Z wizyta u Arabelli
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z wizyta u Arabelli
Karol dobrze,że mam chociaż namiastkę działki na parapecie,bo już mnie nosi.
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Siemka !!
Mam pytanko już masz takie duże pomidorki Ja jeszcze nie wysiałam nawet. Ty już masz popikowane czy tak może po ziarenku siałaś do osobnych jogurcików? Co to za odmiana?
Mam pytanko już masz takie duże pomidorki Ja jeszcze nie wysiałam nawet. Ty już masz popikowane czy tak może po ziarenku siałaś do osobnych jogurcików? Co to za odmiana?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jestem niekumata, czy to forum i Iga23 to to samo? tu mogę oglądać zdjęcia, tam nie.
- ARABELLA
Przemku coś tam wykiełkowało Trochę się zazieleniło na parapecie.
Harwi te pomidorki mają już około miesiąca wydłubałam nasionka z pomidorka z Biedronki
Harwi te pomidorki mają już około miesiąca wydłubałam nasionka z pomidorka z Biedronki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No proszę , jakie ładne sadzoneczki pomidorów ! Ja nie mam warzyw , ale posiałam już kwiatki - KOBEĘ i MINĘ. Mam nadzieję ,że tym razem mam dobre nasiona - w minionym roku kiepsko wschodziły.
Witaj Arabelciu dawno u ciebie nie byłam tzn patrze, ale nie pisze. Śliczne masz już sadzonki Ja posiałam i wyjechałam i nawet nie mogę zobaczyć jak rosną
- ARABELLA
Perdii cieszę się,że chociaż na parapecie mam trochę wiosenki,bo inaczej to kicha. Od 15go ruszam na działkę i będę walczyć Nareszcie zacznę stawiać nową szklarenkę,już nie mogę się doczekać.
Nowa szklarnia nono super. A czym będzie ogrzewana? I jak duża?
Witaj Arabello sąsiadko, właśnie skończyłam spacer po Twoim wątku. Dobrze, że zajrzałam - naładowałam akumulatorki(które już na wyczerpaniu) włoskim słońcem i odkryłam następną pozytywnie zakręconą działkowiczkę .
Ja też już wsadziłam pomidorki, tylko moje takie lichutki do Twoich. Martwię się co zrobię gdy będę je musiała rozsadzić, skąd wezmę miejsce na parapecie.
Też mam zamiar postawić w tym roku szklarenkę na pomidory. Zobaczymy kiedy będzie można na dobre zacząć pracę w ogrodzie.
Pozdrawiam
Ja też już wsadziłam pomidorki, tylko moje takie lichutki do Twoich. Martwię się co zrobię gdy będę je musiała rozsadzić, skąd wezmę miejsce na parapecie.
Też mam zamiar postawić w tym roku szklarenkę na pomidory. Zobaczymy kiedy będzie można na dobre zacząć pracę w ogrodzie.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Witaj miła Arabelko ,jaką szklarnię stawiasz?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- ARABELLA
Dziewczyny kochane dziękuję za odwiedzinki. Moja szklarenka będzie nieduża i nieogrzewana.Wymiary to około 2,70 szerokości,4m długości i 2m wysokości. Konstrukcja drewniana(łaty 4x6cm),do której za pomocą wkrętów będą przymocowane skrzydła okienne z demontażu. Postaram się zrobić fotki podczas pracy.
Szklarenka będzie służyła do uprawy pomidorków,papryki i do przechowywania korzeni chryzantem na zimę.
Obecnie moje pomidorki mają około 8cm i jutro muszę je przepikować do innych pojemniczków.Papryka natomiast jest sporo mniejsza(około4cm),ale jestem dobrej myśli.Najważniejsze,że wylazła z ziemi
Szklarenka będzie służyła do uprawy pomidorków,papryki i do przechowywania korzeni chryzantem na zimę.
Obecnie moje pomidorki mają około 8cm i jutro muszę je przepikować do innych pojemniczków.Papryka natomiast jest sporo mniejsza(około4cm),ale jestem dobrej myśli.Najważniejsze,że wylazła z ziemi