Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
ZENKU- u mnie na pewno również dużo śnigu albo jeszcze gorzej- ale ładna zima w Twoim ogrodzie i te iglaki na tle śniegu wyglądają imponująco.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajka własnie jestem bardzo ciekawy jak wyglądaja początki przedwiośnia w Twoim ogrodzie.
Czekam na zdjęcia.
Czekam na zdjęcia.
Pozdrawiam Zenek
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Zenek
Przy tych zawirowaniach pogodowych,moze dobrze ze snieg lezy w ogrodzie.
Pozdrawiam Markus
Przy tych zawirowaniach pogodowych,moze dobrze ze snieg lezy w ogrodzie.
Pozdrawiam Markus
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Faktycznie u Ciebie jeszcze dużo śniegu,w moim rejonie mniej,nawet widać miejscami trawe...
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Aż dziwne mi się wydaje że oboje mieszkamy w jednym i to wcale nie za dużym kraju....
Zapowiadają powrót zimy a we Wrocławiu wegetacja już ruszyła, śnieg stopniał i zaczynam się zastanawiać czy nie wychodzisz lepiej na tym że masz jeszcze kołderkę na roślinkach.
Zapowiadają powrót zimy a we Wrocławiu wegetacja już ruszyła, śnieg stopniał i zaczynam się zastanawiać czy nie wychodzisz lepiej na tym że masz jeszcze kołderkę na roślinkach.
I kto by pomyślał, że zatęskimy do śniegu?
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZENKU, widzę że Twoje Coniki też noszą ślady przypalenia słońca, wiatru a może mrozu , moja conica też od południa "lekko" wyrudziała.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 mar 2010, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zima jeszcze nie odeszła a ja dziś spaceruję po waszych wiosennych i letnich ogrodach,masz ładne iglaki ,berberysy,hortensje no i w ogóle super ogród ,przecudne dyptamy
Pozdrawiam Karol
- ZENOBIUSZ
Markus leżący śnieg o tej porze roku stanowi może jakieś zabezpieczenie przed mrożnymi nocami, ale jest już zbyt dużym utrudnieniem dla rosnącej pod nim roślinności. Po slonecznych dniach i ostatnich opadach deszczu jest zbyt ciężki i zmrożony.
Marylo sam byłem bardzo z szokowany widząc taką warstwe śniegu, gdyż na osiedlach w mieście śnieg występuję tylko miejscami i to w niewielkich ilościach.
Mariolu mieszkasz na terenach gdzie wiosna przychodzi o wiele szybciej a zimy są łagodniejsze, i dlatego nie dziwię się że takie widoki mogą Cię szokować.
Aneto ja mam tego uroku zimy dość, i chętnie bym się jej pozbył. W moj region też zawita wiosna i będzie trwała dłużej
Karolu witam Cię chyba poraz pierwszy w moim ogrodzie, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam na wycieczkę wiosną kiedy to ogród ożywi sie kolorami.
Marylo sam byłem bardzo z szokowany widząc taką warstwe śniegu, gdyż na osiedlach w mieście śnieg występuję tylko miejscami i to w niewielkich ilościach.
Mariolu mieszkasz na terenach gdzie wiosna przychodzi o wiele szybciej a zimy są łagodniejsze, i dlatego nie dziwię się że takie widoki mogą Cię szokować.
Aneto ja mam tego uroku zimy dość, i chętnie bym się jej pozbył. W moj region też zawita wiosna i będzie trwała dłużej
Karolu witam Cię chyba poraz pierwszy w moim ogrodzie, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam na wycieczkę wiosną kiedy to ogród ożywi sie kolorami.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Tadeusz w tym roku takie slady wystąpiły na swierku Conica cisach i młodych cyprysikach, a wszystko to od strony południowej. Po dzisiejszej wizycie w ogrodzie jestem lekko zszokowany taką ilością zalegającego śniegu.
Pozdrawiam Zenek
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 mar 2010, o 16:42
Na pewno będę stałym gościem,ponieważ Twój ogród jest inspiracją dla mnie.
Pozdrawiam Karol
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Zenku witaj, żeby się jeszcze nie okazało, że będziemy Ci zazdrościć tego śniegu jak przyjdą jeszcze mrozy, oby nie pozdrawiamZENOBIUSZ pisze:Markus leżący śnieg o tej porze roku stanowi może jakieś zabezpieczenie przed mrożnymi nocami,
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zenku u mnie już prawie po śniegu .
Nie które małe tuje też na razie niezbyt ładnie wyglądają , ale myślę że jakoś wrócą do normy .
Ziemia nie jest zmarznięta . Róże wyglądają też nieciekawie , ale myślę że od ziemi będą zielone.
Genia
Nie które małe tuje też na razie niezbyt ładnie wyglądają , ale myślę że jakoś wrócą do normy .
Ziemia nie jest zmarznięta . Róże wyglądają też nieciekawie , ale myślę że od ziemi będą zielone.
Genia