Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Clemoholizm.....
Nie za wcześnie ? Zima jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa...
- redchilly
- 50p
- Od: 22 cze 2009, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam nadzieję, że nic się nie stanie, w razie czego zostawiłam kika centymetrów zapasu:) W końcu jest powiedziane, że cięcie usukteczniamy od lutego - a w lutym zawsze jest jeszcze zima...
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Ja sobie obejrzałam Matkę Teresę - pączki jeszcze niezbyt nabrzmiałe, ale widać, ze coś w nich tętni...jeśli pogoda będzie nadal taka, jak teraz, to już niedługo czeka nas wstępne cięcie. Pan Marczyński mówił onegdaj, że warto takowe przeprowadzić u niektórych odmian trochęwcześniej, no i oczywiście z dużym zapasem w razie powrotu zimy, Dzięki czemu soki pójdą w te pąki, które zostaną po cięciu, i lepiej im to zrobi.
Myślę, że ma to ręce i nogi, zresztą, gdzie mnie tam podważać słowa Mistrza ;-)
Myślę, że ma to ręce i nogi, zresztą, gdzie mnie tam podważać słowa Mistrza ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- redchilly
- 50p
- Od: 22 cze 2009, o 23:16
Tymczasem także snuję clemoholiczne plany:
Mrs N. Thompson, Wałęsa, Alba Luxurians, Comtesse de Bouchaud, PPE, Albina Plena... Chyba muszę sobie zafundować nowy ogród na to wszystko...
Mrs N. Thompson, Wałęsa, Alba Luxurians, Comtesse de Bouchaud, PPE, Albina Plena... Chyba muszę sobie zafundować nowy ogród na to wszystko...
- 100krotka
Po dzisiejszej inspekcji stwierdzam z dziką rozkoszą, że Błękitny Anioł i Emilia Plater już próbują wyłazić spod ziemi!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aż jutro polecę zobaczyć czy u mnie coś widać
O ile się dokopię
Witam wszystkie clematoholiczki
I różoclematoholiczki też
O ile się dokopię
Witam wszystkie clematoholiczki
I różoclematoholiczki też
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja chciałam tylko wtrącić, że w LIDL-u, 4 marca pojawią się zapinki, które można wykorzystać do przypinania pędów powojnika do konstrukcji- to tak na kanwie rozmów jakiś czas temu w innym wątku .
A u mnie- Szczecin - wszystkie powojniki jeszcze twardo śpią. Nawet ten zadołowany w zimnej szklarni...
A u mnie- Szczecin - wszystkie powojniki jeszcze twardo śpią. Nawet ten zadołowany w zimnej szklarni...
Pozdrawiam- Liliana
- 100krotka
A wiesz Lila, że ja takie zapinki juz mam? Były w ogrodniczym
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
A ja mam wielką nadzieję ,że będę mogła z takich zapinek i sznurków korzystać...
Moje biedne dwa powojniki nigdy jeszcze nie osiągnęły wysokości , przy której trzeba było im
pomagać....Może w tym roku - ten ,co chorował 4 lata pod rząd jest od nowa posadzony -zobaczymy
Moje biedne dwa powojniki nigdy jeszcze nie osiągnęły wysokości , przy której trzeba było im
pomagać....Może w tym roku - ten ,co chorował 4 lata pod rząd jest od nowa posadzony -zobaczymy
- jaga-n
- 10p - Początkujący
- Od: 26 lut 2010, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witajcie! ja też jestem przewlekle i ciężko chora! w tym roku poszalałam i kupiłam 8 nowych. mąż z lekka puka się w czoło, ale to tylko dla zachowania fasonu, bo też lubi popatrzeć jak wszystko pięknie zakwita. Mam trochę problemów, bo ziemia kiepściutka, ale z Waszą pomocą dam radę. Mój nowy domek i OGRÓDECZEK już czekają na nowych lokatorów (czyli na mnie i kwiateczki). pozdrawiam wiosennie
...ujrzeć świat w ziarenku piasku i niebo w dzikim kwiecie...
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nie wiem co to będzie, ale zaczynają "mnie oplatać powojniki"... gdzie nie zajrzę tam je widzę...
O ! Dobrze trafiłam, bo ja też łażę po śniegu ( już na szczęście resztkach ) i wypatruję nowych pąków . Są ! A mam :
- wielkokwiatowy "Fujimusume" - lazurowy
- wielkokwiatowy "Błękitny Anioł " - blady błękit ! polecam !
- wielkokwiatowy "Hagley Hybrid " jasnoróżowy
- botaniczny florida var.flore-pleno "Alba Plena " , ale w zeszłym roku już się nie pojawił, chyba wymarzł ?...
- botaniczny grupa Texensis " Princess Diana " jaskraworóżowy ,kwiaty w kształcie tulipanków
- bylinowy grupa Integrifolia "Bluish Violet " niebieski, tak, dla mnie zdecydowanie niebieski
- wielkokwiatowy " Gipsy Queen " welurowy,ciemnofioletowy , boski ! uwielbiam go !
- wielkowiatowy " Kacper " fiolet - na razie nie mam zdania , bo wsadziłam go jesienią 2009
- wielkokwiatowy " Mrs N.Thompson " welurowe , fiolet z bordo paskiem
- wielkokwiatowy " The First Lady " szarolawendowy z różową pręgą
- wielkokwiatowy " Minister " lila z różowym rumieńcem
- wielkokwiatowy " Warszawska Nike " purpurowe welurowe
- no i ... wielkokwiatowy KRÓLOWA JADWIGA biały ( ostatni nabytek z wystawy Zieleń to Życie)
niestety nie mam zdjęć, w tym roku mam nadzieję nadrobić zaległości.
A mam chrapkę na Jana Pawła II, Pink Fantasy , Hotakę i Moniuszko. Uf , a pewnie to jeszcze nie koniec, jeśli dalej tu będę siedziała i czytała kolejne wątki
Pokazujecie cuda !
- wielkokwiatowy "Fujimusume" - lazurowy
- wielkokwiatowy "Błękitny Anioł " - blady błękit ! polecam !
- wielkokwiatowy "Hagley Hybrid " jasnoróżowy
- botaniczny florida var.flore-pleno "Alba Plena " , ale w zeszłym roku już się nie pojawił, chyba wymarzł ?...
- botaniczny grupa Texensis " Princess Diana " jaskraworóżowy ,kwiaty w kształcie tulipanków
- bylinowy grupa Integrifolia "Bluish Violet " niebieski, tak, dla mnie zdecydowanie niebieski
- wielkokwiatowy " Gipsy Queen " welurowy,ciemnofioletowy , boski ! uwielbiam go !
- wielkowiatowy " Kacper " fiolet - na razie nie mam zdania , bo wsadziłam go jesienią 2009
- wielkokwiatowy " Mrs N.Thompson " welurowe , fiolet z bordo paskiem
- wielkokwiatowy " The First Lady " szarolawendowy z różową pręgą
- wielkokwiatowy " Minister " lila z różowym rumieńcem
- wielkokwiatowy " Warszawska Nike " purpurowe welurowe
- no i ... wielkokwiatowy KRÓLOWA JADWIGA biały ( ostatni nabytek z wystawy Zieleń to Życie)
niestety nie mam zdjęć, w tym roku mam nadzieję nadrobić zaległości.
A mam chrapkę na Jana Pawła II, Pink Fantasy , Hotakę i Moniuszko. Uf , a pewnie to jeszcze nie koniec, jeśli dalej tu będę siedziała i czytała kolejne wątki
Pokazujecie cuda !
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka