Ogródek wśród lasów i pól
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek wśród lasów i pól
O rety Kasiu, jaki piękny skalniakowy widok, faktycznie poduchy, tylko się przytulić Widoki bardzo potrzebne, bo u mnie za oknem coraz gęstszy śnieg sypie Czy to aby nie lekka przesada, przed południem na 15 minut wyszłam i wygrzebałam trochę iglakowych gałązek, a tu znowu zasypie.
Z tymi dojazdami to wbrew pozorom nie jest tak źle, droga jest raczej zadbana zimą. Najgorzej jest w samym Toruniu, od Lubickiej.
Z tymi dojazdami to wbrew pozorom nie jest tak źle, droga jest raczej zadbana zimą. Najgorzej jest w samym Toruniu, od Lubickiej.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne widoki poduchy super Kasiu Mnie też bardzo spodobał się Toruń Ewa też mam super wspominki
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Dzwoneczek cud malina
A pozostałe to dopiero będzie co oglądać
i to już niedługo
U mnie dni ciepłe, ale tyle śniegu jeszcze zalega
kiedy to się skończy
A pozostałe to dopiero będzie co oglądać
i to już niedługo
U mnie dni ciepłe, ale tyle śniegu jeszcze zalega
kiedy to się skończy
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gdzie Ty teraz takiego dzwoneczka dorwałaś?
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Kasieńko piękny dzwonek. U mnie śnieg znika bardzo szybko,jeszcze kilka dni i ruszam z ojcem na działkę rozwalać starą szklarnię,a potem będziemy stawiać nową.Dobrze,że mam stolarza w domu
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Moi Mili
W moim ogrodzie oznak wiosny brak. Roślinki śpią snem sprawiedliwego pod grubą śnieżną pierzyną- ocienienie przez las.
Zauważone straty zimowe - połamana szklarnia foliowa.Szkielet z PCV nie wytrzymał opadów śniegu i całkiem bez wdzięku połamał się.
Stare róże pnące mają czarne pędy do poziomu kopczyków.
Reszta okryta tajemnicą śniegu.
Zauważone oznaki wiosny - 6szt dzikich gęsi lecących nad nadwiślańskimi łąkami, przyleciały skowronki
Dzwoneczek kupiłam w OBI.
Coś kolorowego na przegonienie deszczowej wietrznej aury.
Floksy cudnie pachnące, kojarzące się z upalnym latem trochę staroświeckie .
Nie powinno ich zabraknąć w żadnym wiejskim ogródku.
W moim ogrodzie oznak wiosny brak. Roślinki śpią snem sprawiedliwego pod grubą śnieżną pierzyną- ocienienie przez las.
Zauważone straty zimowe - połamana szklarnia foliowa.Szkielet z PCV nie wytrzymał opadów śniegu i całkiem bez wdzięku połamał się.
Stare róże pnące mają czarne pędy do poziomu kopczyków.
Reszta okryta tajemnicą śniegu.
Zauważone oznaki wiosny - 6szt dzikich gęsi lecących nad nadwiślańskimi łąkami, przyleciały skowronki
Dzwoneczek kupiłam w OBI.
Coś kolorowego na przegonienie deszczowej wietrznej aury.
Floksy cudnie pachnące, kojarzące się z upalnym latem trochę staroświeckie .
Nie powinno ich zabraknąć w żadnym wiejskim ogródku.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Normalnie zapachniało
U mnie z różami pnącymi to samo - tak jak w ubiegłym roku będę musiała ciąć na garnicy ziemi... i kwitnienie będzie do bani...
Zresztą postanowiłam je wyeksmitować gdzieś indziej (mam przy pergoli dwa stare krzaki) a w to miejsce wsadzić pnące Kordesa... może dadzą sobie lepiej radę.
U mnie z różami pnącymi to samo - tak jak w ubiegłym roku będę musiała ciąć na garnicy ziemi... i kwitnienie będzie do bani...
Zresztą postanowiłam je wyeksmitować gdzieś indziej (mam przy pergoli dwa stare krzaki) a w to miejsce wsadzić pnące Kordesa... może dadzą sobie lepiej radę.
-
Avuś moje róże znosiły zimy całkiem dobrze. W tym roku zima była śnieżna ale temperatury u mnie nie spadały extremalnie.Podejrzewam że im bardziej szkodzi zimny wiatr . Trzeba będzie okrywać całe pędy albo z nich zrezygnować. . Poprzednie nietypowo ciepłe zimy uśpiły naszą czujność.Pamiętam że moja mama i babcia robiły różom słomiane chochoły i była to "oczywista oczywistość".
Życzę miłego dnia Kaśka
Życzę miłego dnia Kaśka
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Kasiu, floksy cudnej urody, a i liście mają jakieś takie ładne zielone. Co Ty im robisz, że nie ogałacają się od dołu i nie brązowieją? To jedyna rzecz, która mnie do nich zniechęca
U mnie mimo sosen śniegu coraz mniej, właściwie głównie tam został, gdzie był odrzucany przy odśnieżaniu. Straty mam, a jakże, ale nie takie straszne, trochę połamanych roślin. Oby za silne mrozy już nie wróciły, to lada dzień będziemy się cieszyć młodymi listkami
U mnie mimo sosen śniegu coraz mniej, właściwie głównie tam został, gdzie był odrzucany przy odśnieżaniu. Straty mam, a jakże, ale nie takie straszne, trochę połamanych roślin. Oby za silne mrozy już nie wróciły, to lada dzień będziemy się cieszyć młodymi listkami
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kasiu, zarażasz tymi floksami, oj zarażasz...
-
Cześć Anulki
Floksy sadzę w lekkim cieniu to znaczy nie na patelni. No i podlewam.Aha i duże odstępy miedzy roślinami aby miały przewiew.
Uwielbiam je za zapach, kolory, żywotność. Poza tym kojarzą mi się z domem rodzinnym i mamą, która miała cały długi szpaler wzdłuż drogi, prowadzącej od furtki do schodów wejściowych do domu.
Kaśka
Floksy sadzę w lekkim cieniu to znaczy nie na patelni. No i podlewam.Aha i duże odstępy miedzy roślinami aby miały przewiew.
Uwielbiam je za zapach, kolory, żywotność. Poza tym kojarzą mi się z domem rodzinnym i mamą, która miała cały długi szpaler wzdłuż drogi, prowadzącej od furtki do schodów wejściowych do domu.
Kaśka