Rośliny z południowego parapetu
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny z południowego parapetu
Ach te kłujątka
Na 1 lub2 str zauważyłem kaktusiaka z owocami
Na 1 lub2 str zauważyłem kaktusiaka z owocami
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu
Śliczna ta euphorbia. taka gęsta i kwiatuszki ma cudne.
Anetko wilczomlecz, prawie nie rośnie, przy okazji gubi listki coś mu nie pasuje.
Podejrzewam że ma złą mieszankę, albo za gorąco. Kwitnie na okrągło, zawsze ma kilka kwiatuszków
luczek95 odłamię kawałeczek dla Ciebie jeśli chcesz, te papryczki siedzą na nim cały rok. Teraz cały czas kwitnie, może zrobi się jeszcze jeden wianuszek dookoła :P i będzie choinka
SunFlower możne w końcu podrośnie to się podzielę zaszczepką
Podejrzewam że ma złą mieszankę, albo za gorąco. Kwitnie na okrągło, zawsze ma kilka kwiatuszków
luczek95 odłamię kawałeczek dla Ciebie jeśli chcesz, te papryczki siedzą na nim cały rok. Teraz cały czas kwitnie, może zrobi się jeszcze jeden wianuszek dookoła :P i będzie choinka
SunFlower możne w końcu podrośnie to się podzielę zaszczepką
- luczek95
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
Co masz jeszcze owoce?
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Kalanchoe młodziutkie tak jak moje(moje jeszcze mniejsze). Ledwo je odratowałam. No a Euphorbia mili boska,
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
luczek95 no pewnie że ma i sprawdziłam trzymają się mocno, jak dojrzeją to łatwo odchodzą. Nigdy nie wysiewałam, łatwiej jest kawałek oddzielić i ukorzenić.
Kasiu sadzonka jest też mała, dostałam na jesieni ,jest z wymiany Ładnie rośnie i koloru też nie znam będzie niespodzianka. Znalazłam pączek u fiołka, też na razie nie widać jaki jest, u pozostałych pusto. Przesadziłam dzisiaj koleusa, zaczął marnieć nie wiem co mu jest liście więdną i opadają Za to w bordowym kolorze ślicznie rośnie obfocę go i wstawię zdjęcie. Mam problem z wstawianiem zdjęć, w Fotosiku przekroczyłam limit a przez ten drugi program nie bardzo się orientuję.
Kasiu sadzonka jest też mała, dostałam na jesieni ,jest z wymiany Ładnie rośnie i koloru też nie znam będzie niespodzianka. Znalazłam pączek u fiołka, też na razie nie widać jaki jest, u pozostałych pusto. Przesadziłam dzisiaj koleusa, zaczął marnieć nie wiem co mu jest liście więdną i opadają Za to w bordowym kolorze ślicznie rośnie obfocę go i wstawię zdjęcie. Mam problem z wstawianiem zdjęć, w Fotosiku przekroczyłam limit a przez ten drugi program nie bardzo się orientuję.
- kati-1976
Koleuski Aniu lubią być często odmładzane. U mnie też gubiły liście. Na miejsce tych co odpadają wyrastają nowe gałązki. Jednak dużo cieńsze i delikatniejsze. Ja odm
- adzam swojego koleusa 2 razy w roku na lato i na zimę
Może to dlatego gubią listki, całą zimę miały złe warunki. Pod parapetem grzeje grzejnik jest bardzo gorąco, wiem że lubią słoneczne stanowisko wtedy jest ładne wybarwienie liści i powinny mieć dużo wilgoci a ziemia szybko robiła się sucha. Narobię zaszczepek i odmłodzę, szkoda żeby wyginęły bo kolorki mają fajne
Ten marnie wygląda, przesadziłam do nowej ziemi może odżyje.
Ten marnie wygląda, przesadziłam do nowej ziemi może odżyje.
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 lut 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.Jak moje Coleusy tak wyglądają to tnę im gałązki nawet prawie u samego dołu i po paru dniach wypuszczają nowe listki.A jak jest bardzo rozgałęziony to też tnę i robię szczepki ,i w ten sposób w lecie mam ich pełno.
Pozdrawiam,Adrian
Trzymasz w doniczkach czy sadzisz w lecie do ogrodu Takie sadzonki trzeba chyba hartować, wiatr i słonko poparzy delikatne listki. Nigdy do tej pory nie sadziłam w ogrodzie i nie wiem jak z nimi postępować Pokazane koleusy też są ukorzenianie w słoiczku z wodą, trwa to bardzo szybko. Podzielę bliżej wiosny, nie chcę ich sadzić do doniczek tylko od razu na rabatę.
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Aniu koleuski mają fantastyczne kolorki w szczególności drugi i trzeci przypadł mi do gustu Miałam ich sporo latem ale niektórych nie udało mi się przezimować i teraz mam zaledwie garstkę Ja swoje trzymam w doniczkach w altance i rosły rewelacyjnie....jeśli chodzi o sadzenie do gruntu to widziałam u kilka osób ale jakie wtedy powinny mieć warunki nie mam pojęcia
- kati-1976
Mi został tylko biało zielony. Resztę zmarnowałam. Poprzycinałam wiosną i wyjechałam na miesiąc do kuzynki na Węgry. Jak wróciłam do domu zostały mi suszki
Nie mogłam odżałować. No ale teraz się cieszę bo mam więcej miejsca na hoje i sukulenty
Twoje Aniu są świetne i takie kolorowe
Nie mogłam odżałować. No ale teraz się cieszę bo mam więcej miejsca na hoje i sukulenty
Twoje Aniu są świetne i takie kolorowe
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Koleusy bardzo ładne :P
Ten z 4 zdjęcia wpadł mi w oko
Ten z 4 zdjęcia wpadł mi w oko