Napiszcie proszę, po czym rozpoznałyście,że jesteście w ciązy?Pomijam brak -wiadomo czego-

Siedmiokropka pisze: Napiszcie proszę, po czym rozpoznałyście,że jesteście w ciązy?
kontrapunkt pisze:...termometry do ucha są dla dzieci powyżej przynajmniej 3 miesięcy ( a 100% pewności od 6- go miesiąca w pomiarach)...
Ja dla swojego dziecka używałam termometru tzw. "do pomiaru w minutę" mierzy się temp. w pupie. Trzeba tylko pamietać aby od temp. która się ukrze odjąć 5 kresek. Wg mnie wygodny choć dzieciaczki na pewno za tym nie przepadają.DorkaWD pisze:kontrapunkt pisze:...termometry do ucha są dla dzieci powyżej przynajmniej 3 miesięcy ( a 100% pewności od 6- go miesiąca w pomiarach)...![]()
To jaki termometr będzie najlepszy? Jest na rynku spory wybór i trzeba być obeznanym w tym temacie by wybrać coś odpowiedniego... Ja nic a nic nie znam się na termometrach, nawet żadnego nie mam w domu (jakoś nie chorujemy i nie był nam potrzebny) ale przy małym dzieciaczku to chociażby tak dla pewności trzeba go mieć - tylko jaki?
Fajnie by było gdyby to był dokładny i bardziej uniwersalny termometr, nie tylko dla noworodka... a może lepiej kupić na początek taki bardziej "specjalistyczny" pod maluszka??
Znalazłam termometr co mierzy w ciągu sekundy i przykłada się go do czołaalabedz pisze: Ja dla swojego dziecka używałam termometru tzw. "do pomiaru w minutę" mierzy się temp. w pupie. Trzeba tylko pamietać aby od temp. która się ukrze odjąć 5 kresek. Wg mnie wygodny choć dzieciaczki na pewno za tym nie przepadają.
Dorko, dziękuję za rady.Przydadzą się może kiedyś, ale nie terazDorkaWD pisze:Siedmiokropko, w wolnej chwili poczytaj sobie http://dzidziusiowo.pl jest tam dział "planujemy dziecko"
Wszystko jest bardzo ciekawie i dogłębnie napisane. Jest tam też forum (na które wpadam) z przesympatycznymi, pozytywnie nastawionymi i bardzo energicznymi przyszłymi mamami i tymi obecnymi ;-)
Owszem istnieją! Można z nimi pracować na wiele sposobów a ja polecam sesje masażu terapeutycznego Ma-uri. Podczas sesji można się przyjrzeć samemu sobie i odkryć to do czego sami przed sobą nie mieliśmy do tej pory odwagi.cappuccino pisze:Tak więc od tamtej pory wierzę, że istnieją blokady psychiczne...