrodniczka01, nie wiem bardzo co mam zrobić, w donicy z małych listków zrobił się gąszcz. Fiołki bardzo się rozkrzewiły, nie wiem czy nie zabrać części i przesadzićw pojedyncze doniczki
Igorze jak będą duże, listki pójdą do ukorzenienia :P Może i na Twoje okno
Teraz kilka storczyków, w tej chwili już przekwitły i odpoczywają
Brat obiecał mi taką zaszczepkę, ale jak rozdzielić korzenie są bardzo splątane
Taki kawałeczek dostałam mam nadzieję że też tak zakwitnie
Kwitnąca Sulka z tamtego roku
Igorze jak będą duże, listki pójdą do ukorzenienia :P Może i na Twoje okno
Teraz kilka storczyków, w tej chwili już przekwitły i odpoczywają
Brat obiecał mi taką zaszczepkę, ale jak rozdzielić korzenie są bardzo splątane
Taki kawałeczek dostałam mam nadzieję że też tak zakwitnie
Kwitnąca Sulka z tamtego roku
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu
Kolekcja imponująca i jaka różnorodność Jest na czym oko zawiesić, że tak powiem
A storczyki mają rewelacyjne kolorki i kłujaki jak fantastycznie kwitną
Kolekcja imponująca i jaka różnorodność Jest na czym oko zawiesić, że tak powiem
A storczyki mają rewelacyjne kolorki i kłujaki jak fantastycznie kwitną
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Witaj Aniu.
Bardzo ładna i różnorodna kolekcja sucholubów.
Nie przepadam za nimi, a może one za Mną. Jakoś nie możemy się dogadać.
Bardzo ładna i różnorodna kolekcja sucholubów.
Nie przepadam za nimi, a może one za Mną. Jakoś nie możemy się dogadać.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Kochani może Was jednak namówię na hodowlę przecież też pięknie kwitną, pod warunkiem że przez okres zimowy odpoczną w chłodniejszym pomieszczeniu i będą stały na słoneczku a w lecie na dworze.
Fotka jest nie aktualna, zwiększył swoje rozmiary- popularnie zwany,,Fotelem teściowej''
Te też będą takie same jak ten powyżej, wysiane były z nasionek zeszło pięć sztuk
Fotka jest nie aktualna, zwiększył swoje rozmiary- popularnie zwany,,Fotelem teściowej''
Te też będą takie same jak ten powyżej, wysiane były z nasionek zeszło pięć sztuk
Pokazna kolekcja kłujaków : jak tam na fotelu, twoja teściowa nie narzekała
Mnie wpadł w oko sagowiec (cykas revoluta).
Mnie wpadł w oko sagowiec (cykas revoluta).
Igorze kaktusy kwitną, trzeba tylko je przezimować w chłodniejszym pomieszczeniu w temp ok 10 stopni. Nie wolno też podlewać, swoje przestałam podlewać już w listopadzie. W tym tygodniu przyniosłam do domu i zaczynają się budzić, sama jestem ciekawa czy zakwitną
SunFlower ;:106 co do pierwszego pytania to telenowelę by nakręcił, prawdziwy unikat
Sagowiec kupiłam malutki z trzema listkami za 3zł, przez pierwszy rok wcale nie rósł. Przeniosłam go w inne miejsce i zrobiłam wielkie wypuścił liść ale fajnie się wszystko rozkręcało. Mam mały problem mniejsze liście zrobiły się żółte, jutro wstawię aktualne zdjęcie. :P
Dzisiaj przybył na moje okienko storczyk i sucholub
SunFlower ;:106 co do pierwszego pytania to telenowelę by nakręcił, prawdziwy unikat
Sagowiec kupiłam malutki z trzema listkami za 3zł, przez pierwszy rok wcale nie rósł. Przeniosłam go w inne miejsce i zrobiłam wielkie wypuścił liść ale fajnie się wszystko rozkręcało. Mam mały problem mniejsze liście zrobiły się żółte, jutro wstawię aktualne zdjęcie. :P
Dzisiaj przybył na moje okienko storczyk i sucholub
Aniu, coś mi się zdaje, że to nie sulka (Sulcorebutia), lecz Frithia pulchra.Anna11 pisze: Kwitnąca Sulka z tamtego roku
Ps. Jak zwał, tak zwał, ale kwitnie pięknie.
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Władku masz racje że pomyliłam nazwę. Odkleiły mi się etykietki i przykleiłam na odwrót na doniczkach Dobrze że skleroza nie boli, tylko trzeba się nachodzić
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Twoje kaktusy są przepiękne, kiedyś moje serducho należało tylko do kwitnących ale przez takie zdjęcia zaczynam widzieć piękno w tych kolczatkach żebym tylko miała więcej miejsca albo chociaż gdzie je zimować...ach. Orchidee też śliczne, idę jeszcze do Twojego ogrodu
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Aniu odnośnie fiołków to przesadziłabym kilka do osobnych doniczek.
Kompozycja z nich też ładnie wygląda ale nie mogą mieć za ciasno :P
Wybór należy do Ciebie
Kompozycja z nich też ładnie wygląda ale nie mogą mieć za ciasno :P
Wybór należy do Ciebie
Anetko przekonałam się te rośliny muszą mieć odpowiednie warunki wtedy kwitną i są zdrowe. Jeżeli nie możesz im zapewnić zimowania i słonecznego parapetu odradzam uprawę. Przecież jest tyle innych które są na liście chciejstw.
ogrodniczka01 wczoraj kupiłam ziemię i doniczki, od razu przesadziłam, widziałam że mają za ciasno. W tej dużej donicy zostało tylko trzy, pozostałe mają nowe domki. Czekam teraz na pączki a tu ani widu ani słychu nie ma nawet jednego
ogrodniczka01 wczoraj kupiłam ziemię i doniczki, od razu przesadziłam, widziałam że mają za ciasno. W tej dużej donicy zostało tylko trzy, pozostałe mają nowe domki. Czekam teraz na pączki a tu ani widu ani słychu nie ma nawet jednego
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Wiem Aniu dlatego mam tylko trzy sztuki :P
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
Super kolekcja sucholubów. Te kwitnące - śliczne
I do tego jeszcze piękne storczyki
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats